Mariette är stark.

32


Det här blir ett starkt åsikts-inlägg :)

Såg ni det Idol-avsnittet när idolerna skulle sjunga en låt tillägnad en speciell person? Mariette valde ju sin flickvän. Just det, flickvän, inte pojkvän. Och innan hon sjöng låten så visades ju ett litet reportage eller vad man ska säga.. Där Mariette och hennes tjej satt och fikade och var gulliga mot varann. Personen som jag såg det här Idol-avsnittet med utbrast:
- Vad synd på Mariette!
- Vadå ..?
frågade jag.
- Att hon har flickvän. Helt fel.

Sen tillade hon något annat i stil med "Det är inte så det ska vara", men jag hade halvt slutat lyssna vid det laget. Jag blir så förbannad!!! Ska en homosexuell person (tjej eller kille) gömma och glömma sina känslor, är det så hon menar? Hur kan man försöka bestämma hur folk ska få leva sitt liv? Sitt eget liv!

Min åsikt om homosexualitet är solklar. Folk ska få känna precis som dom vill för vem dom vill, och dom ska få leva ut sina känslor precis som alla andra. Inget "gömma och glömma". Aldrig. Antar att dessa homofobers argument är "Tänk om alla levde på det sättet, då skulle inte mänskligheten leva vidare". Det är ju sant, men jag tycker inte att man kan tänka på det sättet. Isåfall kan man ju lika gärna tänka så om ALLT. Som att "Tänk om alla blev vegetarianer och vi slutade slakta djur. Då skulle djuren ta över jorden". Eller "Tänk om alla människor var pedofiler. Vilket hemskt samhälle". ALLA människor är inte likadana, och kommer aldrig att bli. Därför tycker jag inte att det funkar att tänka i dom banorna.


Bildkälla: Posh24.

Jag är bara glad att jag själv inte är homosexuell, tänk vad mycket idoti man skulle behöva höra varje dag. Det är starkt att folk orkar med det. Och starkt av Mariette att hon pratar om det såhär öppet. Det är väl det som behövs för att folk ska bli mer öppensinnade - att det mer och mer kommer ut i det öppna, istället för att tystas ner. Till slut kommer folk bli så vana vid det så att det blir "normalt".

Markerade axlar?

28


Vad tycker ni om trenden med markerade axlar?

Själv brukar jag aldrig försöka att följa trender, utan jag väljer alltid det som är snyggt i mina ögon. Fast ofta blir man ju undermedvetet lockad att följa modet (reklamer m.m.), och mig gör det inget om den där snygga tröjan som jag såg på BikBok råkar vara mode just nu. Jag skulle köpa den ändå. Icke mode = helt okej. Mode = helt okej. Jag bryr mig inte ett skvatt helt enkelt :) Snyggt är snyggt, och så enkelt är det!

Den här lövly tröjan från H&M har snyggt markerade axlar tycker jag:

Och Frida Fahrmans axelmarkerade klänning här gillar jag. Och Kenzas strass-axlade tröja här tycker jag är helt underbar - vill ha! Flera av plaggen i det här inlägget kan jag dock tycka är för mycket!

Jag äger två axelmarkerade tröjor hittills, och fler ska det bli :) Gillar mest såna som inte har någon puffärm utan bara dekorationer på axlarna.. som strass-stenar och paljetter och liknande.

Vad tycker ni själva? Är alla axelmarkerade plagg snygga eller fula?
Eller var går gränsen mellan snyggt och fult ...?

Einstein's riddle!

31


För 9 år sedan läste jag den här gåtan för första gången. Och jag klarade den! Gör ni det?


There are 5 houses in 5 different colors. In each house lives a person with a different nationality. The 5 owners drink a certain type of beverage, smoke a certain brand of cigar, and keep a certain pet. No owners have the same pet, smoke the same brand of cigar, or drink the same beverage.


The question is: Who owns the fish?

Hints:

 • The Brit lives in the red house.
 • The Swede keeps dogs as pets.
 • The Dane drinks tea.
 • The green house is on the left of the white house.
 • The green homeowner drinks coffee.
 • The person who smokes Pall Mall rears birds.
 • The owner of the yellow house smokes Dunhill.
 • The man living in the center house drinks milk.
 • The Norwegian lives in the first house.
 • The man who smokes Blend lives next to the one who keeps cats.
 • The man who keeps the horse lives next to the man who smokes Dunhill.
 • The owner who smokes Bluemaster drinks beer.
 • The German smokes prince.
 • The Norwegian lives next to the blue house.
 • The man who smokes Blend has a neighbor who drinks water.
Einstein wrote this riddle early during the 19th century. He said 98% of the world could not solve it. Its not hard, you just need to pay attention and be patient.

