Valborgsinlägg.

5


Nu vilken minut som helst har jag en dejt på Systemet ;) Nä men jag ska träffa syrran där. Det blir ett litet inköp av cider innan det blir inköp av nån god mat. Jag fick nyss idén om ett "hemligt matpaket"... varför finns inte det? Eller finns det? Ett matpaket som man kan köpa på restaurang och få att ta med sig i en påse, och så vet man inte innan vad det är :) Fast man kanske borde räkna upp några maträtter först som man gillar, så att det blir något av det. För min del skulle det t.ex. kunna bli kyckling+nudlar, pizza Margherita, nachostallrik, kycklingpasta... Och så blir det en överraskning vilket av dessa det blir. Åh nu blev jag hungrig också! :) Dreglar lite halvt medans jag tänker på den där ljuuuvliga kycklingpastan med paprika som jag åt på lyxrestaurangen som heter Svarta fåret och ligger i Gamla stan i Stockholm. Kanske det godaste nånsin :) Eller dom jugoslaviska grillspetten på Strandrestaurangen, lövly!

Idag har jag hämtat ut min Tradera-kjol och Tradera-kofta som kom på Posten idag :) Nöjd med båda! Och båda är alldeles lagom, som tur är. Kjolen ser ni på kortet nedan. Koftan är nog för varm för att ha idag.

Valborgskläderna. Ingen aning om varför det blev sån oskärpa faktiskt!När jag ser sådär småarg ut så är jag oftast lite bländad av solen bara :)Man kan inte alltid veta när kameran ska knäppa kort.
Så ibland ser man ut som en förbannad mördare, helt enkelt :P

Hey, if we can't solve any problems... then why do we lose so many tears?


Jag är kär i början på den där låten. Kan spola tillbaka om och om igen, och bara lyssna. Helst inte titta ;) Nä, hans 80-talsfripp är lite skrattretande.

Livet efter långpromenixen ;)

5


Här har ni världens tröttaste person!
En person som just blev så glad så hon nästan grät lite när hon nyss såg i tv-tablån att Vänner börjar på tv om en kvart. Dubbelavsnitt, och sen är det Gilmore Girls. Jag trodde inte att Vänner gick på fredagar... men just ja, det är torsdag. Men hur som helst, bra att det blir Vänner. Det kan verkligen inte bli mer perfekt än bra tv-program och kaffe just nu. Jag är helt sluuut.

Jag har precis tagit en promenad på 40 + 40 minuter. Det blir 80, vet ni det? ;) Och då gick jag ändå nästan så snabbt jag kunde! Jäkligt lång bit alltså. Jag gick till och från ett köpcentrum för att köpa hårfärg och kika runt lite. Köpte inget mer iallafall.

Orkar.. inte... skriva.... mer....

Gammalt kort från januari i år. Funderar på att köra samma sminkning idag som då!

Slutjobbat för denna månad!

12


Hallå!

Det har gått bra för mig att jobba ikväll, förutom att jag blev kallad Amanda ;) Men det händer ibland. Fast det har aldrig hänt förr på det här jobbet, men i allmänhet så kan folk få för sig att jag heter Amanda eller Alexandra. Inte mig emot precis, det är ändå fina namn, haha :D


Såhär ser kängorna som jag färgade ut in action!
Passar bra till kjol eller klänning. Jag är nöjd!Nu har jag hittat den där reklamlåten jag letade. Utan eran hjälp minsann, för det verkade inte vara nån som visste vilken reklam jag pratade om ens ;) Men idag när reklamen dök upp så satte jag mig en centimeter från tv'n och lyssnade. "If they wanna go they go" sjöng han visst. Jaja, han mumlar ju!

Erik Hutchinson - Rock and roll


Visst är den bra?

Barn av 90-talet.

19


Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem

Vi som slog in skolböckerna i diverse fina papper/skydd för att vi behandlade dem med respekt

Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade

Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom Silverfisken och Baddaren

Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen

Vi som samlade på allt - främst kapsyler och sudd

Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail

Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan

Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan

Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram

Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs

Vi som spelade in musik på kasettband genom radion

Vi som läste OÄ i skolan

Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen


Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten

Vi som läste Lyckoslanten

Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga

Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem

Vi som använde telefonkort och innan mobilernas tid

Vi som fick förbud att använda Tamagotchi på lektionerna


Vi som spelade Snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren

Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar

Vi som var de som började med LunarStorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärta att sluta med det

Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt

Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel

Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte genom Parlamentet

Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."

Vi som var tvungna att blåsa i våra Nintendo-spel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: Kraftigt men utan salivstänk!

Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio

Vi som käkade Raider och inte Twix!

Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)

 

 

Vi som hade bänkar med lock på

Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000

Vi som gjorde fingerlekar med garn såsom Vaggan, Eiffeltornet, och Fiskenätet

Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp

Vi som vet hur man gör popcorn på spisen

 

---

Jag vet inte vem som har skrivit listan från början, så förlåt om jag har snott den utan tillåtelse :) Men allting stämmer ju så bra, det var så kul att läsa den! Jag tror att allt på listan utom det där med att spela Snake på datorn stämmer in på min barndom :)

Sol & James Morrison.

1


Hej därborta i solen! :)

Eller här uppe är det sol iallafall. Det här är första dagen det här året som jag har kunnat sitta ute i solen ordentligt i ett par timmar och solat. Det har helt enkelt inte blivit vårigt här uppe i Umeå förrän nu. Men det var riktigt skönt att sitta ute idag iallafall, jag klagar inte...
Imorse gjorde jag peeling och ansiktsmask, och sen smorde jag in ansiktet med låg solskyddsfaktor. Drog på mig stora solglajjor och ett litet linne och satte mig på en bänk i solen och läste. Och läste, och läste. Så nu är min kära Karin Fossum-bok utläst. Bra var den, men hon har skrivit bättre. Nu har jag bara en bok kvar att läsa av henne, men många står redan i kö för att låna den på biblioteket här i stan. Så jag skulle inte ens hinna låna den innan jag flyttar härifrån, om jag ställde mig i kön :P Så jag får tålmodigt vänta. Kanske får önska mig den i födelsedagspresent istället. Eller hoppas att den kommer ut i billig pocket nu.Nu när jag har kommit in från solen (det blev molnigt) så ser jag att jag har fått lite färg! :) Det är alltid lika spännande att ställa sig framför spegeln efter en dag i solen. Kommer det synas något eller inte..? Och det är alltid ett litet lyckorus för mig när det syns :) Och nu är det alltså en tydlig linje längs linnets kanter. Fast linjerna blir väl mer otydliga snart, eftersom det är lite rött som kommer lägga sig strax.
Jag gillar att bli brun!

Apropå kontraster så ser ni väl min grävlings-utväxt i håret? ;) Det ska snart fixas. Om det är fint väder imorrn så ska jag kanske ta en långpromenad till ett köpcenter där jag vet att hårfärgen jag letar finns. Men sen ska jag ändå försöka hålla mig ytterligare ett tag från att färga det. Vill ju att det ska vara en riktigt ordentlig utväxt, så att det verkligen blir skillnad och så att det känns som att det är helt nödvändigt. Och så att det dröjer länge innan jag behöver färga det igen.


James Morrison är så duktig!


This boy.You make it real.You give me something.Sista låten är faktiskt den som bevisar bäst hur duktig han är, tycker jag.

Bestraffning.

4


Kvällen har jag spenderat jobbandes, säljandes...
.. i samma rum som min kompis Evelina, och två killar. Den ena killen hette Peter, men kallades hela tiden Björn av kompisen bredvid! Hur går det ihop!!? :) Det kändes knäppt att fråga sådär rakt ut, så jag får väl leva i ovisshet ;)

Säljandet ikväll gick ganska bra. Eller riktigt bra om man ser till det faktum att jag slog mitt personliga rekord :D Men om man tänker i pengar så gick det fortfarande bara ganska bra... Jag har räknat ut att jag tjänade ca. 111 kr i timmen ikväll. Helt okej.

Det finns en grej som jag har tänkt på alla dom senaste gångerna jag har shoppat kläder. Eller åtminstone tittat på kläder. Ni vet en sån här snurra som kläder ibland hänger på i affärerna..? Speciellt rea-kläder brukar ju hänga där. En sån snurra som man kan..ja just det, snurra på ;) Men står någon annan och tittar på kläderna på samma snurra så är det väl helt SJÄLVKLART att man INTE snurrar på snurran! Man går runt snurran och tittar på plagg efter plagg, man snurrar inte runt snurran så att den andra personen missar alltihopa! Ah, jag blir så irriterad när jag tänker på det. Jag råkar alltid ut för folk som gör så när jag står och kollar på en klädsnurra. Nu har jag börjat ge igen lite smått genom att ta tag i närmaste plagg, och hålla fast det så att snurran inte kan röra sig. Moahahaha. Själviskhet ska bestraffas, det är inte mer än rätt!

Dagens sminkning.

12


Idag ville jag testa lite annat smink än det jag brukar ha...


Allt det här är från Make Up Store:
Ögonskuggor: Microshadow "Bronze", Microshadow "Muffin", Eyedust "Next"
Rouge: Blush "Lust"
Läppar: Lipstick "Raspberry", och ett ganska genomskinligt aprikost läppglans som det inte står namn på.

Hade självklart mineralpuder och sånt också, men det var samma som jag brukar ha så det behöver jag inte nämna. Jag hade flytande eyeliner också... vilket på kortet ser olika ut på båda ögonen. Det har nog flytit ut lite i regnet :) Dessutom är flytande eyeliner en sån sak som det nog är lättare att måla på andra än på sig själv. Det är nog den enda produkten som jag tycker är lättare att måla på andra än på mig själv!

Den här sminkningen som jag har idag liknar faktiskt så som jag har lärt mig att göra en bröllopssminkning :) Brudar vill ofta ha rosa-aprikos-guldigt smink (både på ögonskuggor och läppar), eller så vill dom ha ljus ögonskugga, eyeliner och röda läppar. Ja jag säger inte att det alltid är så.. men ofta. Och den här bronsiga ögonskuggan jag har idag ser ganska aprikos ut. Och eyedusten jag har använt är ju guldig. Sen har jag även eyeliner, och rosa-aprikosa läppar :) Fast jag har inte tänkt gifta mig idag iallafall! Skulle vara med mig själv isåfall.

När jag skrev förut att det är en eyeliner-dag och att "det säger väl allt" så menade jag att det är en sån dag när jag testar nya grejer och tänker att "Den här gången blir det nog bra" :P Men jag passar aldrig i flytande eyeliner, så är det bara. Vilken dag det än är.

Är otroligt trött i kroppen nu, det känns som att jag bara vill sova. Har burit på två riktigt tunga matkassar nyss, och har säkert hållt dom "fel" så att kroppen tog stryk. Jag funderar på att lägga mig och läsa nu, men är rädd att jag ska bli ännu tröttare då inför jobbet ikväll! Hmm. Men jag lägger mig nog ändå ett tag, och sen tar jag en kopp kaffe när jag går upp igen.

Life is good :)

Det regnar!

3


Åh, dumma lilla jag har inget hemma att äta till lunch. Så nu ska jag ta en tur på stan och bland annat handla mat. I regnet. Gillar inte att gå ut hungrig, men det måste bli så :(

Det här är en eyeliner-dag för mig. Det säger väl allt.

Surprise surprise...

3


Fick en trevlig överraskning idag när jag kom hem. Pappsen hade skickat mail om att dom kommer och hälsar på :) Han och mamma och min lilla skruttiga katt. Fast jag blev lite sur över att dom tyckte det var självklart att katten kunde bo i min lägenhet (medans dom själva bor på hotell). Jag vet ju inte ens om jag får ha pälsdjur i lägenheten! Har aldrig behövt kolla upp det, för det har inte funnits anledning. Men det är ju inte en självklarhet att man får det. Så jag kollade upp det med snubben jag hyr av... Det gjorde jag då genom att skicka ett sms. Fick svaret "Ja om du skickar en bild på underverket. Jag vill ha en katt :)"
Haha! Måste säga att jag blev lite förvånad över ett sånt svar. För den här killen är ingen jag känner precis. Så jag trodde han skulle svara mer formellt i stil med "Min tillåtelse du har. Ehuru jag vill att du således använder dammsugare och även dammvippa till att städa bort eventuella pälsdjurshårstrån. Med vänliga hälsningar, eder hyresvärd" ... ungefär ;)
Nä, vi kanske inte lever på 1800-talet. Men jo, "ehuru" är ett ord! Det får man lära sig när man spelar Alfapet med pappa ;)

En mindre trevlig överraskning fick jag idag när jag upptäckte att jag fortfarande inte har fått mina kläder som jag vann på Tradera i onsdags, eller om det var i torsdags. Men jag hörde av mig till den tjejen för tusende gången och fick äntligen ett svar om att hon ska posta grejerna imorrn. Hoppas det är sant.

Klänningen som jag har på mig här har jag sålt på Tradera nu. 302 kr gick den för! :) Känns bra eftersom jag la ut den för 99 kr och inte hade någon förhoppning om att någon skulle vilja ha den.När jag skulle leta upp den föregående bilden så hittade jag en annan gammal klänningsbild också. Undrar varför jag ser ut som att jag klappar en osynlig katt..? :) Det enda jag vet är att jag kokade glögg.
Urk! Nu blev jag plötsligt sådär trött så jag inte orkar sitta här en sekund till!
Godnatt!

Skofärgningsdags!

7


Hej alla!

Jag sitter på golvet och målar mina kängor. Japp... målar. Dom är grårutiga och ska bli svarta. Jag försökte ju färga dom tidigare med textilfärg i tvättmaskinen, men färgen tog inget alls :( Så att måla på ska nog funka bättre. Det är en färg som först ska målas på, torka, och sen ska man stryka med strykjärn ovanpå så att det håller.

Jag blev förresten glad när jag hittade affären där jag köpte färgen.. Det var en Panduro-återförsäljare. Alltså en liten butik full med pysselgrejer :) Me like!

Det här kortet tog jag genom mitt fönster natten mellan fredag/lördag. Ville bevisa att det stod folk utanför och hoppade på en bil :) Men det syns inte så bra va? Hehe...
Jag i målartagen... med färg på fingrarna och allt.


Det löser sig!

18


Godmorgon!

Jag är så stolt över mig själv ;) Har precis sagt upp min lägenhet, till mitten av juni. Så jag kommer att jobba här fram tills dess, och så flyttar jag iväg härifrån 15:e juni och börjar sommarjobba några dagar efter det. Perfekt! Trodde inte riktigt att det skulle kunna lösa sig så bra både med datum för lägenhet och jobb.

Minns någon det där jag skrev om förut angående Tradera..? Att folk inte kan följa enkla betalningsinstruktioner? Nu har det verkligen hänt igen :P Igår kväll blev min Stålmannen-tröja såld, men jag har fortfarande inte hört något från köparen. Däremot såg jag imorse att han redan igår betalade in pengarna till min internetbank. Fast han har inte märkt betalningen med sitt Tradera-alias så jag kan egentligen inte vara säker på vem pengarna är ifrån (Är bara säker ändå, för det är en så ojämn summa som ingen annan är skyldig mig). Och inte heller har han skickat ett mail till mig om att han har betalat.. det var ju bara tur att jag råkade logga in på internetbanken imorse, det är ju inte något jag gör varje dag precis. Snarare bara i slutet av varje månad. Båda dessa grejer (att märka betalningen med sitt namn, och att skicka påminnelsemail till mig) har jag skrivit i vinnarmailet att man ska göra. Jag kan ju vara säker på att personen har läst vinnarmailet eftersom han fick tag i mitt kontonummer, men inte kunde han läsa hela mailet med dom enkla instruktionerna. SUCK! Folk är hopplösa! Hur svårt kan det vara!!?

Jag tänker iallafall inte skriva ihop ett mail till honom där jag frågar om det är han som har betalat.
Han får för tusan kontakta mig själv.

Kolla vilken bra karikatyr! Ni ser vilken skådis det är va? :)
Otroligt likt faktiskt, haha!Ha en finfin dag!

Jag är ett måndagsbarn (??)