I'm playing with fire.

20


Ikväll har jag strass-pimpat mina naglar :)

Fast bara långfingret på varje hand. Använde mig av strass-stenarna "Fire", som är en gul-orange-röd blandning från Make Up Store.

Såhär blev det på ena handen.


Närbild på det...


Och såhär gjorde jag på den andra.

Deas kramgoa vinterhits!

14


Här om dagen hittade jag i min skivsamling en gammal bränd CD som hette Deas kramgoa vinterhits :D Haha! Minns att det var mitt ex som hittade på skivnamnet åt mig för några år sedan. Visst låter det dansband-aktigt? 

Hittade förresten något annat roligt igår också. Jag sorterade lite bland gamla papper, och hittade två brev och två vykort från mitt senaste ex :) Handskrivna brev!!! Det är inte varje dag man får sånt precis. Dessutom hade han ritat en ros (med rött bläck och allt) i ett av breven... Han brydde sig om mig redan då, tydligen. När vi bara var vänner. Jag hade glömt hur mycket roligt vi skrev till varann! Vi mailväxlade och brevväxlade i ungefär ett år innan vi blev tillsammans, och herregud vad roligt det är att läsa breven och mailen nu efteråt :) Nu när jag hittade dom här breven och vykorten och läste dom så höll jag på att halvt skratta ihjäl mig! Vilken klockren brevhumor vi hade :) Man borde göra en bok av det! Jag är iallafall säker nu efteråt på att vårt mailskrivande utvecklade mitt personliga skrivande. Jag hade inte haft samma skrivarbakgrund idag om det inte vore för alla dom där mailen :)

Här kommer tre snajdiga låtar från "Deas kramgoa vinterhits":

3 Doors Down - Away From The Sun


Prince - Purple Rain
Han använder rösten så snyggt i den här låten!
Lyssna speciellt på 03:41 - 03:49. Only wanna see you, only wanna see you in the purple rain...
Och 05:19 - 06:06.


Twisted Sister - We're Not Gonna Take It

Dagens fråga:

22


Dagens fråga blir en ordentlig motvikt till "Jag älskar"-inlägget som jag hade för några dagar sen ;)
Min fråga är nämligen vad ni avskyr! Kan ni hitta på fler grejer till listan?

Fransfokus-sminkning.

22


Mina nya jätte-lösfransar fick vara i centrum i dagens sminkning :)

Det blev en ganska naturlig sminkning i övrigt, så att fransarna verkligen skulle få fokus. Och för att jag inte hade tid att ägna någon längre tid åt sminkningen idag ;) Ska förresten definitivt ha dessa fransar på nyår! Kanske med lite glitterstänk längst ut på dom.

Bas
Concealer: Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Godess"
Blush "Baileys"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Satin"<--- Vit, som highlighter
Microshadow "Muffin" <--- Ljus, på ögonlocket
Mineral Eyedust "Time" (Makeupcosmetics) <--- Ljusgrön, på ögonlocket
Eyedust "Amazon" <--- Mörkgrön, i globlinjen
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Lösögonfransar: "TS028" (Beauty, köpta på Tradera)

Läppar
Läppenna: Lippencil "Almost Red"
Läppglans: Caregloss & Shine (Nivea)

När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Nu är jag nyfiken.

29


Kom på att jag ska fråga er läsare om en grej.

Skulle ni kunna (och vilja) gå runt sminkade såhär en vanlig dag? Eller tycker ni att det är 'too much'? Eller för festligt kanske?

Kolla in sminkning nr 1, nr 2 och nr 3 och hänvisa till dom när ni svarar :)
T.ex. "Nr 1 skulle jag aldrig kunna ha till vardags".

Nr 1.
Jag hade ett par gigantiska lösögonfransar (á la docka) på mig idag. När jag gick på stan. OBS: Fransarna är större än vad dom ser ut på bilden, faktiskt.


Fransarna är alltså extrema även när man blundar.

Nr 2.
Glitter på ögonlocken, mörkblå ögonskugga och cerise läppstift.


Nr 3.
Ljust rosa-genomskinligt läppglans och ögonskuggor i olika lila toner.