5


Jag har hela dagen trott att det är måndag, haha... varfööör?Nu är dagen över iallafall, tråkigt nog. Hade önskat att den här kvällen hade varit längre så jag kunde slappa ett tag till. Men nu börjar jag bli trött och det blir dags att sova säng. Får se om jag orkar gå upp tidigt imorrn för att kunna vara ute i solen lite innan jag börjar jobba 12.30. Fast det är klart, man ska väl inte räkna med att det är soligt och varmt varje dag nu bara för att det har varit det i ett par dagar.

Jag har nyss suttit och noppat bort hår från benen :D Det började med att jag noppade bort ett hårstrå som var längre än dom andra... det såg inte riktigt friskt ut. Ja det såg helt sjukt ut faktiskt ;) Sen när jag ändå hade pincetten i handen så noppade jag ett par extra. Upptäckte då att det knappt gjorde ont alls - bara jag noppade bort stråt riktigt snabbt utan att hinna draaa i hårstråt som man ju ofta gör. Så sen har jag suttit och noppat ungefär halva benet :) Lär aldrig orka noppa bort alltihop dock, och dessutom gör dom stråna nere vid fotlederna otroligt ont att ta bort :( Men att noppa bort en del strån känns bra, då tar det längre tid innan dom kommer tillbaka än om man rakar. OM dom kommer tillbaka överhuvudtaget. Man kan ju jämföra det med ens ögonbryn som man ofta plockar (iallafall jag) - där har det minsann slutat växa tillbaka på en del ställen. Man kan tycka att en epilator vore en bra investering för mig och benen, men jag har testat, tro mig... det gör ju otroligt ont när många strån i taget plockas. Det är inte värt det för mig.Det var verkligen något jag hade tänkt skriva här idag. Hmm.
Har totalt glömt bort det just nu. Det kanske har kommit tillbaks imorrn bitti.
Godnatt!

Paljetthårband.

18


Letar ni paljetthårband precis som jag?
Hos Nelly finns dom på REA. Bara 10 kr st, och 20 kr för vissa färger.
Varken svart eller bronsfärgat fanns, så det blir tyvärr ingen beställning för mig ändå!

I drömmarnas land.

8


Inatt hade jag en vidrig dröm. Om att jag träffade Englas mördare, som var på fri fot.
Vill inte ens berätta vad som hände i drömmen, men kan säga att jag fick tillfälle att hämnas. Så det gjorde jag.
Usch, drömmen kändes så verklig.. och sen vaknade jag redan vid 7-tiden med hjärtat i halsgropen. Hade jättesvårt att somna om efter det.

Igår kväll blev det ingen vinpimpling som det egentligen var tänkt :) Nä, jag var trött och kollade på Robinson hemma istället. Tusan att han skulle åka ut förresten..  ni vet han, den första som åkte igår. Låter bli att skriva namnet för att en del säkert ser reprisen idag istället, inte för att jag inte minns namnet ;) Han var min favorit.

Förresten, när jag vaknade imorse så kom jag på att jag var osäker på om det var våldtäkt i Englas fall. Tidningarna var ju så hemlighetsfulla med just det, och det kan man förstå. Så nu googlade jag lite, och allt tyder ju på att det var våldtäkt. Mördaren dömdes ju också till grov sådan. Men när jag googlade... så uptäckte jag nåt annat också. En massa "Engla-skämt". Många i stil med -Vem är det som cyklar och cyklar men aldrig kommer fram? -Engla, och jag kan inte påstå att jag tycker det är jättehemskt med just såna skämt... Många känner att dom måste skämta om det för att gå vidare. Även om jag inte tycker likadant själv så kan jag nästan förstå det. Men när jag hittade mycket grovare skämt än så, då blev jag bara förbannad! >:( Hur kan man sitta och skriva vad som helst om en liten 10-årig mördad och våldtagen flicka??

Skogis?

0


Jag hade precis insett att det var lika bra att gå och lägga sig nu. Jag hade 0% idéer till blogginlägg. Men så blev det en liten MSN-koversation som jag måste citera :D

*** säger:

sov gott pluttis.. hoppas du får en bra soldag imorgon  :)
*** säger:
trots jobb
Dea säger:
Detsamma skogis.. tänkte jag säga :-S Vette tusan vart jag fick skogis ifrån, jag är trött. Men det lät bra tyckte jag
*** säger:
skogis? :-S
*** säger:
inte okej!

Haha! Skogis!!? Vad tänkte jag på?
Men man ska väl gå efter sin magkänsla, och då var det tydligen Skogis som gällde.

Min soliga lördag.

4


Lite bilder från dagen:


Jag har haft en skön dag, ute i solen (på väg mellan affärer!) och i affärer. Har verkligen letat paljetthårband, och t.o.m. frågat om dom på Glitter... men Glitter hade slut på dom, och skulle nog inte få in fler. Lindex barnavdelning hade paljetthårband i snygg bredd och allt - men bara ljusblå! Det ville jag inte ha. BikBok hade faktiskt ETT enda svart paljetthårband.. men paljetterna var ganska matta och få, så det var inget för mig. Ska det vara så ska det vara bra!

Jag shoppade ingenting alls idag, tråkigt nog. Det blev bara mat handlat. Middagen, som ni ser på bilden, blev quornfiléer + tomat-/basilikasås med färsk basilika, stekt ägg och matkorn. Äppeljuice till det. Känns som en 100% nyttig middag, och det är det nog också! :)

När jag gick hemifrån stan på eftermiddagen så var det otroligt varmt ute, och min skinnjacka var alldeles för tjock. Direkt när jag kom upp till lägenheten så slängde jag av mig jackan, hämtade min bok och gick ut och satte mig på innergården :) Satt där en stund och läste i solen. Mina grannar var tydligen också sugna på sol, så jag var inte ensam precis.

Paljetthårband!

1


Jag fick just en liten uppenbarelse som sa att jag borde skaffa mig ett paljetthårband ;)
Vet faktiskt inte vart idén kom ifrån, för jag såg det inte på bild nånstans idag vad jag vet. Men ett paljetthårband vill jag ha. Kanske inte såpass brett som på bilden här, men ganska brett iallafall. Skulle gärna ha tre stycken: Ett med svarta paljetter, ett med guldiga, och ett med bronsiga. Vet inte vad som skulle passa bäst till mitt nu ljusa hår.

Jag googlade runt lite och fick då tre tips om vart man kan få tag i paljetthårband. H&M's barnavdelning, Glitter, och en tygaffär (=köpa paljettband på metervara och sy eget). Så jag ska kolla upp alla dom alternativen idag tänkte jag. Bra, då har jag nåt att göra! :)

Fast jag känner att jag måste berätta nu på en gång att jag kommer INTE bära paljettband på Björn Borg-sättet :D Eller indiansättet, som det också kallas. Nä, jag tänker använda det som ett gammalt hederligt hårband. Jag tycker det är riktigt komiskt när alla tjejer plötsligt försöker se likadana ut genom att ha Björn Borg-band. Om inte alla hade det så kanske det hade varit lite snyggt... men nu är det bara skrattretande.

Om någon läsare vet var mer det finns paljetthårband; tell me!

Rockweekend.

9


I juli förra året var jag på Rockweekend :)
En DVD har nu släppts, med klipp från denna rockfestival. Här är en trailer:

"Jamen vi kom ju hit och satte upp ett jävla tält och sen har vi lyssnat på Europe å grejer.
Vill du ha korv!?"Alice Cooper var lätt bäst förra året. Hans uppträdande på scenen var otroligt, faktiskt. Här kommer ett litet klipp. Ett lite läskigt klipp, men det är ju fejk som ni förstår :) Kolla!Här är hans kända "School's out":Europe var där. Riktigt häftigt att se dom! :)
Dom väntade såklart till sist med att köra "Final Countdown".
Det här är dåligt filmat med mobil, men det var det enda jag kunde hitta. HELA videon är inte svart ska ni veta, så fortsätt kolla! :)9 juli - 11 juli 2009 kommer nästa Rockweekend-festival att pågå.
Här är banden (i bokstavsordning) som är klara för festivalen. Kolla om dina favoriter är med! :)

Apostasy
April Divine
Arch Enemy
Bleecker
Cellout
Chickenfoot
Crucified Barbara
D-A-D
Dark Funeral
Dimmu Borgir
Dreamland
Dynazty
Eclipse
Edguy
Fast Forwards
Gemini Five
H.E.A.T.
Hot Leg
Isole
Killer Smile
Korp
LA Guns
Lipstixx Bullets
Lucy Seven
Machinery
Memory Garden
Mind O.D.
Napalm Death
Nightinggale
(On Tour-vinnaren)
Overload
Paradise Lost
Pure Mania
Queensryche
Sator
Scar Symmetry
Seventh Wonder
Sister Sin
Tad Morose
Testament
U.D.O.
W.A.S.P.
Wolf
Wolverine

Minst 10 ytterligare band återstår att släppa innan Rockweekend 2009 är färdigbokat!
Jag vet inte hur dom än så länge har tänkt att år 2009 ska kunna klå 2008! Jag menar, både Alice Cooper, Europe och Thin Lizzy var med förra året.. för att bara nämna några storheter. Man får hoppas att dom 10 återstående banden är något i klass med t.ex. Foo Fighters, Alter Bridge eller Twisted Sister :)

Fler inlägg om Rockweekend konmmer att komma i den här bloggen, det kan jag lova :)

Pappärn, klåjn, läffstift, jällon...

4


Tjingeling!

Jag måste ändra typsnittet här i bloggen känner jag.. Eller något med texten iallafall. När jag kikar in i min egen blogg tycker jag inte att texten ser snygg ut, det ser inte ut som något man vill läsa :( Vet inte riktigt hur jag ska kunna ändra det, för ni läsare verkar knappt kunna se något annat typsnitt än Times New Roman och såna som är väldigt liknande det. Så vad jag än ändrar till så kanske ni inte kommer kunna se nån skillnad :( Får se hur jag löser det!

Jag har precis varit på pappärn(som jag nog trodde att det hette när jag var liten!) och köpt god frukost till imorrn och även gott godis tills ikväll ;) Imorgon blir det nyttig frukost i form av kokt ägg, hallonfil och mjukt bröd med 100% fullkorn. Ikväll blir det desto onyttigare, med Marabou Nonstop (min favorit nu!!) och Fransk Nougat-choklad.

Imorse blev jag glad när jag upptäckte att jag hade den här grå tröjan i garderoben..... eller ja, en cardigan eller kofta eller vad det nu är.
Jag gillar sånhär dubbelknäppning som ni vet! :)

När jag var liten trodde jag även att clown hette klåjn (fast inte nödvändigtvis att det stavades så!) och att läppstift hette läffstift :) Min bästa kompis kallade lejon för jällon. Till och med jag förstod att det var fel, och blev irriterad på henne ;)

Haha, barn är för gulliga! Jag vill ha ett ;) Har nyss kollat på ett videoklipp som bror skickade, där hans lilla son (3 månader gammal) ligger ner och utför något som liknar dans.. :D En dansvänlig latino-musik spelas i bakgrunden, och bebisen verkar gilla't :) Sprattlar glatt, som en galning. Han försökte även sjunga, eller kanske prata :) Åh. Hoppas jag får träffa honom snart, har ju inte gjort det än.

Vill inte.

6


Urk...
Jag har ingen lust att jobba idag :(
Men jag får försöka tänka att det är faktiskt fredag, och för en gångs skull så betyder dom olika veckodagarna något för mig. För imorrn är det lördag och jag är leeedig! För första gången sen i måndags faktiskt. På söndag ska jag jobba dock, och sen blir det jobb måndag, tisdag, onsdag också. Efter det vet jag inte, för jag har inte lagt schema efter det. Jag har svårt att tänka mig att det finns något liv efter onsdag :P Så bara jag överlever dom här jobbdagar fram till torsdag så är jag nöjd.

Har lite smått ont i nacken idag, så jag masserade den nyss.. Ja det är ju inte så lätt att massera sin egen nacke, för det är klart man spänner sig då. Men det är ju ingen annan här :( Hur som helst så masserade jag med en klick kroppslotion på händerna. En liten tub som jag fick på köpet när jag köpte deo. Och lotionen är... grön! Och genomskinlig! Ser ut ungefär som snigelslem ;)

Nåja. Suck. Nu ska jag göra mig i ordning. Får som sagt ha i minnet att det är fredag, och jag är ledig imorrn. Och så är det löningsdag idag!

Inspiration.

6


Looki-looki... sminkinspiration!
Dom tre första bilderna här är från Diors visningar. Den sista är från Gallianos.Det här sånt här som gör mig sugen på att sminka på modevisningar! När man får göra galna sminkningar som ingen människa skulle vilja ha på riktigt :) Men till modevisningar är det galet snyggt.

Jag har sminkat på modevisningar två gånger... vad jag kan minnas iallafall. Båda gångerna var det på små visningar, och uppdragen fick jag och resten av klassen under sminkösutbildningen. Det var riktigt kul att sminka modellerna, som bestod av både tjejer och killar :) Vilka kindben modellkillarna hade alltså... Lite shading på det så såg det övernaturligt bra ut.

Måste förresten säga att jag gillar ögonbrynen på Galliano-sminkningen här uppe. Snacka och dock-ögonbryn, och dock-fransar... Och övertoningen mellan färgerna på både ögonen och läpparna.. Mums! :)

På kvällskvisten.

5


Kändes som att man hade missat nåt när man plötsligt hörde talas om "Ericsson Globe" i en tv-reklam ikväll. Och jo... Globen har tydligen bytt namn. Visste ni det?? Själv visste jag att det fanns många namnförslag, men hade ingen aning om att namnet faktiskt hade bytts. 2:a februari i år skedde det.

Jag har inget mer att säga, så godnatt och sov gott :)

Allt och inget.

10


Det här blir ett inlägg om allt och inget! :)
Det finns så mycket som jag vill skriva, men vill inte göra ett helt inlägg om varje liten grej. Och jag har inte tänkt försöka hitta långsökta kopplingar mellan varje ämne ;) Så det här blir ett inlägg där jag hoppar hejvilt mellan samtalsämnen!

Jag ska strax iväg och jobba. Är det inte knäppt att när man jobbar kväll så ägnar man ändå dagen åt att förbereda inför jobbet..? Med "man" menar jag förstås jag. Mig mig mig! ;) Det har såklart att göra med stressen som alltid finns där i bakhuvudet när det gäller jag. Om jag förbereder mig mycket inför det som gör mig stressad, så känner jag mig mindre stressad. Om något dyker upp oväntat så att jag inte hinner förbereda så blir jag ganska tokstressad!

Jag har nyss tagit en runda på stan och köpte något så spännande som... deodorant. Det lustiga är att jag köpte en deodorant i måndags. En exakt likadan som denna. Igår skulle jag nämligen ställa deon i badrumsskåpet efter att jag hade haft den i väskan, och krasch så åkte den ner i stengolvet i badrummet. Lagom kul att städa upp kladdigt glas-splitter det första man gör när man kommer hem från jobbet.

Nu till en liten grej som jag har tänkt säga länge! :) Mitt mineralpuder är underbart! Ni vet, det jag köpte från Lóréal. Det enda mineralpudret jag har provat. Det enda felet är att pudret är lite för ljust för min hy, men då är det ju inte produkten det är fel på. Valde helt enkelt fel färg. Men mineralpudret True Match Minerals från L'oréal kan jag verkligen rekommendera alltså. Det är 95% mineralbaserat, inte 70% som jag trodde förut. Min hy har faktiskt blivit bättre sen jag började använda det här, och dessutom känns det skönt att slippa halv-tung foundation. Mineralpudret är nämligen såpass täckande (om man lägger ett par lager) att ingen foundation riktigt behövs till vardags. Själv lägger jag bara lite concealer under ögonen först.

Nä nu ska jag jobba!

Gran i lungan eller mask i hjärnan?

6


... Låter inte det lite som två alternativ till "Han har inte alla hästar hemma"? :)

Men så är icke fallet.
Jag läste nyligen om någon som hostade blod och hade smärtor och därför trodde att han hade Cancer. När hans lunga öppnades och undersöktes så hittades en 5 centimeter stor gran (!!!). Läkarna tror att han kan ha andats in ett granfrö, som sen har växt inuti lungan. En biolog är skeptisk till den teorin och tror snarare att han kan ha fått i sig granen vid en olycka. "Han kanske sprang in i en gran och fick i sig den så".