Själv skulle jag kunna tänka mig att ha alla dessa sminkningar till vardags - jag gillar att synas :) Men EN av sminkningarna skulle jag helst inte ha till vardags, skulle nog bara känna mig utstirrad då. Vilken det är får ni veta om ni frågar :)

Ring, ring!

13


Idag är det köpfria dagen ("Buy Nothing Day"), så jag tog mig en heldag på ett köpcenter ;)

Inte för att det blev mycket köpt precis.
Bara en ring från Glitter! Men jag gillar den verkligen.
H&M-klänningen som jag skrev om igår, den finns inne på H&M:s webbshop nu igen!!! I grönt alltså. Jag kikade in imorse, och där var den. Har dock inte beställt, för jag tänkte att jag skulle leta den när jag ändå skulle gå i affärer idag. Så hade jag kunnat prova. Men jag gick igenom två H&M-butiker och hittade den inte. Får se om jag beställer hem den (medans det går) eller inte.

Vad har ni gjort idag?

THE dress.

30


För ett tag sen hittade jag en klänning som jag skulle kunna slåss för att få ;)


Bildkälla: H&M.

Denna underbaring kommer från H&M.
Tyvärr är den slut i denna färg på deras webbshop. Den finns bara i puderrosa och svart. Tråååkigt, enligt mig. Det är ju färgen som gör klänningen! Jag vet inte om jag var "ledig" från H&M:s hemsida alltför länge eller om klänningen försvann apfort. Synd är det iallafall. Om den skulle råka dyka upp i lager ibland (det verkar hända ganska ofta med deras slutsålda grejer) så haffar jag den, skulle jag tro. Den kostar 299, inte alltför dyrt - eller hur?

Fast det känns som att det här kanske är en klänning som kanske inte är lika snygg i verkligheten, när man står utanför provhytten med tygstycket i handen. Tyget kanske ser billigt ut, och då är allt förstört. Men låt mig drömma... :)

Och visst var skorna läckra också?

VR.

26


Tralala!

Förutom den där kavajen så fick jag hem ett erbjudande i postlådan idag. Från VeckoRevyn. Man kan gå med i VeckoRevyn Favorit och samtidigt få två produkter från Make Up Store och 3 nr av VeckoRevyn. Allt för 49 kr!

VeckoRevyn Favorit är en VIP-klubb där man får rabatter, varuprover och erbjudanden.

Make Up Store-produkterna som man får är en ögonskugga (microshadow - alltså deras stora skuggor) och en liten syntetborste att applicera t.ex. ögonskugga eller läppglans med. Vilken färg på ögonskugga man får avgör slumpen, men på bilden i erbjudandet så är det en ljus skugga, en brun och en svart. Den ljusa ser verkligen ut att vara Vanilla. Hoppas att jag inte får den.. Den har jag ju redan! Och den bruna (bronsiga) skulle kunna vara Bronze, som jag också redan har. Eller så kan det vara en annan superfräsch bruning :) Den svarta är nog den där med guldglitter i, men jag minns inte just nu vad den heter. Aja... Om jag får någon skugga som jag redan har så är det superlätt att sälja den på Tradera. För mer än 49 kr dessutom, hehe. Och penseln kommer jag hur som helst att ha nytta av.

Som ni förstår så har jag tackat ja till erbjudandet :)
Tycker att det låter som en kanongrej. Och JA, jag förstår att man måste säga upp prenumerationen efter dom här 3 numrena för att inte behöva betala mer.. Jag har ju varit telefonsäljare, så jag kan alla luriga regler som finns! ;)
"Och enligt distans- och hemförsäljningslagen så har du 14 dagars ångerrätt..."
Hehe. Vissa saker fastnade verkligen.

Jag måste säga att jag är INTE jätteförtjust i tidningen. Jag tar erbjudandet främst för Make Up Store-produkternas skull. Och så är det ju trevligt att få varuprover och rabatter också.

Vem åker ut innan finalen?

22


Vem tror ni åker ur Idol ikväll?

Erik - Shout it out loud (KISS)
Hey Jude (Beatles)

Calle - Hungry eyes (Bruce Springsteen)
Jumpin' jack flash (Rolling Stones)

Mariette - Land of confusion (Genesis)
You're the storm (Cardigans)

Tove - Since you've been gone (Rainbow)
Pride (U2)Bildkälla: Aftonbladet.

Själv tror jag att Tove har gjort bäst låtval av alla ikväll! Härliga (och kända) låtar som passar henne. Så det tjänar hon nog många röster på - smart drag! Och Mariette verkar ha gjort sämst låtval... det är bara att hoppas att hon framför låtarna riktigt kanonbra istället då. Jag såg nyss ett videoklipp där Calle repar lite inför ikväll, och han lät väldigt oengagerad.. Hoppas att det bara var tillfälligt. Ikväll måste han ge allt.

Åker...

..Tove ut?
Personligen hoppas jag det, men jag vet att det är väldigt många som gillar henne. Så risken/chansen är väl liten tyvärr.

.. Mariette ut?
Bara 13% av Aftonbladets läsare vill ha henne kvar ikväll, så det bådar inte gott! Men jag ska definitivt rösta på henne, hur hon än sjunger ikväll. Diggar henne!

.. Calle ut?
Om inte Tove åker så hoppas jag att Calle åker, för Erik och Mariette är solklara favoriter för mig.

.. Erik ut?
Neeej! Det hoppas jag verkligen inte, och jag tror inte det heller.

Kyckling, hamster eller mittemellan?

20


Imorse när jag kom in i mitt rum så möttes jag av den här synen...


Varför lägger man sig frivilligt mitt på golvet som en fotlös kyckling? :)


När jag kom in senare så låg hon såhär istället, mitt på datorstolen.


Hon har inte alla hästar i stallet, den där katten ;) Inte alla nycklar i knippan. Inte alla indianer i kanoten. Eller dom två som egentligen passar bäst i det här fallet:
Hjulet snurrar, men hamstern är död.
Hon har inte alla hönsen hemma.
Hehe!

Jag är hemma, febrig idag också. Men för tillfället så känns det bättre än igår kväll iallafall. Och det är ju skönt att det blir helg nu, så slipper man ha dåligt samvete för att man missar skolan. Bara idag då!

Fick trevlig post i brevlådan idag - nämligen det där plagget som jag vann på Tradera för några dagar sen :) Ni vet, det som någon tjej försökte få mig att 'sälja vidare'. Tänker inte visa upp plagget här nu, för jag vill vänta med det eftersom det är nyårskläder. Men jag kan säga så mycket som att det är en kavaj :)
Så sent som för några dagar sen hade jag inte den blekaste om vad jag skulle ha för nyårskläder. Men nu är det bestämt, hela kittet! Det blir den här kavajen tillsammans med en klänning som jag köpte i somras. Och smycken och skor är också redan bestämt. Skönt! Var orolig för att jag inte skulle kunna ha klänningen längre - för i somras var det ordentliga problem med att knäppa igen den.. :) Men jag provade den lite snabbt nyss (över pyjamasbyxorna!) och fick på mig den direkt utan några problem. Jag måste alltså ha gått ner i vikt sen i somras. Dumt, vill inte det. Men bra att jag kan ha klänningen iallafall.

Vaccinerad.

19


Igår vaccinerade jag mig mot baconfeber. Svinis. Ja, ni vet ;)

Mådde helt okej under gårdagen, förutom lite smärta i armen där sprutan hade tagits. Idag gjorde det mer ont i armen och det har varit svårt att lyfta på den. Men så plötsligt efter lunch så kände jag mig väldigt konstig. På vägen hem från skolan blev jag säker på att jag hade feber, och visst var det så. En biverkning av vaccinet får man anta. För feber är en av dom vanligaste biverkningarna, tillsammans med smärta i armen.

Men jag är ändå glad att jag vaccinerade mig. Vet ni varför?

Jag har länge länge tänkt skriva ett inlägg om Svininfluensan, men det har inte blivit av. Och inte trodde jag att jag skulle skriva inlägget när jag sitter här alldeles feber-yr, men så får det bli. Mina tankar, lite kortfattat:

* Jag gillar faktiskt reklamen som säger "Vaccinera dig, var inte självisk!". Därmed inte sagt att jag själv vill kalla någon för självisk...

* Den största anledningen till att jag vaccinerar mig är riskgrupperna. Om jag själv inte vaccinerade mig mot influensan och blev sjuk så kanske jag skulle klara mig lindrigt undan. Men jag skulle lätt kunna smitta någon som faktiskt är i en riskgrupp och kan bli riktigt allvarligt sjuk. Folk dör av det, har inte alla fattat det eller..? Jag tycker inte att det verkar jämförbart med vanlig årlig influensa eftersom flera barn har dött av det. Och av dom som har dött har absolut inte alla varit i riskgrupper. Alltså skulle det lika gärna kunna hända mig, känns det som. En riktigt bra anledning att vaccinera sig, om någon.