Ursäkta men, "sprang in i en gran", hur ofta händer det...? :)
Det kanske var biologen som inte hade alla hästar hemma. Inte alla nycklar i knippan.
Läs mer här.En annan person sökte läkarhjälp för att hon fick synrubbningar och domningar i armarna. När läkarna tittade närmare på bilderna från hjärnröntgen, upptäckte dom något som liknade en tumör. När operationen sedan påbörjades visade det sig vara en mask! Läkaren säger att: "Mask kan komma från underkokt fläskkött, eller sprids via människor som slarvar med handhygienen. En enda person som struntar i att tvätta händerna efter toalettbesök utsätter en massa folk för smitta. Och några kan få det här problemet"
Läs mer här.

USCH! :(

Locka håret med plattång.

8


Jag tänkte visa en superbra Youtube-video om hur man lockar håret med plattång!

Det enda du behöver är:
* En plattång (gärna smal)
* Hårspray
* Gärna en värmeskyddande spray/kräm

Några kom-ihåg-tips!
* Rulla upp håret på plattången exakt så som det görs på videon. Rullar man neråt istället för uppåt osv, så blir det konstigt.
* Glöm inte att direkt när locken har glidit ut från plattången så måste du rulla den snabbt runt fingret (så som görs i videon). Det hjälper locken att forma sig.
* Tänk mjuuukt när du rullar håret på plattången :) Försök att undvika hackiga rörelser (även fast det är lätt att göra så med plattång) för då är risken stor att det blir som raka tydliga hack i locken.
* När du är klar med hela håret; spraya lite hårspray över alltihop så att lockarna håller sig.

Kolla bilderna i mitt inlägg från igår för att se hur mina egna lockar blev.

Tradera-shoppat.

4


Gissa vad!!?
Jag vann båda dom där två auktionerna på Tradera! :)
Så detta kommer jag få hem snart, förhoppningsvis:

En kjol och en kofta alltså :) Båda är grå!
Jag gillar verkligen sånahär snygga detaljer som gör att det ser välsytt ut. Dubbelknäppningen på koftan (och det faktum att knapparna är mörkare än tyget), och skärningen längst ner på kjolen :) Det är alltså innerfodret som sticker fram längst ner på kjolen, det är inte randigt framtill. Koftan är förresten en herrkofta.. men det ska nog funka ändå. Om den är väldigt stor så kan man nog använda den som koft-klänning till ett par leggings.

Längtar verkligen tills jag får kläderna (som förresten är oanvända) på posten! Får bara hoppas på att säljaren är pålitlig. Man vet aldrig.

Nu kollar jag på Girls of The Playboy Mansion. Av nån outgrundlig anledning :P Nä, men jag väntar mest på att Sex & The City ska börja om en kvart!

Sminkning på tid.

24


Sminkningen tog 25 minuter. Varken mer eller mindre.

Klickbart resultat:


Ska berätta också att stoppuret gjorde mig stressad, och därför gjorde jag fel som jag fick sudda ut och göra om :) Såna fel som inte brukar bli i vanliga fall. Jag försökte inte vara snabb när jag sminkade, utan gjorde allt i min vanliga takt. Dessutom hade jag aldrig gjort den här ögonsminkningen förut, så det var något nytt - och nya saker tar alltid lite längre tid. Och ni ska veta att jag ska ju iväg och smink-jobba idag, så då har jag alltid mycket smink på mig :) Till vardags så sminkar jag mig ju mindre än såhär. En sånhär sminkning som det blev idag, använder jag gärna både när jag är ute på sminkjobb och till party!

Och pssst; Ansiktsvatten + ansiktskräm + ögonkräm lägger jag alltid på långt innan jag börjar sminka, så att det hinner sjunka in i huden. Så det räknades inte med i smink-tiden här.

Produktlista på exakt vad jag har använt:


Foundation: Liquid foundation "Milk" (Make Up Store) + Liquid foundation "Natural" (Make Up Store)
Concealer: Cover All Mix (Make Up Store)
Mineralpuder: True Match Minerals "Golden Ivory" (L'oréal)
Puder: Luminous Play Powder Ljuspuder (Lumene)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color (Make Up Store)
Rouge: Blush "Lust" (Make Up Store)
Shading: Microshadow "Smog" (Make Up Store)
Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" (Make Up Store) + Microshadow "Elf" (Make Up Store) + Microshadow "Flamenco" (Make Up Store)
Lösögonfransar: Dramatic Lash Kit (E.L.F.)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear" (Make Up Store)
Mascara: Intense XXL Volume Length "Intense Black" (Maybelline)
Ögonpenna: Eyepencil "Dark Chocolate" (Make Up Store)
Läppenna: Lippencil "Soft" (Make Up Store)
Läppglans: Crystal Lips "Virgin" (Make Up Store)
Verktyg: Foundationsvamp, puderpuff, puderborste (inbyggd i mineralpuderdosan), rougeborste, snedställd smal borste till ögonbrynen, liten ögonskuggsborste, tops

Hur snabbt sminkar makeupartisten?

8


Nu ska jag göra slag i saken och ta tid på en av mina sminkningar :)

Det är såhär att när jag sminkar andra så tar det ju alltid lång tid. Och när jag jobbar på Make Up Store och gör sminkningar där så ska ju varje sminkning ta ungefär 50 minuter. Ofta tar det en hel timme för mig. Personen som sitter och blir sminkad under en hel timme frågar ofta mig hur lång tid det tar för mig själv att sminka mig... "Det kan ju inte ta en hel timme för dig varje dag att sminka dig själv" säger dom. Och nej, det är klart :) Men jag har aldrig något bra svar heller. Jag får helt enkelt förklara att jag alltid ser till att ha god tid på mig när jag sminkar mig, och jag gör oftast lite i taget och gör andra saker emellan. Till exempel så kanske jag lägger concealer + foundation + puder, och sen äter jag lite lunch i lugn och ro här hemma. Sen fortsätter jag med ögonskuggor och resten. Därför går det inte att ta tid på sminkningarna.

Men idag ska jag börja jobba 16.00, och innan det ska jag se till att göra hela min sminkning på en gång - samtidigt som jag tar den exakta tiden med ett stoppur! :) Jag har ingen aning om hur många minuter det kommer att visa, så det blir spännande. Jag gör det mest för att ha ett bra svar när folk frågar, i fortsättningen.

Bloggtips.

3


Godmorgon!

Jaaaag vet vad som kommer hända i Desperate Housewiiiives... ;)
Jag hade egentligen tänkt ladda ner avsnitt som jag hade missat på TV, men så råkade jag ladda ner och se ett par stycken som inte har visats på TV i Sverige ännu. Som visas om 3- 4 veckor. Något stort kommer att hända, kan jag säga!

Idag vill jag faktiskt tipsa lite om en blogg :)
Jag brukar aldrig göra det, just för att det känns lite onödigt... Jag vill ju att ni läsare ska läsa min blogg, så varför skulle jag vilja skicka iväg er till en annan blogg? ;) Om inte denna blogg skrivs av en vän förstås. Men nu är det (tyvärr) så att ingen av mina nära vänner bloggar ordentligt. Och med "ordentligt" menar jag att ingen av dom som ens har bloggar skriver mer än ett inlägg i månaden ungefär :P
Bloggen som jag tänkte tipsa om skrivs inte alls av någon jag känner. Jag ramlade in på den här bloggen igår och blev helt fast i Shelleys originella stil! Blir fascinerad av att kolla på hennes outfits :) Väcker mitt shoppinghumör! På bloggen finns också ett utförligt inlägg om blondering - me like - och ett inlägg om Make Up Store - me like också!
Shelley & Joachims blogg.

Champagne-te och Tradera.

13


Åh! Jag mindes precis att Karin Fossum-boken ligger och väntar på mig bredvid sängen! En anledning att verkligen vilja gå och lägga sig! :)

Jag längtar lite till morgondagen. På grund av Tradera. Låter lite knäppt va? ;) Men det är såhär att jag hittade två helt underbara plagg på Tradera ikväll, och dom två auktionerna avslutas imorgon eftermiddag. Tyvärr så jobbar jag när dom avslutas, så jag måste försöka komma fram till ett bra slutbud som jag kan lägga strax innan jag går till jobbet. Nåt som inte är för mycket, men som jag ändå helt säkert vinner på! Mm, det kräver en del fundering. Måste räkna ut hur mycket jag törs spenderna. Men en sak är säker; dom är två plaggen är helt underbara och jag kommer vara världens gladaste om jag vinner :)

Ikväll har jag druckit rött te med champagne-smak! Hur konstigt låter inte det? Vet inte vad jag ska säga om smaken heller, för jag har alltid mjölk i mitt te, så dom flesta röda teer smakar ungefär likadant :) Ganska gott var det iallafall. Men det luktade alkohol! Luktade faktiskt bakfylla, kom vi fram till. För champagne-bakfylla händer det ju heeela tiden att man får.. ;)

Kanske en av dom bästa låtarna som finns...
Creed - "One last breath"Och en annan alldeles perfekt låt av Creed...
"My sacrifice"

Aldrig mer Mer ;)

5


Storbloggerskorna (BlondinBella, Kenza och StinaLee) är riktigt dåliga på att uppdatera sina bloggar idag, så då behöver intejag  (lillbloggerskan) ha så dåligt samvete över att jag inte uppdaterar :D
Hehe. Visst får man se det så?

Direkt efter jobbet idag så träffade jag nämligen syrran, och vi gick på stan och till slut åt vi kycklingmackor på café också. Blev sittande där ett tag, och sen gick jag och handlade mat. Nu har jag precis kommit hem, och kikar lite på Ugly Betty! Efter det blir det Desperate Housewives, och sen Andra Avenyn - får se det på SVT Play då eftersom det egentligen går samtidigt som DH på tv. Lyxproblem ;)


Jag dricker sånhär MER nu framför tv'n, fast med hallon och blåbär. Även den är utan färgämnen eller konserveringsmedel... Blä! Ja det kanske inte är just det som gör den äcklig, men den smakar iallafall som oblandad blandsaft utan socker. Smakar plastigt och konstigt!

"I don't wanna work today"

7


Låten "No Stress" får representera den här dagen, på grund av texten...

"I don’t wanna work today
Maybe I just wanna stay
Just take it easy, 'cause there's no stress"
"It's not that I'm lazy
Think I'm just crazy"

Jag är en lättstressad person. Jag har väldigt lätt för att omedvetet stressa upp mig själv genom att tänka för många stressiga tankar. Det är inte bara jag själv som stressar upp mig heller, utan alla möjliga situationer som jag hamnar i. Det kan kännas väldigt stressigt att gå på stan, även om det är en lördag och jag inte har bråttom till något. Till exempel. Känslan är som en blandning av stress och nervositet.. det går inte riktigt att förklara. Men som en lite lugnare känsla av panik.

Som idag... Då sitter jag här och vet att jag måste boka jobba minst 6 arbetspass innan den här månaden är slut. Och då räknar jag inte ens med arbetspassen som jag redan har bokat in för idag och imorgon. Det känns jobbigt.

Jag tror att det jag ägnar mest tankar åt av allt... det är just jobb och att tjäna pengar. Jag tänker på det väldigt ofta. Om och om igen så kommer jag fram till att det enda jag kan tänka mig i framtiden är att ha ett eller två egna företag. Att jobba med mig själv som chef. Förhoppningsvis kunna jobba hemifrån. Om inte det, så åtminstone ha en arbetsplats som känns lite som hemma och där jag kan bestämma det mesta över mitt eget arbete och arbetstider. Och självklart ska företagen som jag då har, pyssla med något som jag själv är väldigt intresserad av. Så att jag jobbar med mitt eget intresse. Vad vet jag inte ännu, för det finns några saker att välja mellan. Jag bara hoppas att det blir av...

Uppdrag! :)

9


Har ett uppdrag till mina läsare nu!
Eller snarare en tjänst jag vill be er om :)

Som ni kanske vet så är det inte helt sällan det händer att jag hör en låt nånstans och sen försöker till 100% att ta reda på vilken låt det är :P I butiker ute på stan, på fester, i reklamer m.m.Den här gången handlar det om en reklam som går på TV just nu. På antingen 3:an eller 5:an brukar den gå. Jag vet inte vad reklamen handlar om eller hur den ser ut, för jag brukar aldrig sitta och titta på reklam. Jag bara HÖR reklamen när jag sitter vid datorn eller grejar i köket :)

Det här är låt-texten jag har hört: "if you want to stay stay, if you want to go go"
Den kan förstås också vara såhär: "if you want to stay you stay, if you want to go you go"
... eller så kan det vara wanna istället för want to. Eller så kan jag ha hört fel på en del ord! Men det är iallafall sådär det låter. En ganska poppig låt, lite svängig liksom. Inte helt lugn. Och det är en kille som sjunger.

Jag har letat runt en del nu ikväll och kan säga att det är inte någon av dessa som sjunger, även om man skulle kunna tro det när jag lyrics-söker:
* Keith Urban
* Sly & The Family Stone
* Red Hot Chili Peppers


Och inte har jag hittat svaret på supersidan Reklammusik heller!

En annan skön reklamlåt.
Fast jag gillar inte att det är så många gäspningar, det gör mig trött!Hjälp mig nu!
Någon som vet vilken låt den där texten hör till?

Äntligen bok :)

24


Idag har jag suttit lääänge och surfat mellan bibliotekens olika hemsidor och sidan med busstidtabeller. Jag ville ju verkligen ha en bok att läsa lite i varje kväll, och när hade bestämt att jag ville ha en Karin Fossum-bok så kunde jag inte tänka mig nån annan bok :) Jag kom fram till att jag har läst alla hennes böcker (13 st) utom två! Dom två senaste. Gissa om det var köer för att få låna dom böckerna.. :( Ingen av dom fanns inne på biblioteket inne i stan, så till slut tog jag en krånglig busstur till ett bibliotek utanför stan. Trots att jag inte ens hade nåt lånekort. Men det fixade sig, och nu har jag boken! :)Har ni inte läst något av Karin Fossum så borde ni verkligen göra det.
Här är listan på alla hennes böcker:

Evas öga 1998
Se dig inte om! 1998
Den som fruktar vargen 1999
De galnas hus 1999
När djävulen håller ljuset 2000
Älskade Poona 2002
Svarta sekunder 2002
Jonas Eckel 2003
Natt till den fjärde november 2004
Mordet på Harriet Krohn 2005
Brott 2006
Den som älskar något annat 2007
Den onda viljan 2008

En som jag verkligen kan rekommendera är Svarta sekunder :) Bäst av dom alla, enligt mig. Ett par andra som är extra bra är Natt till den fjärde november och Evas öga.

Har du läst några Karin Fossum-böcker? Isåfall vilka, och vad tyckte du?

Deklarerat!

19


Gissa hur min dag började?
Jo, med försovning! Trots att jag är ledig :P
Ja jag hade tänkt gå upp halv-tidigt och kolla på Vakna med The Voice. Så då vaknade jag av väckarklockan och kände mig glad och utvilad. Stängde av väckarklockan för att gå upp... och somnade om! Sen sov jag en hel timme till. Jag kanske inte var så utvilad som jag trodde!

Nu på förmiddagen har jag deklarerat.
Är jag knäpp som tyckte det var ganska roligt att göra det? :D
Det kanske är för att det har med ens egen ekonomi att göra, det är inte bara vilka siffror som helst som ska räknas ihop.

Så jag har alltså deklarerat.. och så har jag druckit kaffe diskat och duschat. Något mer på D kanske? ;) Ja jag har faktiskt laddat hem ett par avsnitt av Desperate Housewives och kollat på. Och Dillmore Girls. Närå... Gilmore Girls heter det.

Godnatt.

3


Åh, vad det är tråkigt att inte ha en bok att läsa tills man somnar!
Jag måste måste måste gå till biblioteket imorrn.
Ikväll får jag läsa i Chic-tidningen (som jag redan läst ca. 5 ggr) tills jag somnar.

Godnatt!

Jag gillar paljetter.

5


Vilken dag...
Jag blev så frustrerad när jag inte fick nånting sålt på jobbet idag. Kände mig inte alls taggad att sälja det som jag var uppskriven på att sälja. Så när jag efter nästan två timmar fortfarande inte hade sålt nånting, och var på väg att bryta ihop... så fick jag byta produkt. Då sålde jag massor på en gång :)
Så jag gick iallafall hemåt med bra humör! Och väl hemma så valde jag att fortsätta telefonpratandet trots allt, hehe... Pratade med en kompis 1½ timme. Som sagt, det är synd att man inte bor nära varann och kan ta en lång pratig fika då och då. Istället får man fika över telefon! En kaffe till mig och en Irish Coffee till henne :)

Klänning som jag sprang in och köpte vid lunch idag, innan jobbet:Det blir mer bloggande imorrn än det har blivit idag iallafall!
Har inga planer för morgondagen.

Söndag.

12


Det här känns inte som någon bra dag.. men det ska vi nog ta å ändra på!
Jag tyckte jag kände på mig att något lite tråkigt skulle hända, när jag nyss stod och sminkade mig inför jobbet. Då fick jag ett SMS. Det var från tjejen som jag brukar jobba tillsammans med.. Vi brukar försöka boka in våra arbetspass samtidigt hela tiden, så att vi slipper komma dit ensamma :) Nu skrev hon att hon har bokat fel för idag. Jag har bokat eftermiddagspass och hon har bokat kvällspass :( Osynkat! Så snart ska jag iväg och jobba, alldeles ensam. Nä, det är väl en massa annat folk där. Men antagligen ingen som jag känner.

Jag tog ju en vaccinationsspruta nyligen, i axeln. Det ömmar fortfarande. Jag fick papper med mig hem där det står att det kan bli ett "öppet sår" och det kan bli var, m.m. När det väl har blivit ett öppet sår så får man inte bada eller nånting. Och det är just det som har blivit nu! Ser inte så farligt ut, men det är irriterande att inte kunna sova på ena sidan bara för att det är ömt. Och jag vänder mig ofta i sömnen. Och så vaknar jag av att det gör ont för att jag har hamnat på fel sida :P.. Det är inget klagomål ska ni veta, bara ett konstaterande.
Det var ju mitt eget val att vaccinera mig :)

Här är ett sött vykort (uppsatt på mitt kylskåp) som jag ska skicka till en kompis:


Nu har jag just plattat min lugg, den som stod rakt upp igår! :) Igår blev det nämligen en slapp hårbandsfrisyr, men idag kände jag för lugg igen. Det var inte lätt, men det gick! Nu blir det mat + Gilmore Girls.

Till alla gamla rockrävar ;)

6


Jag hörde den här låten i en butik idag, och la en del av texten på minnet så att jag kunde googla fram texten när jag kom hem, och därmed få veta låtnamnet :)

Låten är från 1976... Gamla goa 70-talet! 70- och 80-talsmusik är det bästa enligt mig. "More than a feeling" heter låten, och Boston heter bandet. Såhär beskrivs den på Wikipedia (och det gillar jag icke!): "När Kurt Cobain första gången spelade "Smells Like Teen Spirit" för de övriga medlemmarna i Nirvana skrattade de åt låten eftersom dess riff var så likt "More Than A Feeling", som de tyckte var töntig."


Nåja, här är More than a feeling.
Tyvärr är videon väldigt osynkad med musiken, men ignorera det!
Gitarr-riffet är ju det allra bästa, lyssna på det! :D Dyker upp här å där.Ja visst påminner dom om varandra, men bara liiite! Tycker jag.

Filmer från tonåren.

15


Alla har väl sett filmen 10 orsaker att hata dig?
Ni som inte har det; slå på 5:an nu :) Själv ser jag den just nu även fast jag har sett den massor av gånger förut. Den kom ut 1999, och det var väl nån gång då jag såg den första gången tillsammans med "tjejgänget". Då var jag alltså 13 år. Lite små-fjortis som man var så gick man ju runt och ploppade ur sig citat från filmen i tid och otid ;) Nu när jag ser den så kan jag väldigt många repliker utantill. Och trots att det är en film som nog passar bäst för dom i 13-årsåldern så tycker jag att det är en bra film. Den var bra att se i den åldern. En kul och ganska fängslande film, utan massa snusk :)Jag hann se den i många minuter innan jag kom ihåg att den lockige ank-snubben faktiskt är Heath Ledger. Han är ju olik sig i den filmen, med mörkt hår och allt. Det var inget trevligt ögonblick, när jag mindes att han dog :( Och i en scen i filmen säger han till Kat (som är full) att hon inte får blunda, för då vaknar hon aldrig mer. Och han kallar ju fyllan för en Tequila-överdos... Då känns det plötsligt väldigt likt hans egen död 9 år senare :(  Det var ju en överdos som han aldrig vaknade upp från.
Ikväll går en annan film från min gamla goa ungdom på tv :) Den är också från 1999. En djävulsk romans. Sett den? Annars; gör det! Ikväll 22:40 på ettan.
"Det är sommarlov och Kathryn har just blivit övergiven av sin kille. För att hämnas ber hon stadens bäste förförare, Sebastian, att förföra sin ex-killes nya tjej. Samtidigt slår de vad om något annat: Kan Sebastian förföra den pryda Annette, rektorns dotter, innan skolan börjar? Om inte, får Kathryn Sebastians bil. Om han lyckas, får Sebastian Kathryn."

Både filmerna innehåller massor av bra låtar!
Exempel från 10 orsaker att hata dig...
FNT - "Fascinating new thing"
.. Och från En djävulsk romans.
The Verve - "Bittersweet Symphony"

Lördagsshopping.

7


Ännu en dag har gått...
Det har varit soligt men väldigt isande kall blåst. Har varit på stan hela eftermiddagen. Det blev en lång vegatarisk lunch. Och så blir det vegetarisk middag snart också, fast här hemma :) Men tillbaka till lunchen.. När vi satt där och lunchade, på det trånga lilla caféet, så satte sig ett gäng snubbar/gubbar (snobbar som jobbar?) vid bordet alldeles bredvid. Jag förstod inte varför dom skulle tränga in alla sina instrument där (gitarr, fiol och dragspel), men plötsligt tog dom upp alltihop och började spela och sjunga :) Lite oväntat sådär.
Det enda jag köpte på stan var den här paljettvästen:

Storleken är XL! Helt sjukt :P Men det var den enda som fanns (och den var på rea)... Jag provade den, och den funkade absolut att ha som "lös och ledig" väst. Det var ingen sån som behövde sitta tajt alls, kändes det som. Men trots allt ska jag sy in den i ryggen när jag kommer hem till the mamas & the papas och har tillgång till symaskin. Sen blir den finfin till ett svart vanligt linne! Det har jag bestämt :)
Partyväst. Då får man äntligen chansen att säga att man "har lite vin innanför västen"!

Lördagsrufs.

7


Det här mötte mig i spegeln imorse...Lite 80-tal över frillan, tycker ni inte? :P
Mitt hår brukar aldrig bli särskilt rufsigt när jag sover, så det här var rekord!
Den osminkade sanningen, dessutom.
Fast jag har inte inbygd Zorro-mask egentligen. Tro det eller ej.

Nu ska jag strax möta syster på stan. Skickade nyss ett sms till henne: "Be there or be square". Får se vad hon väljer ;P Och förresten så ska jag bättra mig med att svara på bloggkommentarer, jag lovar... Jag har ju varit ganska sämst på det dom senaste, hmm, 5 veckorna? Det är bara så jobbigt när kommentarerna samlas på hög och man riktigt kan se hur obesvarade-högen växer. Men fortsätt ändå kommentera, för sjutton :) Någon gång svarar jag!

Sminksamlingen.

11


Jag fick en kommentar...Självklart!
Fast det här är bara det jag har här i Umeå-lägenheten. Har väl ungefär lika mycket hemma hos mina föräldrar också. Jag får ta nåt foto på alltihopa i sommar :)


Övrigt = Lösögonfrans-lim, kak-eyeliner, mascaror, lypsyl, ögonbrynsskugga.

Tänker inte skriva namnet på varenda produkt, det skulle ta alldeles för lång tid :) Men fråga om ni undrar om någon speciell produkt.


Sminket nerpackat, på det sättet som jag brukar ha det.
Ena necessären svämmar över, och en del grejer får helt enkelt vara utanför!

Problem med "data" ;)

10


Ser ni vad bilden föreställer?Det är iallafall en bit av min bärbara dator. Där batterisladden sitter instucken så ligger ett nagellack för att stödja sladden. Batterisladden vill nämligen inte sitta kvar längre :( Inte så att den glider ut, men den vill inte sitta på det sättet så att batteriet laddas. Vad ska man göra!? Det blir svårare och svårare hela tiden att få sladden att sitta. Jag började googla fram vad ett nytt batteri skulle kosta, men det var så dyrt så jag vill inte ens försöka minnas hur mycket det var :-S Tänkte först att man kanske kunde "operera bort" själva sladd-snutten och sätta dit en ny... men det går nog inte. Allt sitter ihop. Ska säga också att det är helt uppenbart att anledningen till det här är att antingen sladd-änden har blivit lite sned (smält lite?) och kanske också att det har blivit lite snett inuti datorn.

Någon som har tips på vad jag kan göra?

Min dator håller bara ca. 2 timmar utan batteri,
och hela tiden är det nära att datorn dör!

Men i sista sekunden lyckas jag alltid få in batterisladden.

Pssst, bakgrunden på datorskärmen blev ju en blandning av min skrivbordsbakgrund (bebis) och mitt kök :D

Tillbakablickar.

21


Eftersom det känns lite dött i blogg-huvudet just nu, så tänkte jag länka fram tillbakablickar i bloggen istället :) Grejer som nya läsare kan ha missat, osv. Jag vet att det inte är särskilt lätt att hitta speciella inlägg i mina kategorier. Så nu länkar jag till några inlägg som jag själv hade velat läsa om jag inte hade varit jag.. om ni förstår vad jag menar ;)

* Hudvård
* Skillnaderna mellan outbildade jag och utbildade jag
* Hur man applicerar lösögonfransar (Något jag ofta får kommentars-frågor om)
* Sminkets hållbarhet
* Foton från min utbildning
* Några vardagliga sminktips
* Hur man rengör sminkpenslar
* Sminkgrunden
* Sotade ögon 1
* Sotade ögon 2
* Killsminkning

Att bleka eller icke bleka.

15


Den här hårblekningen från Veet finns inte längre...

Riktigt synd tycker jag, för den använde jag flitigt! Till armar och ibland ögonbryn. Den var så bra, för den var så mild jämfört med en del andra blekningsprodukter som jag har testat. Kändes inte så farlig att använda. Jag vet inte varför den har slutat säljas, men det har den :(


Istället köpte jag denna idag, som lämpligt nog kommer från märket som heter Andrea ;)


Den här är mycket dyrare än Veet's blekning, och nu när jag har testat den så kan jag säga att den är inte alls lika bra heller. Inte alls lika mild. Däremot blekte det bra, men det gjorde verkligen Veet's också.

Nu sitter jag här med ljusare armar och ljusare ögonbryn ;) Känns fräscht. Nu är det bara sömn som fattas. Det ska bli riktigt gött :D Imorse ville jag inte alls vakna av väckarklockan, och ställde om den flera gånger.. tills jag till slut vaknade och nog hade sovit alldeles för länge. Icke bra, icke bra. Imorgon ska jag gå upp halv-tidigt och kolla på The Voice. På eftermiddagen ska jag jobba!

Godnatt, sov gott.

Folks negativitet.

3


Jag blir så less på folk!
I några veckor har det känts som att många har varit så självupptagna. Dessutom negativa. Dessa personer har berättat om sina små ynkliga problem för just mig. Jag lyssnar gärna, och försöker komma med lösningar. Men små patetiska problem och klagomål som det har varit på sista tiden.. gaahh! Det finns till och med någon enstaka person som har börjat skriva negativa kommentarer på min blogg. Inte negativt riktat mot mig, men allmänt. Kommentarer i stil med "Åh vilket tråkigt väder, varför händer detta just MIG!? Gud måste hata mig..."
Haha, nu överdrev jag lite.. och ingen har skrivit sådär. Men i den stilen, om ni förstår. Som att allt negativt i världen händer endast dom, och det är så otroligt synd om dom. Egocentriskt.
Jag vill inte ha fler negativa kommentarer i den stilen på min blogg!! Förstått !?
Det gör inte er gladare, och det gör definitivt inte mig gladare heller. Det drar ner stämningen rejält.

Tillbaka till självupptagenheten. Då tänker jag framför allt på folk som skriver till mig på MSN och frågar hur läget är, när det är så uppenbart att dom bara frågar för att jag ska fråga tillbaka. För att dom ska få chansen att svara att det inte är så bra, och vräka ur sig sina problem. Som sagt, det är en sak om det är större problem man behöver prata om... Men sånadär småsaker, det är verkligen helt onödigt!  Det gör bara alla på sämre humör. Och DU som läser detta och känner dig träffad... Ja, det är dig jag pratar om. Sluta med det där.

För någon timme sen fick jag reda på att en ganska STOR grej händer i MITT LIV imorgon. Men finns det någon som det känns som att man kan berätta det för? Nepp. Vill inte berätta om såna "problem" med risk för att låta negativ och tråkig. Dessutom är folk för upptagna med att tänka på sina egna små problem. Och berätta dom för alla dom känner.

Nåja... det här blev ett väldigt textigt inlägg utan bilder eller annat kul. Känns inte som nåt bra sätt att avsluta dagen på, så jag slänger in ett till litet inlägg om en stund :) För att höja den tråkiga stämningen lite!

Färdigjobbad torsdag.

8


Jag fick hem Tradera-blusen idag!
Den här låten brukar spelas på jobbet. Blir glad av den :) Trots att det inte alls är min musikstil! Inte visste jag förrän nu att det var Danny heller. Danny.. han har gått samma Musikvetenskap-kurs som jag i Stockholm. Fast inte samtidigt :P

What's cooking?

16


Jag har inget speciellt att skriva...
Snart ska jag iväg och jobba. Känns lite nervöst faktiskt. Men varför!? :) Det finns ju inget att vara nervös över!

Hur som helst så har jag nyss handlat mat (lagar mat nu... grönsaksbiffar och matkorn) och tvättat mina sminkpenslar som jag använder på jobbet. Ska bli gött med mat ;) Jag åt ingen riktigt ordentlig frukost - det blev kaffe, tre små hårdmackor och en bulle :D Upptäckte att jag inte hade någon limpa hemma. Blir ju lätt så när man reser bort ett tag - allt tar slut eller blir för gammalt.

Det snöar idag. Fy bubblan alltså :P Jag som trodde det skulle bli vår nu. Men man har ju blivit lurad några gånger förr. Är sugen på att åka utomlands nu.. Mamma och jag pratade om att göra det. Kanske inte bara hon och jag, utan dom i familjen som vill och kan. Men det skulle isåfall bli nu i sommar, och inte i vår när man verkligen tycker det behövs. Aja, jag hoppas iallafall att det blir av till sommarn :) Även om det ofta är "mycket snack och lite verkstad", hehe.

En bussresa rikare.

7


När jag lägger in dom här bilderna kan jag inte låta bli att tänka på låten från Scary Movie:
"I love parties that never end, dogs that love cats, and- and TWINS!
I love burritos at 4:00am, parties that never end, dogs that love cats, and- and TWINS!"


Hehe! Annars då? Jo jag har just kommit tillbaka till Umeå. För en halvtimme sen för att vara exakt. Jag försökte blogga från bussen som t.o.m. hade trådlös anslutning, men bilduppladdningen i bloggen fungerade inte - så då fick det vara! Jag har haft en riktigt lång och tråkig resa ska jag säga :( Ägnade en stor del av resan åt att irritera mig på en tjej som satt där med sin bärbara dator. Ja jag vet.. jag använde min bärbara jag också ;) Men det var inte själva grejen, utan sättet hon gjorde det på. Hon gjorde det så otroligt bekvämt för sig, bullade upp med godis och dricka framför datorn och satte igång en film (när hon inte Facebook'ade)... Men framför allt så hade hon batterisladden inkopplad. Eftersom hon satt i mitten av bussen innebar det att hennes datorsladd låg hårt sträckt tvärs över mittgången och slutade precis utanför toaletten. Bussen var helt smockfull med follk, så det hände ju precis hela tiden att folk var tvungna att passera där för att gå av bussen eller för att gå på toa. Varje gång fick hon lov att koppla ur sladden, så att folk inte skulle snubbla. Kändes bara så otroligt onödigt. Alla bärbaringar har väl lite batteri i sig själva så att dom inte behöver vara inkopplade hela tiden? Mitt eget batteri räcker iallafall i 2 timmar, och jag skulle aldrig få för mig att sätta in batterisladden i en buss även om det skulle behövas. Då skulle jag hellre låta bli datorn. Nåja, jag kan inte riktigt förklara varför jag blev så irriterad på henne... förutom att det kändes onödigt att ha batteriet inkopplat och låta det bli en "snubbeltråd" för alla andra på bussen.