* Kan verkligen inte förstå argumentet "Jag tänker inte vaccinera mig, för biverkningarna av vaccinet är såpass vanliga så man blir lika sjuk av det som av Svininfluensan". Ja det är sant att biverkningarna är vanliga, men att jämföra det med risken att bli dödligt sjuk..? Kan lugnt säga att jag hellre ligger nerbäddad med feber p.g.a. vaccinet, än att jag blir smittad och ligger nerbäddad på samma sätt samtidigt som jag vet att jag har en sjukdom som faktiskt är farlig.

* Däremot förstår jag att folk är tveksamma till vaccinet. Det verkar kanske inte tillräckligt testat. Men jag tror allvarligt talat inte heller att läkare skulle låta hela Sverige få ett vaccin som är seriöst farligt för oss.Det finns mycket jag inte vet om sjukdomen, jag påstår inget annat! Utgår bara från vad jag har hört och läst i media. Dessutom är det en feber-yrande människa som skriver detta inlägg, kom ihåg det ;) Nu ska jag försöka sova bort den här febern - hoppas ju på att kunna ta mig till skolan imorgon. Godnatt!

Sjukt fint armband.

30


Idag fick jag ett superfint armband i brevlådan :)

Ni kanske minns när jag här om dagen berättade att jag hade fått fel armband hemskickat? Det var alltså det rätta som dök upp idag. Det räckte med att jag skrev och klagade, så postade dom direkt rätt armband och lät mig behålla även det armbandet som jag hade fått av misstag. Bra, bra. Jag köpte det här armbandet på rea för bara 29:-, men det verkar som att dom reade ut det av misstag. Såg nämligen att dom hade flera på lager förut, men nu finns det inte längre. Finns bara till vanligt pris, vilket är 129:-. Stor skillnad alltså! Men visst är armbandet fint?


Armbandet kommer från Pärlsmycken.

Undrar ni över bläcket i handen så står det "Fråga om texten!". En påminnelse till mig själv att fråga lärarna om en grej :) 'Scatterbrained' som man är.

Jag har feeeber! Har huvudvärk, känner mig yr och pannan är kokhet. Har tagit en tablett, men den har nog inte börjat verka än. Just nu kollar jag iallafall på That 70's show. Avkopplande. Borde kanske sova en stund, men det känns enormt tråkigt så då vilar jag hellre framför tv:n.

JA - rubriken till det här inlägget känns rolig just nu i mina febriga tankar :P Eftersom jag ÄR sjuk, och har ett nytt fint armband.

Party up!

15


Nya lösfransar, nya mineralskuggor... Jag var bara tvungen att testa en ny sminkning idag :)

Sista bilden (sneglingsbilden) blev väldigt stram.. hehe. Men det är sånt man får ta. Just det fotot var ändå det som bäst fångade sminkningens färger!

Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Godess"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Mineral Eyedust "Star" (Makeupcosmetics) <--- Guldgul
Single Eyeshadow "Pearl No. 04" <--- Skogsgrön
Mineral Eyedust "Moment" (Makeupcosmetics) <--- Mellanblå
Microshadow "Rec" <-- Mörkblå
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonpenna: Eyepencil "Gold Digger"
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Lösögonfransar: MOK (Det är det enda som står. Köpta på Tradera)

Läppar
Läppenna: Lippencil "Almost Red"
Läppglans: Gloss Lips "Vide" <--- Ljusrosa skimrigt

När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Bronsiga naglar.

12


Tjing!

Idag har jag testat ett nytt nagellack som jag köpte för ett tag sedan. Ett brunbronsigt! Efter första lagret kändes det bara väldigt udda att ha bruna naglar, men efter ännu ett lager blev det riktigt snyggt tyckte jag.Nr 148 från Depend.

Vad gillar ni min drömska Barbapapa-bild? ;)

Deltar i designtävling.

14


Your Moda har en tävling där man kan designa en egen klänning som sedan kommer att säljas hos Vero Moda!Man bestämmer själv klänningens modell, färger, mönster (om man vill ha mönster) och material. Det vinnande bidraget kommer att säljas i alla Vero Moda-butiker till våren! Häftigt va?

Min klänning döpte jag till Twiggy, och beskrivningen låter såhär: "Ett originellt stycke klädesplagg med en doft av 60-tal". Hmm. Jag var trött och hade bråttom helt enkelt ;)
Jag hittade förresten inte hur man ändrade bakgrundsfärgen på tyget, så klänningen blev vit med gröna prickar. Här är den!Jag måste ändå säga att själva design-sidan inte var så kul. Det fanns inte alls tillräckligt mycket att göra med klänningen. Jag hade t.ex. velat ha fransar och en helt annan ringning och annan färg... men men.