En positiv grej var att bakom henne (dvs. precis mittemot gången från toan sett) satt en man som hjälpte alla gamla tanter som hade svårt att ta sig till och från toan :) Eftersom toan på en buss alltid är några trappsteg ner. Han erbjöd dom hela tiden att hålla dom i handen medans dom kravlade sig uppåt :) Folk som hjälper andra utan att tjäna något på det.. Makes my day!

Måste bara flika in att det där med lösnaglar kommer jag aldrig förstå. Apropå ingenting sådär. Någon gång ska jag beskriva lite mer ingående varför jag inte är intresserad av naglar. Nu kan jag bara säga såhär att jag gillar inte lösnaglar och förstår inte hur man kan ha ett så stort intresse för naglar att man utbildar sig inom det :) Inget fel med att göra det, för om ni tror att jag menar det så har ni missuppfattat mig totalt. Säger bara att jag är totalt ointresserad av det. Och andra intressen som jag själv inte gillar brukar jag ändå kunna förstå hur folk kan gilla... men inte naglar.

Nu ska jag tvätta bort smink och kolla på Sex & The City.
Min sminkborttagning är snart slut...
Snälla, snälla, snälla.. Har någon tips på bra sminkborttagning? Vilket märke som helst utom Make Up Store, för jag har redan testat alla deras :) Vill prova något nytt, som också funkar bra! Men den måste gå att använda både i ansiktet och till ögonen. Och det är viktigt att allt ögonsmink försvinner (men det behöver inte ta bort vattenfast!). Varenda litet tips är till stor hjälp! :)

Vad har du i handväskan? :)

13


Jag sydde nyss igen ett fack i min favorithandväska. Eller okej, min enda handväska som jag använder ;) Ett innerfack hade gått sönder. Jag tyckte väl att det var lite mysko att flera läppennor och ögonpennor bara försvann spårlöst! Dom hade lagt sig inuti innerfodret i väskan :) Hur som helst så plockade jag ut allt ur väskan för att kunna laga den.* Mp3- spelare
* Mp3-batterier
* Näsdukar

* Plånbok
* Nyckel hem till mina föräldrar
* Nycklar till min lägenhet
* Nyckel hem till syster
* Plåster
* Ipren
* Fickspegel
* Solarie-ögonskydd
* Hopvikbar sax
* Några hårnålar
* Tom lapp att skriva på
* 3 bläckpennor
* Digitalkamera + fodral
* Extra-tuggummin
* Stammis-kort från ett café


Vad har du i din handväska?

Skulle du ha gjort det?

8
Jag skulle INTE ha gjort det.
Hellre fattig och tråkig än att ha en lyxig bil och psykiska men för resten av livet.

En inblick i mitt huvud.

4


Igår skulle jag jobba på Make Up Store. Skulle jobba från 17.00 till 19.00. På eftermiddagen satt jag och kollade på film med familjen, och klockan blev halv fem... En stund senare frågade jag mamma vad klockan var, och den var 17.15!!! Jag ringde till Make Up Store för att berätta att jag var sen, och en gammal tant svarade. "Ja det var på tiden att du ringde, jag sitter ju här och väntar!" sa hon. Hon skulle tydligen bli sminkad av mig 17.00 :) Och resten av personalen hade tydligen slutat för dagen! Så butiken stod öppen utan att någon jobbade där. Jag sa till tanten att jag skulle komma dit på 10-20 minuter, och att hon skulle vänta där. Så jag satte igång att snabbsminka mig, osminkad som jag var. Stressad till tusen. Samtidigt var det något problem med en liten hund... En chef på mitt andra jobb (telemarketing) hade gett mig i uppdrag att vakta en hund tror jag :-S Den satt fastbunden utanför en affär, och jag hade inte förstått om det var min uppgift att lämna tillbaka hunden till chefen igen, eller om jag skulle ha den hemma hos mig själv ett tag. Jag skrev ett mail till chefen som jag undertecknade med "Love (kärlek) från Andréa". HAHA! :D Han svarade nåt liknande tillbaka också. Sen gick jag förbi affären där hunden hade suttit fastbuden, och jo, den satt kvar. Hade suttit där i flera dagar, stackarn. Men den mådde bra, och jag tog hem den. Dock tog jag ett snack med chefen igen och förklarade att jag inte kunde ha en hund hemma. Han tyckte att "Jomen du behöver inte göra något med den, den behöver inte ens rastas". Hmmm. Efter en massa bråk så tog iallafall han hand om hunden, och flyttade den till sin lägenhet.. som låg precis bredvid min. Make Up Store-jobbandet vet jag inte alls hur det gick med, men när jag vaknade hade jag nästan hjärtklappning av all stress. Och jag kände stooor ångest över att jag hade skrivit det där med "Love (kärlek)" :D

Shoppingtisdag.

12


Hej!
Idag har jag varit i Gävle.. ju :) Det har varit en trevlig dag. Jag köpte inte särskilt mycket, bara svart textilfärg och det på bilden här:


* Mintgröna stora pärlörhängen
* Leopardmönstrade strumpbyxor


Har suktat efter båda länge, så det kändes som bra köp :) Jag hade ett par mintgröna pärlörhängen för ett par år sen, i lite mindre storlek, men dom försvann mystiskt på en midsommarfest :P Hehe. Har inte sett dom sen dess. Men letat nya har jag gjort! Men mintgröna pärlor är inte vanligt ska jag säga. Så nu fick jag verkligen passa på att köpa dom på Vero Moda. Leopardstrumpbyxorna hittade jag på H&M och dom har jag varit sugen på ett bra tag - har bara känt mig för snål för att köpa dom. Men nu har jag testat dom här hemma (till svart klänning) och känner mig riktigt nöjd.


Svarta textilfärgen köpte jag för att färga dessa kängor...Jag vill att det rutiga ska bli svart, så att skorna blir helsvarta och passar till det mesta. Som det är nu så är det svårt att matcha ihop dom med nåt ju. Just nu ligger skorna i tvättmaskinen tillsammans med färgen, men jag kikade nyss genom glaset... och min plan ser ut att misslyckas :( Färgen verkar inte ta ordentligt. Vi får se hur det ser ut när dom är klara.

Någon gång imorgon är det tänkt att jag ska åka upp till Umeå igen. Gahh, vill inte! :( Framför allt vill jag inte sitta i en buss i flera timmar, men dessutom så är det så skönt att vara här i ett stort hus. Men jag ska jobba på torsdag, så det måste väl bli så ändå. Ska kolla upp biljetter nu, har inte ens gjort det ännu!

Aj aj, mitt huvud!

11


Hej bloggen ;)

Jag hade tänkt blogga iväg ett till inlägg igår kväll, men jag mådde plötsligt så dåligt så jag inte kunde ta mig för med nånting :( Fick sån huvudvärk så till slut trodde jag att jag både skulle spy och svimma, samtidigt. Gjorde inget av dom som tur var, men tog såklart en värktablett som inte hjälpte. Och efter ett bra tag så somnade jag bara ifrån smärtan. Usch vad rädd jag var innan jag somnade, det kändes som att huvudet skulle sprängas :( Har aldrig haft så ont just i huvudet förut. Och som jag skrev förut så trodde jag ju att min återkommande huvudvärk berodde på vätskebrist. Det tror jag inte längre! Jag blir mer och mer säker på att min syn har förändrats. Försämrats. Det är så jobbigt att kolla på tv så jag helst undviker det. Så nu har jag bestämt mig att gå på synkontroll, även fast det är dyrt som ett svin.

Nu har jag just sminkat mamma med bronsiga ögonskuggor :) Fint till hennes blå ögon, men själv vågar hon aldrig prova på något sånt. Tur att hon har en makeupartist hemma då ;) Vi ska strax ta en shoppingtur till Gävle. Jag ska försöööka hejda mig från att köpa en ny bikini där, även om jag vill. Den som jag redan har är trots allt fortfarande fin:

Bytesaffärer på Tradera :)

11


Jag har precis köpt en top (blus) på Tradera som jag tyckte var riktigt fin :)
Verkligen originell. Här är den!Jag har just lagt upp 8 nya sälj-annonser själv på Tradera. Köper lite; säljer massor ;) Så jag tänkte lägga upp bilder och en kort beskrivning av varje vara ifall någon läsare är intresserad.

1. Wrangler-jeans av modellen Wynona. Storlek W25 L32.
2. Orange top med cool krage och lite puffärm, från Zara. Storlek S.
3. Orange-vit klänning från VILA, storlek M men passar absolut även en S.
4. Svart tubklänning i siden-liknande material, från Ginatricot. Storlek 34 men passar alla mellan 34-38.
5. Naturvit top med guldpaljetter, från H&M. Storlek 32-24, men passar också 36.
6. Superman-t-shirt! Barnstorlek 150, men är som en XS/S.

7. Ljusbrunt löshår. ÄKTA hår! Tre tränser med fastsydda clips. Bredd på tränsen: 3 cm (2 st) och 15 cm. Längden på håret är 40 cm.
8. Mörkbrunt löshår. ÄKTA hår! Tre tränser med fastsydda clips. Bredd på tränsen: 3,5 cm (2 st) och 28 cm. Längden på håret är 48 cm.
Om någon är intresserad; Kommentera och skriv vilken vara du är intresserad av så skickar jag en länk till just den Tradera-auktionen. I auktionen står förstås pris och huruvida varan är lite använd eller helt ny.

Annandag påsk.

4


Uttråkad, åldersnoja och regn. Det kan väl få beskriva den här dagen :P

Nej usch vad tråkigt jag har!!!
Det regnar för fullt som sagt, och ingen vill hänga med på min plan att åka iväg och shoppa. Det enda roliga man kan göra en dag som denna. Men det blir nog Gävle imorgon istället då, och en heldag med shopping där. Om inte någon vill följa med så åker jag nog dit ensam, för SÅ gärna vill jag shoppa! Då är det illa.

Åldersnoja handlar bara om bloggar egentligen. Insikten att alla bloggare är yngre än mig går upp mer och mer för mig ;) BlondinBella är 18, Kenza fyller snart 18, Stina är ett par år yngre än jag. Och många av bloggerskorna vars bloggar jag läser är 15- 17 år. 23 (som jag är) är gammalt i bloggvärlden. Och eftersom jag även är en av dom äldsta på båda mina jobb, så början åldersnojan krypa fram. Om jag nu är lite "gammal" plötsligt, borde jag inte ha hunnit med mer i livet..?

Ni kan låta bli att skicka iväg kommentarer om att jag är ung :) Jag vet att ni kommer göra det annars. Men jag VET att jag är ung i många sammanhang, tycker bara att det känns konstigt att inte längre vara ung i dom flesta sammanhang. Det smög sig på så plötsligt.

Zoo-zöndag.

15


Det här blir ett riktigt foto-inlägg :D
Har nämligen varit på zoo med familjen idag, så det fanns mycket att fota!
Kan även berätta att sångaren Andreas Johnson var där med sin familj.. och hans flickvän(fru?) är ju också lite kändis; Lisa Knapp som har varit med i Robinson. Senare fick vi också syn på skådisen Jakob Eklund med hans fru (som ju också är skådis) Marie Richardson. Riktig kändisspotting idag alltså ;)

En fin (och ren?) ren som äter.Söt ihoprullad räv som sover.Andreas Johson står vid ett bord vid en rastplats och häller upp kaffe till sin familj :)
Nallarna i skogen.Om man ser en björn ska man inte klättra upp i ett träd, för björnarna är verkligen ena hejare på att klättra. Tror inte att det syns hur högt upp dom hade klättrat här, men dom var nästan i toppen av granen. Alldeles ovanför träbron, där vi besökare stod! Tänk om någon av björnarna hade ramlat ner på oss :-O Förresten så ska man inte försöka springa ifrån en björn heller, dom är väldigt snabba läste jag.En varg hade nyss blivit matad med en köttbit.
Fin utsikt!
Okej... det här var ett uppstoppat montage inomhus :) Riktigt coolt.
En vargflock som anfaller en stackars älg.Jaja, det här var också ett uppstoppat djur. En vessla tror vi.Efter zoo-besöket åkte vi en snabbis och kollade in Lill-Babs egna café. Både Andreas Johnson och Jakob Eklund + Marie Richardson hade åkt dit dom också.

Nu har vi precis lagat mat här hemma, och snart är det klart. Det blir vegetarisk lasagne (med morötter, kålrot och zucchini bland annat), och vid sidan om blir det kallskuret. Till efterrätt blir det fruktsallad! Hela alltihopa känns nyttigt och bra, mi lajk ö låt :)

Gult är inte fult!

10


Det är jag som har placerat små gula kycklingar här å där ;) Mamma påminde mig just om att jag tyckte jättemycket om att leka med sånahär ludna små leksakskycklingar när jag var liten. Jag kommer ihåg att jag var väldigt fascinerad av dom. Det är jag tydligen fortfarande ;)

Pssst... Om kycklingen längst ner ser lite ranglig ut så är det för att syrran har badat den i påskmust.

Godnatt!

Påskafton. Jag är mätt ;)

18


Hinner inte svara på kommentarer nu... heller.
Jag är upptagen med att bara äta och äta ;)
Och så är det fint väder idag!
Hela 14 grader. I Umeå har jag inte ens varit med om hälften av den värmen ännu.


Några foton iallafall......

21


Glad Påsk!
Fyller du år?

17


Idag är tydligen Sveriges vanligaste födelsedag!
Är du en av alla 27 025 svenskar som fyller år idag?

Runt 23-tiden igår kväll stängdes min internetanslutning av! Snubben som jag hyr min lägenhet av bor i lägenheten precis bredvid (det har varit en stor lägenhet, men har delats i två), och jag råkade veta att han var hemma just då. Så jag var säker på att han hade stängt av anslutningen, medvetet. Gissa vad jag upptäckte nu imorse..? Att jag hade råkat komma åt en knapp på sidan av datorn som gör att trådlösa uppkopplingar inte tillåts :D Så det var därför! Det var mitt eget fel!

Nu ska jag sminka mig, sen ska jag sätta mig i en bil hemåt.
Ett litet skämt först bara...

Vad frågade fru Fritzl sin make inför Earth Hour?
"Älskling, har du släkt i källaren?"

Jag vet, man ska inte skämta om så tragiska saker, men det här var ju ändå kul.. :D

Isbjörn eller krokodil? Pest eller kolera?

18


Ni vet Jonas Wahlström från Skansen?
Jag såg nyss programmet "Stockholm-Arlanda" och det berättades att han ofta flyger runt i världen för att hämta eller leverera olika djur från/till djurparker. Han tar tydligen oftast djuren som handbagage (!!)... Och det konstigaste han hade haft med sig var en isbjörn!!! Och två krokodiler! Herregud. Om jag får syn på honom på Arlanda nån gång så ska jag se till att vi inte hamnar på samma plan ;) Tänk att åka i samma plan som en isbjörn! Och tänk om den rymmer från sin låda?Nu ska jag kolla lite på tv, och sen ska jag lägga mig tidigt ikväll :) Blir en tidig morgon imorrn!

Amerikanska pannkakor med frukt/bär.

11


Ingredienser:
(2 portioner)
2 dl lättyoghurt
2 ägg
2 dl vetemjöl
30 g proteinpulver med vaniljsmak
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Tillbehör (frivilligt):
En mosad banan (eventuellt sylt istället)
Fruktsallad

Vispa ägg och yoghurt och tillsätt resterande ingredienser. Hetta upp en stekpanna med lite olja i, och häll i så mycket smet så att pannkakorna blir lite större än plättar. Grädda pannkakorna tills dom har svällt och fått fin färg (ca. 2- 3 minuter på varje sida). Servera pannkakorna med mosan banan/sylt och fruktsallad ovanpå. OBS: Proteinpulvret kan man självklart skippa. Ta isåfall någon extra tesked mjöl istället.

Såhär blev det när jag gjorde det ikväll!
Bild 1: Bananmos. Ser inte så gott ut kanske? :P
Bild 2: Pannkakorna med banan på.
Jag vet att det ser ut som kräks på bilden. Det är ju den mosade bananens fel. Men jag ska säga er att mosad banan är mycket godare än en hel banan!

Och förresten. Det som ser ut som öl i glaset är inte öl ;) Det är äppeljuice. 100% äpple, inga tillsatser. Här är man nyttig minsann! Men jag blev otroligt mätt av dom där pannkakorna.. ja jag åt faktiskt bara en och en halv innan det "tog stutt". Men då får man ju tänka på att jag gjorde receptet för två personer. Och vetemjöl och bakpulver är mättande grejer ska jag säga! Hur som helst så känner jag mig duktig... Det här blev riktigt bra! Om någon frågar om jag är duktig på att laga mat ska jag aldrig mer säga nej :D Matlagnings-självförtroendet är i topp! Precis som det ska vara!

Skärtorsdag.

29


Jag SA ju att jag skulle skriva mycket idag! Så här kommer nästa inlägg ;)

Jag har nästan packat klart nu. Men nu sitter jag här med huvudvärk :( Har haft det nästan varje dag ett tag nu! I en vecka eller nåt sånt. När folk frågar hur läget är och jag alltid svarar att jag har huvudvärk så har folk börjat fråga varför jag har det, såklart. Men jag vet inte! :( Fast igår så tyckte jag att jag kom på en bra anledning. Jag har ju ätit helt vegetariskt i ungefär en vecka nu, och vegetariskt för mig har inneburit en hel del Matkorn (den produkten som jag visade bild på förut). Det är 100% fullkorn. Dessutom har jag börjat köpa ett bröd som innehåller massor av fullkorn. Som ni kanske vet så ger fullkorn ökad mättnadskänsla genom att det binder mycket vatten och därför ökar volymen i matsäcken. Slutsats: Jag får nog inte i mig tillräckkligt med vätska! Borde börja dricka mycket mer vatten! Jag gjorde det igår, och mådde faktiskt bättre. Ska göra så idag också, och dessutom ska jag inte äta fullkorn till middag. Jag ska testa att laga dom där pannkakorna jag pratade om, med mosad banan ovanpå :) Ska lägga in receptet här senare :)

När jag kikade runt efter något leopardmönstrat att köpa på Tradera idag, så hittade jag dessa :DnLeopardmönstrade solglasögon som dessutom är gitarrformade! Inget "Less is more" här inte. Och förresten så lär ju gitarrformen se ut som giraffer på långt håll...Jag har glömt berätta om hela monokel-historien! Bloggaren Isabella skrev till mig och berättade i en kommentar att hon har en leopardformad monokel ;) För det första så var jag tvungen att googla monokel för jag hade ingen aning om vad det var.. haha! Sen tänkte jag att "Näe, hon måste väl ha menat leopardmönstrad? Inte leopardformad?". Men icke sa nicke. HÄR kan ni kolla in Isabellas roliga inlägg med leopardmonokeln. Kolla bilden med texten "AHA!", haha... det är min favorit.

Igår gick jag upp redan strax efter 7 på morgonen bara för att kolla på Vakna med The Voice! Visste nämligen att makeupartisten William Värnild skulle dit och sminka Jakob Öqvist. Och det ville jag inte missa! :) Vet ni vem William är..? Om inte; googla på "William Make Up Store". Han jobbar på Make Up Stores huvudkontor, jag minns inte med vad. Pressen kanske? :) Han är iallafall ganska känd som makeupartist, och är polers med självaste BlondinBella också. När jag gick makeupartist-utbildningen så fick vi i klassen komma till huvudkontoret och lyssna på föredrag, bland annat med Make Up Stores ägare och även William. William var väldigt pratig minns jag ;) Men jag blev besviken på The Voice-programmet där han var med... Jakob hade ju smink på sig redan innan William kom dit, så William kunde såklart inte lägga på concealer eller något (som gör allra mest skillnad på killar!!), utan bara dutta på lite extra puderfoundation och Face Mist. Gahh! Någon kunde väl ha sagt till Jakob att han skulle vara osminkad? Eller, det borde han ju ha förstått själv också. Eller så hade William kunnat tvätta bort sminket, så hade han kunnat lägga på fuktkräm + ögonkräm + concealer + Dual Foundation + Tri Brow Color + shading. Nu blev det alltså bara Dual Foundation. Hur kan dom ens kalla det sminkning!!? Och jag blir mer och mer irriterad på Josefin Crafoord som bara försökte ta över hela grejen. Hon ska alltid försöka ta över ALLT i det programmet ju. Hon borde ha fått sparken istället för Jakob (som fick skämt-sparken :P)!

Glad Påsk!

2


Godmorgon!
Jag är uttråkad idag, så det blir nog en del bloggande ;)

Jag håller på att packa för fullt nu, inför morgondagen. Imorgon bitti åker jag + syster + systers sambo med bil iväg till mina föräldrar. Jag vet ju redan nu hur mina sommarplaner ser ut, och eftersom jag ska flytta ifrån den här lägenheten innan sommaren så börjar jag ta med mig grejer hemåt redan nu! Annars får jag ju släpa med mig allt på en gång, och det blir nästan.. ja, omöjligt. Jag har ju flyttat hit grejer i minst två omgångar, så då måste jag flytta härifrån i minst två omgångar också. Dessutom har man ju köpt på sig fler grejer här borta. Så nu har jag strängt kollat igenom allt mitt smink och plockat bort sånt som jag har insett att jag inte kommer använda mer innan sommarn. Så det ska få åka hem med mig imorrn. Samma sak med kläder och böcker, osv. Det är bra att åka bil istället för buss!

Lyssnar på "Babylon" medans jag packar...

Dagen som gått.

9


Den här bloggen är nu nummer 3 på topplistan av populäraste Bloglovin-bloggar i kategorin Skönhet :) Och #391 av alla bloggarna på Bloglovin. Det är kul! :D Det var inte så längesen som jag skrev här att bloggen var nr 13 i kategorin Skönhet, minns ni? Det går ganska halv-snabbt uppför. Inte utför, hehe.

Dessutom är jag stolt över hur den här dagen har varit. Jag har gjort två saker som jag har "bävat mig för" väldigt länge.. småsaker, men ändå. Två saker som handlade om att våga säga ifrån. Det kände så bra när jag hade gjort det! Dessutom så gick det riktigt riktigt bra under mitt arbetspass idag. Iallafall första timmen, hehe. Det var väl då jag var som mest taggad att sälja; när jag var nervös och hela säljmallen var väldigt ny för mig. När jag sen hade kört in mig lite mer i hela grejen så gick det inte lika bra. Men som tur var så kom en coach och lyssnade på mig under första timmen, och gav mig strrrrålande kritik :) Kändes underbart.

Har folk märkt att det pågår ett litet bloggkrig därute i bloggvärlden eller? Det handlar om huruvida allt en tjej har skrivit på sin blogg är sant eller inte. Om alla vidrigt hemska historier hon har berättat är sanna eller inte. Jag har verkligen en åsikt och massa tankar om det där, men vill inte skriva om det när läget är såhär.

Har mitt påsklov börjat??

14


Tjing!
Nu har jag klarat av dagens arbetspass också. Kanske sista arbetspasset innan påsk.. Jag vet inte, för jag har försökt boka in ett imorgon eftermiddag, men det var tydligen fullbokat. Om någon avbokar så ska jag boka in. Annars är jag ledig imorrn, och det är inte helt fel det heller :D

Dagens sminkning och kläder!
Testade min nya midnattsblå ögonskugga "Rec" (Make Up Store) och till det blev det knallrosa läppenna + ljusrosa läppglans. Jag ville fota min våriga klädsel också, men det var inte så mycket som kom med! Vit tröja och grön kofta som ni ser, och mitt nya glasögonhalsband. Nya ljusblå slitna jeansen till det. Kändes vårigt och fräscht :)

På jobbet idag ringde jag till Farmen-Qristina, haha :D Jag har aldrig riktigt kollat på Farmen, men dom flesta har väl hört talas om henne ändå eller hur? Hon är ju ganska speciell :) Så när jag fick upp på min skärm idag att den jag ringde till stavade sitt namn Krisitna med Q, så började jag misstänka något.. ;) Sen kände jag igen rösten väldigt väl. Kollade upp efternamnet när jag kom hem, och det stämde ju. Hon var trevlig!

Irro-lista.

16


* Det heter tatuering... INTE tattoo. Det heter inte heller cheeseburgare i Sverige, utan ostburgare. Men det värsta är nog ordet "giveaway" som dom har börjat med i reklamen för Bubbleroom... säg "gåva" istället, vi bor väl i Sverige och resten av reklamen är på svenska!

* Folk som skriver elaka kommentarer helt i onödan, hos kända svenska bloggerskor. Onödig avundsjuka, kallar jag det.

* Folk som går runt i butiker med sina barnvagnar. Inget fel med det, men tänk på att ni tar massor av plats, och ställ er därför inte mitt i en liten passage och blockera hela vägen! Det minsta man kan begära är väl att folk som står i vägen flyttar på sig när dom ser att någon vill förbi.

* Hissen i mitt hus. Herregud! Ni vet den där zoom-grejen som man kan ladda hem i The Sims, för att zooma hem ens vänner till en när man har lust? Precis så låter hissen här. Varje liten gång som någon åker i den. Och det verkar som att folks största nöje är att åka upp och ner i den hissen! Ljudet är egentligen inte irriterande i sig, men när man hör det exakt hela tiden så blir det så otroligt monotont så man blir gaaaleeen.

* När folk inte följer enkla instruktioner. Det var en stor anledning till att jag slutade (åtminstone tillfälligt) med "Veckans Blogg"-tävlingarna :) Folk kunde inte följa den enkla uppmaningen att skriva dit både siffra och namn på bloggen. Regeln fanns ju av en anledning; att en del bara skrev dit en siffra, och dessutom fel siffra.. så då fick man fler kommentarer senare som löd "Nej förresten, jag skrev fel siffra, det var den där bloggen jag skulle rösta på!". Samma sak med Tradera. Jag säljer ju ofta saker på Tradera, och när någon har vunnit någon av mina auktioner så får dom ett vinnarmail automatiskt utskickat till sin e-postadress. Många kan inte ens följa dom enkla instruktionerna där :-S Det står helt enkelt att vinstsumman + porto ska betalas till mitt konto, och att överföringen ska märkas med personens Tradera-alias. Personen ska också skicka ett mail till mig efteråt, så jag vet att jag ska kolla mitt konto så att pengarna har kommit in. Hur många tror ni egentligen för över pengarna (inom tre dagar, som jag har bett om) och dessutom märker överföringen med sitt alias, och mailar mig efteråt?? :) Inte många kan jag säga!! Ska det vara så svårt?

* När jag jobbar i butik, står i kassan och tar betalt... ja då måste jag ofta fråga efter legitimation. När någon betalar med kort så måste man helt enkelt "blippa in" koden (eller personnumret) från legitimationen för att det ska fungera i kassan. Inte i dom butiker det finns en såndär kort-dosa, men när det inte finns det menar jag. Då när man ber personen om leg så visar dom ofta upp hela plånboken, där leget ligger i ett genomskinligt plast-fack :) Ta uuut korteeet! Visst, om man inte har betalat med kort förut så vet man kanske inte hur det går till. Men jag tror inte att alla kunder som detta händer med, inte har betalat med kort förr. Varför inte ta och lära sig av sina misstag? :)

MSN.

18


Ja jag skulle sova... men jag fastnade i en rolig MSN-konversation med en gammal killkompis.
Såhär löd den nu i slutet:

*** säger:
för att du e en liten bitch? ^^,
Dea säger:
nämen, vart du på bråkarhumör nu?  ;)
*** säger:
haha, bring it pumpkin
*** säger:
!!
Dea säger:
jag är tuffare än du tror ;)
*** säger:
du e lika tuff som en Maltese :D


Maltese. Där var jag tvungen att tänka efter. Men han visade vad det var genom att länka till en video. Just ja, en pytteliten hundras är det!Lika tuff som en Maltese. Haha. Nä det var lite taskigt.

Ett år har gått!

4


Jag rotade igenom gamla foton och kom fram till att vissa var ganska precis ett år gamla :) Tänkte visa upp dom och kommentera dom. Även om det kanske inte skänker er så stor glädje så får åtminstone jag nåt att göra, hehe.

Jag, Kickan och Anna i Uppsala. Jag hade precis sminkat oss allihop.Jag var tvungen att ta med det här kortet också, vi såg ju så gulliga ut!Här sminkade jag Kickan.Jag var med i en tävling som SOUK-gallerian ordnade, där man blev fotad av en riktig fotograf.Anna var fin i "fusk-trasiga" solglasögon och Jägermeister-sjal!
 ...och det var jag också.
Mamma och pappa kom och hälsade på mig i Stockholm. Då såg jag såhär tråkig ut. Fotot är taget i gallerian Gallerian på Hamngatan.Mamma kom ensam och hälsade på mig i Stockholm också, ett par dagar. Då satt hon sminkmodell åt mig under makeupartist-utbildningen :) Här var vi ute på stan och hittade en Margareta Krook-staty som mamma fotade mig vid.När jag och mina syskon var hemma hos våra föräldrar så hittade vi ett stort gäng får i en skog! Kolla vad dom posade ;)
Jag och Evelina strosade runt i solen i våriga Stockholm.
En av lärarna på makeupartist-utbildningen gjorde en svinrygg på mig, som skymtas lite här. Men det gjorde faktiskt otroligt ont när hon tuperade och höll på.. hon var inte rädd att ta i, för att underdriva :P Därav min kanske inte så glada min, haha.
Jag och Evelina på Götbacken i Stockholm. Mitt fina Stockholm :)
Annat som hände som det inte direkt finns foton på:

*Jag gick ju min makeupartist-utbildning den här tiden förra året :) Finns massor av foton från det, men mest bara foton på sminkningar.
*Syrran kom och hälsade på mig (i min lägenhet i Stockholm). Vi såg Björn Skifs på en mataffär, och så gick vi längs soliga Kungsholmen och tittade på änder.
* Jag började jobba så smått på Make Up Store för första gången, bara vissa dagar här och där. Det började med en jobb-dag som jag fick i samarbete med skolan, och sen började jag jobba på riktigt i den MUST-butiken :) Och under allra första jobbdagen, allra första timmen till och med, så fick jag ta en sminklektion! Blev väldigt nervös ska jag säga! Men jag fick verkligen en toppenkund att sminka, och när lektionen var klar fick jag massor av beröm av kollegorna där som sa att jag verkligen kunde charma kunder :)
* Jag började försöka blondera mitt hår på allvar, för första gången. Kan säga att färgen ser myyycket bättre ut nu än det orange-fläckiga som var då :)

Godnatt!

Bored sick.

9


JAG KAN INTE...

.. minnas när jag senast hade såhär tråkigt :(
Ringde nyss och pratade lite med mamma, men mitt tråkiga humör smittade väl av sig på henne så plötsligt ville hon inte prata mer ;) Sen kom jag på den briljanta idén att jag skulle fixa varm choklad och mackor - och bli lite gladare av att äta sånt gott. När jag redan hade mätt upp socker och kakao så såg jag att jag hade väldigt lite mjölk i kylskåpet. Och det lilla jag har måste räcka till kaffet imorrn bitti. Kaffe utan mjölk = usch, och Dea utan kaffe på morgonen = också usch. Men jag kokade upp lite mjölk ändå, och det blev 1/3 mugg. Kakaon ligger där i stora klumpar som vägrar blanda ut sig, och mjölken fick äckligt "skinn". Gott!!?? Näe.
Aja, om en halvtimme börjar Andra avenyn. Men vad göra i en halvtimme? Det känns oändligt långt.

Sammanträffanden? Ödet?