TRESemmé!

29


Det blev ett himla rabalder om hårvårdsserien TRESemmé efter att Kenza berättade för ett tag sedan att hon använder deras schampo och balsam :)

Har ni hört talas om märket?

Det är professionella hårvårdsprodukter som sedan 50 år tillbaka endast sålts i frisörsalonger och använts av frisörer. Fr.o.m. augusti i år säljs det på "vanliga" ställen som ICA, Åhléns, Coop m.m!

En kanonbra anledning att köpa det är priset.
Vi köpte nyligen hem deras schampo (för färgat hår), och då var flaskan gigantisk - hela 900 ml! Den kostade 99 kr. Som grundpris alltså, det var inte rea. 99 kr kan låta ganska mycket, men inte när flaskan är såpass stor som den ändå är, och när man vet att det tidigare bara har funnits i frisörsalonger. Känns lyxigt, eller hur?Jag använde vårt TRESemmé-schampo för första gången imorse. Vet förstås inte ännu vad jag tycker - det får tiden utvisa. Får se om det håller sig rent längre än vanligt, osv. Iallafall så fick jag intrycket av att schampot inte var särskilt drygt, jag var tvungen att använda mer än vanligt. P.g.a. att det inte löddrade så mycket tror jag. Men det kanske är ett bra tecken att det inte löddrar..? Jag vet inte, men kan tänka mig det. En annan grej är att håret kändes ganska strävt när jag sköljde ur det, även när jag hade balsamerat. Men det luktar gott.

Som sagt, utförligare utvärdering kommer väl när jag har testat det lite mer. Och förhoppningsvis köpt deras inpackning också.

I want to know what love is.

9


Ni vet den där härliga powerballaden från 1984..? :)
Foreigner's "I want to know what love is".

Jag har alltid gillat låten, ända sen första gången jag hörde den. Lyssnade mycket på den under högstadiet. Nu har Mariah Carey gjort sin egen version av låten, har ni hört den?

Vad tycks?


Originalet med Foreigner.


Jag vet inte vad jag ska tycka.
En sak är självklar för mig, och det är att originalet är bättre. Men visst är Mariahs version lite skön också? Jag har aldrig gillat henne och hennes sätt att sjunga, men det här var helt okej. Just den här låten är dock en remix av hennes version.. Hon gjorde en lugn låt från början.

"Att döda ett barn"

8


Ett känsloladdat inlägg.

Förra veckan i skolan fick vi läsa novellen "Att döda ett barn" (skriven av Stig Dagerman). Den skrevs år 1948 på begäran av "Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande".

Jag hade läst den förut, men jag tog inte in den ordentligt förrän nu. Vet inte varför.. Kanske orkade jag inte ta in den på djupet förra gången jag läste den, för några år sedan. Den här gången blev det riktigt jobbigt att läsa den. Jag tycker inte bara att den är sorglig och jag tycker inte bara att den är hemsk. Jag får PANIK när jag läser den. Får panik nästan av att bara tänka på den.

Ryser. Tappar andan. Ögonen svider. Känslan av att huvudet nästan ska gå sönder.

Novellen handlar alltså om ett barn som blir påkört och dör. Jag ska lägga en länk till novellen längre ner i inlägget, så att ni kan läsa hela novellen om ni vill.

Som jag har skrivit förut en gång så dog alltså en klasskompis till mig i en trafikolycka. Det var hela 11 år sedan, men det har faktiskt satt djupa spår i mig och jag vet att jag aldrig kommer att glömma det. Det som hände var att han rusade ut i vägen för att rädda sin hund som riskerade att bli påkörd. Men det var han själv som blev det istället. Han dog nästan omedelbart. Bara 12 år gammal. En genomsnäll pojke. Varför just han?

För bara ett par år sedan dog ännu en klasskompis till mig i en trafikolycka. Men det hör inte riktigt hit, för det är inte den olyckan jag tänker på när jag läser novellen. Det var inte på samma sätt.