3


Hur konstiga får sammanträffanden bli egentligen!!? :)
Den här eftermiddagen har jag råkat ut för två väldigt konstiga saker;
Först tänkte jag att jag borde ringa en person och prata lite om en dag som vi har planerat. Men direkt så kom jag på att jag kanske inte har hennes telefonnummer, för jag mindes iallafall inte att jag har lagt in det i mobilen. Jag bläddrade igenom telefonboken i mobilen, och hittade hennes nummer! Satt och tittade på numret en stund medans jag funderade på om jag skulle ringa eller inte :P Precis DÅ ringer hon!! Jag tänkte först att det kanske var jag som råkade ringa upp henne på nåt sätt, men så var det inte.. för hon ringde från ett annat nummer än det jag hade inlagt i telefonboken. Plus att min mobilsignal gick fram ;)
Det andra som hände var att jag var ute på stan och köpte ett gulligt vykort som jag tänkte skicka till en kompis. Men jag tänkte att jag skulle vänta ett tag med att skicka det... Tänkte bland annat att hon ska få ringa mig nån gång först, så jag inte framstår som "gåpåig" som både ringer ganska ofta och nu skickar vykort också. Utan att hon ens hinner ringa till mig mellan gångerna. Och så när jag kom hem från affären och skulle lägga undan vykortet för att skicka det nån annan gång, så ringer hon!!! Var inte det ett väldigt konstigt sammanträffande?

Anledningen till att jag shoppade vykort idag var att jag skulle skicka ett påskkort till min gamla dagisfröken :) Så det har jag gjort nu! Hon har nämligen skickat vykort till mig vid nästan varenda födelsedag och jul sen jag var liten. Nu hade jag dåligt samvete för att jag glömde att skicka julkort till henne förra året, så det fick bli påskkort nu istället ;) Men alla dessa år har jag undrat varför hon bestämde sig för att börja skicka vykort till just mig regelbundet... Vi har nämligen ingen kontakt förutom det. Men det är väldigt gulligt att hon gör så, det förgyller varje jul och födelsedag litegrann :)

Och min kompis (som ringde tidigare idag, och som jag ska skicka vykort till) ska snart skicka ett recept på pannkakor med proteinpulver till mig :) Hon lagade det till oss en gång hemma hos henne, och vi åt dom med mosade bananer och fruktsallad till. Det blev lite som vegetariska tacos, kan man säga. Riktigt gott!

Gammalt kort på mig, men det ser ni väl :) Från i höstas.

Mitt Stockholm :(

12


Woho, det är soligt ute! Jag måste nog gå ut och gå.
Tack för att det finns solglasögon, då kan jag gå ut osminkad utan att oroa mig ;) Glasen är så stora så dom täcker nästan halva ansiktet.

Min termometer här är inte att lita på, så jag brukar kolla på SMHI's hemsida vad det egentligen är för väder här i Umeå. Enligt den är det nu molnigt och bara 2 plusgrader. Hmm. Känns som att solen försvinner snart alltså, och att man borde bylta på sig trots allt. Här kommer ingen vår i första taget inte, nej nej. Så kul ska vi inte ha det ;)

Imorse läste jag Blondinbellas lilla guide över Stockholm, och blev lite ledsen faktiskt! Jag trodde inte att jag saknade Stockholm (bara den stora lägenheten jag hade där), men det gör jag tydligen. Dom flesta av ställena i Stockholm som Bella nämnde, brukade jag gå till när jag bodde där. Souk, Gallerian, H&M på Hamngatan, Urban outfitters, PK-huset, Zara... m.m. Att se våren smyga fram i Stockholm var det allra bästa. Våren kommer ALDRIG bli lika härlig som där, det är jag säker på. Det var otroligt hur grönt och friskt allting blev. Fågelkvittret som fick det att verka som att man var i en exotisk djungel. Det kändes överjordiskt ibland. Tänk, för drygt ett år sen låg jag hela dagarna på Kungsholmen och solade. Läste böcker och köpte glass och kycklingsallad. Blev brun som ett litet as ;)

Jag får försöka minnas det negativa: Pollen!!! Jag har aldrig fått bekräftat att jag är känslig mot pollen, men är övertygad om att det är så. Det känns jättejobbigt på våren, det kliar och håller på. Visst, pollen finns inte bara i Stockholm.. ;) Men det är bara där jag verkligen har känt av det. Så jag beskyller Stockholm för det.

Va? Va!

17


Åh, jag hade nästan glömt den här gamla goingen. Det här gamla klippet från 100 höjdare :)

"Jag bara går. Hej svejs, va!
Jag är ingen bråkstake, jag hette Putte som barn, va"


PHEW, vilken tur att han berättade att han hette Putte (bara som barn!!?), då var han alltså ingen bråstake (!?) ;D Haha, vilken slutsats alltså. Här kommer klippet...
Håll med om att den typen av människa som Robert Gustavsson försöker härma här är väldigt lik den där "va"-snubben ;)Så med det säger jag godnatt, VA! ;)

En måndagskväll.

24


Såhär har kvällen sett ut:
Syrran kom hit och åt vegetarisk middag hos mig. Och maten blev god förresten! :) Efteråt gick vi iväg och solade solarium en stund. Fast jag solade så kort tid så jag inte ens hann börja svettas :P Men det var kanske lika bra, jag avskyr känslan av att svettas. Om jag får välja mellan att svettas och frysa så fryser jag hellre! Men hur som helst; resten av kvällen har jag varit ensam här hemma och kikat lite på Familjen Annorlunda, Spårlöst och nu Ballar av stål. Sen efter det är det Sex & the city. Sen är det väl slipingtajm. Lika bra det, för jag vill bara att tiden fram tills fredag ska gå snabbt nu :)

Jag + Gollum (Läskigt va!?)Jag + Chewbacca
Jag + Lara Croft

Det där med att laga mat.

13


Jag har ätit vegetariskt i ungefär en vecka nu, och det har känts riktigt bra! :) Skulle gärna vilja äta endast vegetariskt hela tiden, men tänker alltid att det tar för mycket tid och kraft att laga vegetarisk mat. Jag känner inte till så många såna recept, och så har jag fått för mig att det ofta blir dyrare än annan mat. Tänker då på t.ex. quorn och nötter, som är dyrt båda två.

Nu i förra veckan upptäckte jag det här!

Matkorn. 100% fullkorn :) Superbra alltså! Det är billigt, går smidigt och snabbt att koka, och är dessutom gott. Ser ut ungefär som havregryn när det är färdigt, men smakar mycket godare än så. Väldigt gott till vegatariska biffar; t.ex. örtbiffar, morotsbiffar eller grönsaksbiffar.

Idag hade jag tänkte laga det här. Jag surfade runt och råkade hitta receptet och tyckte det lät mums! När jag äntligen hade orkat släpa mig iväg till mataffären så hittade jag varken färdig ratatouille på burk, eller röda linser. Fast jag letade i två mataffärer! Blev SÅ frustrerad :( Men istället för att följa receptet ska jag nu blanda ihop det här istället: Quorn-filéer, matkorn, cashewnötter, tomat-/basilikasås, färsk basilika och broccoli.
Blir nog gott, kanske :)

Nya jeans.

20


Alltså... är det sommar i hela Sverige nu, utom här?
Vart jag än läser så skriver folk att det är sol sol sol och sommarvärme. Folk ligger och pressar i bikini och badbyxor. Jaha!? Här är det minsann ett nytillkommet pudrigt snölager på marken, och himlen är inte annat än grå grå grå. Jag åker ju hem till familjen på fredag, och det betyder att jag åker söderut... så det är bara att hoppas att vädret är bättre där. Skulle inte vara helt fel att sitta på altanen och glassa i solen. Blir lyckligt tårögd av bara tanken på det :P

Jag mår inte helt bra idag, men det kan bero på mitt lilla samtal med "han däruppe" igår kväll. Jag kände mig sjuk hela eftermiddagen/kvällen igår, jag var otroligt trött och hade huvudvärk och magknip ibland. Jag skickade en tanke till Gud(?) att "Det är helt okej om du låter mig vara sjuk nu, jag har ändå inga planer förrän på fredag. Det gör mig inget om jag får ligga nerbäddad med feber ett par dagar nu"
Men jag ångrar mig lite redan måste jag säga... :) Det är för tusan inge kul att må dåligt! Men efter en huvudvärkstablett imorse så tog jag iallafall några bestämda steg in mot stan och letade igenom varenda klädaffär efter något som jag skulle vilja ha. Tänk att det tillverkas så många fula kläder ;) Jamen faktiskt. Det är ju så. Men någon tycker väl att det är snyggt också. BikBok hade HALVA reapriset i ungefär hälften av butiken... Men konstigt nog så fanns det verkligen inget jag ville ha, förutom ett par jeans som faktiskt satt bra och var svinbilliga. Så dom blev det. Stuprör, som ni ser. Det gillar jag!Ser ni att det ligger ett par små glasögon till vänster på jeansen..? Det är ett halsband som jag köpte samtidigt. Jag blev lite lurad av försäljningsknepet som löd "Bara för att du köper dom här jeansen så får du välje ett smycke eller ett par underkläder för halva priset! Så det är bara att plocka på sig!"
Hmm. Jag vet ju själv vad för föräljningsknep som används. Jag använder dom ju själv när jag jobbar, både i butik och i telefon. Jag vet att säljaren gärna får det att låta gratis, så att man ska bli sugen. Och om man kommer på att det faktiskt kostar litegrann ändå, så har man iallafall redan blivit sugen och man kanske handlar ändå. Så gjorde jag. Men visst var halsbandet lite coolt ändå?

It's Torleif.

15


Okej, jag kanske har fastnat i felsjungnings-träsket (och morph-träsket, men det hör inte hit)... Må så vara. Men det står jag för ;)

Är Bono egentligen skåning, och kanske även rasist?
Kolla noga på den här videon, och framför allt; Lyssna noga!
APOLOGIZE:
Och om man inte har en bleeekaste aning om vad One Republic/Timbaland sjunger egentligen, och vad låten heter, så kan man mycket väl tro att refrängen lyder "It's Torleif, apologize! It's Torleeeiiif..." :)Somna med ett leende på läpparna nu!

2 sminkningar.

19


Idag kunde jag inte låta bli att testa mina nya ögonskuggor, och även rouget ;) Hade tänkt testa precis alla ögonskuggorna, men jag fick plötsligt så ont i magen när jag höll på så jag orkade inte göra mer :( Men jag testade 4 av 5 ögonskuggor, det är väl inte fy skam?

Till båda sminkningarna har jag använt den ljusa ögonskuggan Microshadow "Muffin" som grund under ögonbrynen och i inre ögonvrån. Har också använt den gröna Eyepencil "Forrest" i båda sminkningarna, inuti hela ögonen. ALLA ögonprodukterna jag har använt är från Make Up Store.

Ljust bronsig ögonskugga: Microshadow "Bronze"
Mörkare bronsig ögonskugga: Cybershadow "Valley"
Ljust lila (med ljusblå ton) ögonskugga: Microshadow "Elf"
Mörkt lila ögonskugga: Microshadow "Flamenco"Det var då själva tusan att inte kameran kunde göra sminkningarna rättvisa :P Den lila sminkningen ser ju mer blå ut på bilden. I verkligen var den dessutom mycket mörkare, det blev en snygg fest-sotning! Önskar bara att jag inte hade lagt något lila under ögonen, för det såg bättre ut innan.

Avklarat jobb.

2


Så har man klarat av helgens jobb då! Phew :)
4 timmars jobb idag, 6 timmar igår, och 4 timmar dagen innan. Nu är jag ledig ett tag... Vet inte hur länge, för jag funderar på att försöka boka in nåt arbetspass strax innan jag ska åka hem till familjen på påsklov. Vi får se. Det var väääldigt motigt att jobba idag iallafall, jag hade gjort vad som helst för en kopp kaffe för jag var så otroligt trött! Men nu har jag kommit hem och druckit kaffe, så plötsligt känns allt lite bättre :)


Såhär skulle det se ut om Elijah Wood och jag fick barn ihop. Jag vet inte om det blev en tjej eller kille, men dubbelhakor har hon/han definitivt ;)Och om jag och Eddie Murphy fick barn ihop så skulle det tydligen bli en transa, verkar det som ;) Både lösfransar och mustasch, och dessutom både mörk hy och blont hår! Härligt ;)

Cuddle parties.

11


Hört talas om "cuddle parties"?
Mitt sjukhusbesök härom veckan, och det faktum att jag satt där och väntade i fyra timmar... gav något positivt iallafall. Jag hann ju läsa igenom alla tidningar som fanns i väntrummet, och där läste jag om den lite annorlunda trenden med cuddle parties ;) Det är som ett kramkalas för vuxna, som ett stort pyjamasparty helt enkelt. På sista tiden har det blivit en stor trend i New York. Det beskrivs som "en strukturerad workshop bestående av intimitet, kommunikation och band mellan människor. Ett drog- och alkoholfritt sätt att möta fascinerande människor i en avslppnande miljö. Här kan du experimentera med vad som känns bra och tryggt för dig".

Kort sagt; Alla lägger sig i en hög och kramar varann ;)Chocolate Factory.

21


Ikväll har jag slökollat på Kalle och chokladfabriken som gick på tv. Jag hade faktiskt inte sett den förr. Tim Burton är så duktig, han gör allting så otroligt snyggt och bra och... originellt. Och Johnny Depp i huvudrollen, kan det bli bättre? Han är en av mina favoritskådisar, han lyckas också göra allting så originellt.
Färgerna i den där filmen, gahh... jag gillar't :) Klart jag gillar färger, med tanke på vilken bransch jag är i, hehe.
Kolla, en korsning mellan mig och Yoda! Haha! Tagen från en annan morph-sida.Med det säger jag godnatt. Imorgon blir det en riktig söndags-sovmorgon.

Morphing-dax :D

14


Hittade till en sida där man kan göra om sitt ansikte litegranna.. ;)
Jag tog min profilbild (den här på bloggen, till vänster) och gjorde om.

Jag som bebis:

Jag som hälften apa:

Jag som lite mer maskulin:
Haha!
Lägger in fler nån annan gång, man ska väl spara det bästa till sist ;)

Tack, smink-guden ;)

24


Tack gode Gud för att man jobbar på Make Up Store ;)
Idag har jag köpt 5 st ögonskuggor och ett rouge på Make Up Store för 120 kr sammanlagt!! Och det kan man ju jämföra med att EN ögonskugga kostar 130 kr egentligen, och ett rouge kostar 155 kr :) Det fanns en hel hög med ögonskuggor och rouge i personalrummet, som vi som jobbar fick köpa för 20 kr st, iiiiinte helt fel alltså ;)

Det här köpte jag:


Mörklila ögonskugga: Flamenco
Ljuslila ögonskugga: Elf
Mörkblå ögonskugga: Rec
Bronsig ögonskugga: Bronze
Mörkbronsig ögonskugga (Cybershadow): Valley
Guldskimrande rouge: Lust

Som ni ser så är dom ju lite använda, det är gamla tester. Men det är mycket kvar i alla ändå. Den där rougen och ögonskuggorna Elf och Bronze har jag velat ha länge :) Den mörkblå har hur fin ton som helst, och kommer bli underbar att göra en sotning med. Längtar tills jag får prova.

Har börjat använda löshåret en del nu, men det är krångligt att få reda på hur det ser ut bakifrån. Jag har ingen halv-stor spegel som jag kan ha i handen samtidigt som jag tittar bakifrån i badrumsspegeln, så istället får jag fota med kameran, haha :) Råkade spara ett av fotona, och såhär såg det ut...Toby (en av Spotlife-bloggarna) skrev till mig idag att deras bloggar funkar nu igen. Men det gööör dom ju inte :( Eller är det min dator som är knas? Jag kommer fortfarande inte in på en enda av Spotlife-bloggarna. Tråkigt, för jag läser minst 3 av dom regelbundet.

När jag handlade mat efter jobbet idag, och skulle betala i kassan... så frågade kassören mig: "Ska du ut ikväll? Du ser så vacker ut!" :) Det var det gulligaste jag har varit med om på länge. När jag svarade nej och att jag bara hade jobbat, blev han så nervös så han gjorde helt fel i kassan, hehe :)

Spotlife-sabotage.