Händelsen i "Att döda ett barn" är väldigt lik det som hände min klasskompis för 11 år sedan. Det är det som gör den extra stark. Meningen "...och hela denna sista minut ingenting annat se än en lång blank å med stora fiskar och en bred eka med tysta åror" - Det är den meningen som ger mig riktig panik. Tappar andan. Undrar om det var det han såg precis när han dog? I novellen är det här med den blanka ån och årorna i och för sig dubbeltydigt. Redan i novellens början har man fått veta att barnet ska ta en roddtur med sin familj senare den dagen. Man kan tolka det som att det är det enda barnet tänker på. Man kan också tolka det som att den blanka ån med de tysta årorna är en symbol för döden. Jag tror att meningen är att man ska tänka sig båda tolkningarna, man ska veta att det är dubbeltydigt.

Hela novellen kan ni läsa genom att klicka HÄR, då kommer den upp som PDF-fil.

Novellen har också gjorts som kortfilm, av bland annat Alexander Skarsgård. Se den! Berättar-rösten läser upp hela novellen. Ifall ni vill lyssna istället för att läsa PDF-filen.Novellen skrevs alltså för trafiksäkerhetes främjande.
Och jag vill bara säga... Var försiktiga i trafiken. Alltid. Det som inte får hända händer uppenbarligen alldeles för ofta.

Om Tradera-auktioner.

8


Måste berätta om en grej som hände nyss.

Jag vann en Tradera-auktion för någon timme sedan. Det kändes himla kul, för det var så mycket som 34 bud, och jag vann! :) Självklart var det kul också för att jag verkligen vill ha plagget som auktionen gällde. Men precis efter auktiones slut fick jag ett mail från en okänd tjej. Hon skrev "Jag har väntat hur länge som helst på detta plagg i rätt storlek, jag skulle uppskatta det mer än någonting om du kunde låta mig ta det här istället"... !!!

Ursäkta men..? Hur har man ens mage att...?

Ja att fråga skadar ju inte i och för sig, det är sant. Men grejen är att i mailet så lät det som att hon tyckte det var ganska självklart att jag skulle kunna ge upp min vinst för hennes skull, låta henne få vinna. Varför skulle jag göra så för någon som jag inte ens känner eller vet vem det är? Hur kan hon ens tro det?

Hon skrev även "Jag har lagt bud ända sen det började till sista sekunden och sen blev det inte jag". Hmm. Jag vill bara svara lite elakt "Nä, för att du lägger bud på fel sätt! :P"... men det ska jag inte göra. Men det är ju så. På henne lät det ungefär som att "Eftersom du började buda i sista sekunden så var det ett impulsköp från din sida" - Men hon skulle bara veta hur det egentligen är. Hur jag har planerat :) Erfarenheten har lärt mig att man ska aldrig lägga bud i början av en auktion, även om man verkligen vill vinna. Man lägger auktionen i Minneslistan och ser till att ha det inställt på "Mailpåminnelse ett dygn innan auktionen avslutas" eller liknande. Och så sätter man mobilen på larm som startar några minuter innan auktionen avslutas. Innan man loggar in på Tradera för att lägga det vinnande budet så bestämmer man en maxsumma för sig själv. Det är smart att göra så, för bestämmer man ingen maxsumma så är det lätt att man budar och budar och budar för att man verkligen vill vinna.. och så tänker man inte på vad det egentligen kommer att kosta. Med fraktkostnad och allt.

Jag har ytterligare något eller ett par knep för att vinna, men jag ska inte avslöja allt ;) Men jag kan säga som så att jag vinner nästan alltid när jag verkligen vill det! Utan att överstiga min maxsumma.

Det gäller att vara strategisk :)

Classic.

9


För några dagar sedan hade jag denna klassiska sminkning!
Bas
Concealer: Mineral Concealer (Isadora)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Godess"
Blush "Baileys"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Satin" <--- Vit, blandad med "Bronze"
Microshadow "Bronze" <--- Bronsig, blandad med "Satin", på själva ögonlocket
Microshadow "Deadly" <--- Mörkbrun, blandad med "Muffin" i globlinjen
Microshadow "Muffin" <--- Ljus, blandad med "Deadly"
Ögonpenna: Eyepencil "Black"
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna: Lippencil "Almost Red"
Övrigt: Mineral Translucent Powder (Isadora) <--- Puder för att matta ner läpparna


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

24:e - Glad eller arg dag?

33


Idag är det den 24:e, och klockan är strax efter 15.00... Ni vet väl vad det betyder?

Jo, om exakt en månad sitter man och kollar på Kalles jul! För då är det julafton! :)På julafton kommer jag dock vara på sprudlande humör, det är jag säker på. Inte förbannad, som jag faktiskt är just nu!!! Eller väldigt väldigt väldigt irriterad iallafall.