8


NU förstår jag varför jag inte har kunnat gå in på Spotlife-bloggar sen igår eftermiddag. Hackers har attackerat kring 40 st av deras bloggar =/ Bland annat BlondinBellas blogg hör ju till Spotlife. Måste känns väldigt irriterande och jobbigt för henne; hennes vardag snurrar ju kring bloggen. När man försöker gå in på hennes blogg nu står det bara "Bloggen är nere för tillfället".

Nåja, mitt plötsliga och oväntade arbetspass idag gick bra. Tre sminkningar hann det bli, och jag blev otroligt trött. Av bara 4 timmar. Man är man ovan så är man. Jag ska tydligen jobba imorrn igen... även det plötsligt och oväntat ;) Men det blir nog kul,

Ikväll har det blivit middag hemma hos syrran och hennes sambo, och sen har jag varit där fram till.. ja alldeles nyss. Halkade nyss hemåt i kylan, och nu sitter jag är. Har precis borstat tänderna och ska sova säng nu :)
Godnatt!

Bra bra!

12


Oh happy day! ;)
Idag fick jag reda på att jag ska jobba... idag. Börjar kl. 15 och ska jobba några timmar framåt. Det var en tjej som kände sig dålig och svimfärdig, så jag ska ta över hennes pass =/ Och som om det inte vore tillräckligt bra med jobb, så har jag fått reda på att jag får tillbaka massor på skatten :D Helt underbart.

Jag är fortfarande glad över sommarjobbet också. Mormor ringde idag och sa "Ja jag tänkte bara gratulera dig..." och jag hann leta runt i mitt huvud efter vad som var så speciellt med den här dagen. Fick först för mig att jag fyller år eller har namnsdag, haha ;) Men till slut hann hon komma fram till att hon ville gratulera mig för sommarjobbet.

Jag hörde ett bra citat från designen Coco Chanel idag:
"When accessorizing, always take off the last thing you put on!"
Det var ett bra tips tycker jag, och det resulterade i att jag direkt tog av mig en av mina ringar ;)

Felsjungningar!

9


Alla missuppfattar väl låttexter ibland? :)
Jag kom att tänka på två låtar som jag har tänkt väldigt fel om.

Jessica Folcker - "How will I know"
Den egentliga texten:
"I don't need your lies
And if you don't sympathise
Tell me, how will I know who you are?
"

Men jag tänkte såhär...

"I don't need your lies
And if you nånsin' fattar
Tell me, how will I know who you are?
"


Glenn Medeiros - "Nothing's gonna change my love for you"
Den egentliga texten:

"Nothing's gonna change my love for you
You ought know by now how much I love you"


Men jag tänkte såhär...

"Nothing's gonna change my love for you
You wanna know na-na how much I love you
"


Och här är några felsjungnings-videos från sidan Saltmannen. Kan erkänna att jag själv har gjort en del av dom här felen också! OBS: Jag tar inget ansvar för eventuellt plötsligt nersprayande av din dator, om du har något ätbart eller drickbart i munnen just nu ;)

Corioliss Mini Crystal Iron.

4


Vad sägs om den här lite udda plattången då? :)

Corioliss Mini Crystal Iron


Den är dekorerad med ca. 1250 Swarovski-kristaller! Bling bling alltså ;)

Ca. 1995:- kostar den, på bland annat eleven.se.

Bloggares personligheter.

14


Det finns en bloggerska som antagligen har ljugit oss alla rakt upp i ansiktet. Ingen av dom allra största bloggarna förstås, och många av er som läser min blogg vet säkert inte vem den här tjejen är. Själv hittade jag in på hennes blogg för några veckor sedan, och blev berörd av allt det sorgliga hon skrev. Men samtidigt fick jag en obehagskänsla, och en stark känsla av att hon ljög. Har därför aldrig brytt mig om att läsa hennes blogg riktigt ordentligt, eftersom det ändå kanske inte var sant, det hon skrev. Däremot har jag tänkt då och då att det känns inte bra att hon läser min blogg. Jag har tänkt att hon verkar vara en labil person som man inte kan lita på. Jag vill inte att en sån person ska läsa min blogg och få veta om min vardag. Fast det är väl oundvikligt... det finns ju massor av skumma människor ute i världen.

Nä... jag tänker inte berätta vem den här bloggerskan är. Kan bara säga att anledningen till att jag fick veta det (fast utan några väldigt konkreta bevis dock) är att en bloggerska vars blogg jag brukar läsa, forskade lite djupare i hennes blogg och berättade det i ett inlägg.
Det känns läskigt det där. Att man kan ljuga ihop en hel blogg.. Lite skillnad om det bara handlar om vardagen, men det hon skrev om var väldigt starka händelser som säkert aldrig har inträffat. Skulle inte förvåna mig om allt är påhittat. Folk har tyckt otroligt synd om henne, folk har gråtit för hennes skull, och så var det antagligen bara lögn.

Själv skulle jag aldrig kunna ljuga på bloggen ens om att jag har ätit en macka om jag inte har gjort det :D Haha. Så är det faktiskt. Varenda liten lögn känns inuti, så jag brukar verkligen aldrig ljuga. Inte ens små vita. Så skriver jag att jag har ätit en gurkmacka så kan ni lita på att jag har en gurkmacka i magen, ska jag säga er :D
Godnatt!

Divine.

14


Det här reklamen har funnits i mitt huvud hela dagen. Skön låt ju...


Sebastien Tellier - Divine

Glad.

18


Först och främst vill jag säga BLÄ, för jag har huvudvärk idag. Sov konstigt och ville inte vakna.
Men för det andra vill jag säga wohooo!!! ;) Fick nyss reda på att jag har sommarjobb i sommar! På samma ställe som förra sommaren, ett ålderdomshem. Låter inte så kul kanske, men jag trivdes trots allt och jag hade superbra sommar-arbetande kollegor. Hoppas att det blir likadant i år. Det här betyder att jag kommer bo hemma hos mina föräldrar i sommar, och inte i Umeå. Och det känns bra! Jag vill inte bo i en lägenhet på sommaren, jag vill bo i ett stort hus med altan och solstolar ;) Perfekt alltså. Det här känns riktigt riktigt riktigt bra, för jag har oroat mig en hel del inför sommaren. Nu kommer jag både kunna umgås med familjen och tjäna en massa pengar.

Något annat trevligt med denna dag är ju att Jakob är tillbaka i The Voice! Det var alltså bara ett april-skämt :) Jag vet inte om jag ska säga att jag gick på det eller inte.. men väldigt fundersam blev jag ju, som ni märkte, hehe. Var dock väldigt fundersam imorse också, för när jag slog på tv'n och The Voice så var Petra Mede där och talade om att hon hade tackat ja till Jakobs plats. Jag surnade till, men fortsatte kolla en stund till - men stod beredd att stänga av tv'n eftersom jag inte ville se mer. Då dök Jakob upp och skrek "April april!" :)

Nu ska jag äta middag (grönsaksbiffar + basilikasås + råris) och sen ska jag iväg på sista utbildningsdagen. Försäljningsteknik alltså. Jag missade ju en utbildningsdag när jag var på sjukhuset i förra veckan.

Idag körde jag på blått kring ögonen, det var längesen sist nämligen. Microshadow "Wave" (Make Up Store) på ögonlocken och Eyepencil "Secret Agent" (också Make Up Store) under nedre fransraden. Tog brun ögonpenna "inuti" ögonen för att inte få det alltför blått och för att framhäva den bruna ögonfärgen.

Click it.

Elise Ryan.

16


Ingen tjej har väl kunnat undgå dessa klänningar?Lustigt nog är alla från olika butiker, trots att dom är så lika :) Och priserna skiljer väldigt. Jag skulle nästan kunna dö för den svarta med paljetter... Det är den äkta Elise Ryan-klänningen, och är såklart dyr som ett litet svin. Dom andra tre är såklart kopior på Elise Ryan... men det sägs att Elise Ryan-klänningarna från början är kopior på Herve Ledger-klänningarna. Hmm. Kopia på kopia på kopia.

Hur som helst: Den knallrosa klänningen kommer från asos.com, den svart-vita kommer från Ginatricot (299:-), och den sista kommer från nelly.com. Dom finns i andra färger också: Ginatricot har förutom den svartvita även en rosa.. lite laxrosa kan man säga. Asos och Nelly har också fler färger på klänningarna, men jag vågar inte ens kolla på dom för då riskerar ett stort ha-begär att dyka över mig :D

Vilken tycker ni är snyggast? Själv dreglar jag fortfarande hejdlöst över den svarta. Den äkta varan.

Sant eller falskt?

12


Jag längtar lite tills imorrn :)
Då får man veta alla sanningar om vad som egentligen har hänt och inte har hänt idag. Vad som var 1:a april-skämt och inte. Det ska bli spännande att se Vakna med The Voice imorgon bitti. Kommer Jakob dyka upp där i tv-rutan och skrika "April april!", eller kommer programmet handla om hur tråkigt det är att han har fått sparken? Hmm. Det känns som att oddsen är lite sådär 50/50 faktiskt.
Jag tänker såhär:

* Folk har väl gjort värre saker på tv, så varför skulle han få sparken för det där?
* Varför kläcka en sån nyhet just på 1:a april, när ingen tror på något man säger? Varför just 1:a april av alla 365 dagar? Dom kunde ju isåfall ha väntat tills imorrn. Dessutom är det konstigt att hans sista arbetsdag blir mitt i en vecka, och dessutom den 1:a i en ny månad.. istället för i slutet på en månad, vilket verkar mer rimligt när det handlar om en anställning. Antingen den sista mars eller slutet på denna vecka borde det väl ha varit.
* Jakob har otroligt många fans, och han är den enda anledningen till att en del människor tittar på programmet. Slutar han så ser det inte ljust ut för The Voice. Inte smart att sparka honom om dom inte är helt tvungna.
* Det var ju inte bara hans eget påhitt, det här!! Det var ju Sebastians idé, och Paul var inte dålig på att uppmuntra det heller. Känns konstigt att en enda person blir straffad (och rejält straffad) för det där.
* Om det är sant, varför har ingen tidning skrivit om det? Jag har då inte hittat någon enda rad skriven om det.

Men å andra sidan...


* Det han gjorde var otroligt korkat, och uppenbarligen förstod han ju själv när han gjorde det att han kanske riskerade att straffas eller t.o.m. få sparken. Han sa ju själv då att "Det här kanske blir min sista sändning".
* Om det bara är ett skämt så är det väldigt skickligt gjort, med många ljugande människor inblandade :) Och VAKNA-bloggen har uppdaterats flitigt om händelsen, och tribute-kollage har gjorts. Orkar folk lägga ner så mycket energi på att ljuga? Känns tveksamt. Det är ju en sak som talar för att alltihop är sant.

Nåja, jag gillar att spekulera helt enkelt :) Även om det inte är en så stor grej egentligen! Men tråkigt känns det ju om det är sant. Det återstår att se.

Måste förresten berätta att jag har varit så otroligt skeptisk till allt som folk har sagt till mig idag, jag har inte trott på ett enda ord :D En kompis visade ett foto på sin tatuerade arm (som jag aldrig hade sett förut) och jag visste inte hur jag skulle kommentera tatueringen... jag visste ju inte om jag skulle tro att det var en riktig tatuering, eller om han hade Photoshop'at bilden inför 1:a april :) Haha! Man vet aldrig. Han påstod att han ska visa mig samma bild imorrn. Gör han det så tror jag på det, såklart.

Vänner :D

4


Om ni inte har nåt bättre för er så kan ni ju kolla in det här klippet från ett Vänner-avsnitt :)
Speciellt från 3:03 och framåt :)Joey: Name? No, I know, "Ross," but what's it short for? You know, like Rossle? Rostopher?
Ross: Just Ross.
Joey: ...Pretty. Okay, date of birth?
Ross: You know my birthday!
Joey: Sure. May... tember...?
Ross: October 18th.
Joey: Occupation? Dinosaurs.
Ross: Actually, I'm a paleon.... "Dinosaurs" is fine. The drawing is NOT.

1:a april.. fortfarande...

3


Jag har tråkigt.
Jag är less på aprilskämt - jag har inte gått på ett enda hittills, men är less på att behöva höra dom. Speciellt alla dåliga som en del bloggare kör med :P Det är ingen idé att ni försöker ens.

Snart ska jag koka kaffe och kolla på Gilmore Girls. Jag fryser och har tråkigt. Vill gå till mataffären och köpa "nåt gött", men vet inte vad. Dessutom orkar jag inte röra på mig :) Det är soligt ute men ser ändå kallt ut.

Har just suttit och blockerat vissa personer som mejlar mig. Killar som tror att dom är tuffa.
Senaste mejl-konversationen:
- Om du är undergiven som person så är ju det en bra start iallafall :)
Sv: - Va? Varför skulle jag vara det!!!??
- Tro det eller ej, men brukar se sånt. Men har jag fel - sorry och ha en bra dag haha!
Sv: - Känn dig blockerad, asshole. Och ha världens sämsta dag också.
Sjukt att man ska behöva få såna mejl. Det är tydligen för mycket begärt att folk ens ska vara trevliga. Men det är inget att bry sig om, jag vet det. Tur att jag inte tar åt mig egentligen, blir bara smått irriterad.

Brrrr! Fryser som sagt. Kaffe-kokade blir det nu...

Om Jakob, igen.

6


Do med mej skämta aprillo?? :)
Jag hoppas som sagt fortfarande att hela den här grejen är ett skämt, men det lär man ju inte få veta förrän imorgon. Det är bara att hålla alla tummar man har.

När man ser den här videon (som är sjukt kul, kolla!!) så känns det ju som att han har dött. Skulle det vara så att han ska sluta i The Voice så är han ju fortfarande en känd komiker och är med i Stockholm Live, m.m. :) Länge leve Jakob.

Hårigt.

12


Nu är det klippt! ;)

Jag gillar inte att gå till frisören. Att låta en okänd människa ta hand om något väldigt viktigt - nämligen ens hår. Oftast tar det ju många månader innan håret har växt ut igen, om man har blivit missnöjd. Det läskigaste tycker jag är att man bara kommer dit och får slå sig ner i en stol - och då ska man sitta där och berätta lite snabbt (och prata genom spegeln till frisören som står bakom) hur man vill ha det. Bara tanken på det gör mig uppstressad. Jag skulle vilja åtminstone ta en snabb kaffe med frisören först, så man hinner förklara vad det är man vill och inte vill :) Och så man hinner backa ur ifall frisören verkar vara ett miffo som man inte vågar låta ta hand om ens hår överhuvudtaget.

Hur som helst; den här gången blev det väl ungefär som jag ville (Blir det nånsin precis som man vill hos en frisör!!?). Känns bara ovant. Och så har jag varken plattat eller stylat håret nu, så det ligger inte direkt så som jag vill. Ber om ursäkt i förhand för att jag ser så tråkig ut på bilderna, haha :) Jag hade väldigt svårt att få något normalt foto idag, ansiktet ville inte lyda mig.

Nya frisyren + löshår:
Nya frisyren utan löshår, och ostylat:

Vakna m. The Voice - Jakob Ökvist = sant

6


Godmorgon =/
Nu är det två månader sen jag började kolla på Vakna med The Voice på morgnarna. Inte varje dag, men så ofta jag orkar gå upp ganska tidigt. Nu missade jag gårdagens avsnitt, och idag berättas det plötsligt att Jakob Ökvist har fått sparken från programmet!! Jakob är ju lugnt det bästa i hela programmet!
Här är anledningen till att han fick sparken, en "Ballar av stål"-utmaning om att moona inför ett gäng tyskar (Vakna's tyska ägare tror jag?) som var där på konferens tillsammans med Vakna's chef.Jakob ska sluta redan idag. Det här är hans allra sista sändning.
Jag kan inte låta bli att undra om det verkligen är sant eller om det är ett april-skämt!
Är det ett april-skämt (antagligen inte) så är det ett dåligt sådant. Och är det inte ett skämt så känns det helt sjukt att han får sparken med omedelbar verkan på grund av det här.
Känns så otroligt tråkigt det här :(
Är ni också Jakob-fans?

Nu ska jag iväg och klippa mig. Nervööös. Det är ju viktigt att det blir bra, såklart.

RSS 2.0