* Jag fick nyss ett samtal om att mina glasögon är färdiga nu, och att dom kan hämtas i butiken. Hämtas!!? I Stockholm?? Jag som har beställt hemleverans och betalat extra för det. Och inte kunde jag säga emot rösten i luren heller, för det var ingen människa.. det var ett inspelat meddelande.

* Öppnade nyss posten och såg att jag hade fått mina beställda prover på ögonskuggor. Det visade sig att färgerna inte alls stämmer med hur det såg ut på hemsidan. Ja inte för att det gör så mycket.. men man vill ju ändå kunna se på hemsidan exakt hur färgen ser ut, innan man beställer, när det är smink det handlar om.

* Dessutom hade jag fått hem smycken på posten. "Äntligen!" tänkte jag. Har verkligen sett fram emot att få hem dom här smyckena. Speciellt det gudomligt fina armbandet. Och så visade det sig att armbandet inte alls ser ut som på hemsidan där jag beställde! Inte en gnutta likt alltså - det är inte samma armband helt enkelt! Den skriftliga beskrivningen av armbandet dock stämmer bra in på det jag fick, men bilden visar verkligen inte samma armband som jag fick hem. Snacka om att jag ska skriva och klaga!

Sen är det ett par andra grejer som irriterar mig också, men det är för ospecificerat för att skriva. Skulle bara bli väldigt flummigt i text.

AARRRGGHHH!

Saknar Ross!

14


Ikväll kom jag på att det var längesen jag såg Vänner sist. Och jag saknar Ross! :)

Saknar Monica också, för jag identifierar mig mest med henne av tjejerna. Men av hela gänget har jag nog mest likheter med Ross. Avsnittet med Thanksgiving-mackan för att ge ett exempel.. hehe.. jag skulle bli precis lika förbannad som han blir! Jag kanske inte skulle agera lika galet, men inuti skulle jag vara lika djävulskt arg :)

Klipp från The One With Ross's Sandwich:


Och här kommer 8 minuter härliga Ross-moments :)

Dagens fråga! :)

31Nu till dagens fråga:
Kan ni hjälpa mig att hitta på fler saker som ni tycker platsar på listan?

Halsbandstrassel på G!

29


Idag skulle jag absolut ha ett visst halsband på mig. Ett roligt halsband med glasögon på.. så det blir som en monokel. Så jag trasslade ut halsbandet från kroken där alla mina halsband hänger. Det gick till slut. Efter lite våld ;) Men då var alla andra halsband i en enda röra!

Resultatet ser ni på bilden...


Jobbigt va? :)
Alla verkar ha satt ihop sig med varandra. Varför blir det alltid så?
Och ser ni förresten något annat lite konstigt på bilden?

Nu ler hon igen!

17


Klicka på bilderna så får ni se hur min Molly ler.. :)Jag tycker iallafall att dom två bilderna är nästan identiskt lika ;)

Är inte ordet "labrador" väldigt roligt om man tänker efter?

Kladdkaksmuffins!

12


Det här är vad jag har gjort ikväll!
Ganska originella muffinsbilder va? ;) Iallafall den första!

 • 125 g smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 4 msk kakao
 • 1 msk kaffepulver eller snabbkaffepulver
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 krm bakpulver

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Tillsätt smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i muffinsformar (ca. 18 st). Provbaka en muffins i cirka 12 minuter, förläng tiden om den verkar för kladdig!

Pudra gärna florsocker över muffinsen.

Stockholm #2.

10


Hade nästan glömt! Jag var ju i Stockholm onsdag-torsdag denna vecka :)

Jag berättade lite om veckans Stockholms-vistelse i det här inlägget, men jag hann inte berätta allt som jag ville! Vi åkte som sagt dit för att se en julkonsert med Jill Johnson, E.M.D., B.W.O., Jack Baymore, Henrik Åberg, Brolle och Moneybrother. Mark Levengood var konferencier. Och precis som jag skrev i förra Stockholms-inlägget så hette konserten The Show of Christmas, men jag skulle vilja kalla den The Show of Elvis! Och då menar jag inte att jag vill kalla den det för att hedra Elvis, utan för att nästan varenda jäkla låt var en Elvis-låt. Visst, det skulle vara Elvis-inspirerat, men en julkonsert ska väl ändå vara lite julig också? Eller är det för mycket begärt?

Konserten var iallafall bra på sitt sätt, trots bristen på julstämning.
Här är två små klipp som jag filmade:

Här sjöngs Elvis låt "Can't help falling in love"
av bland andra Jill Johnson, Henrik Åberg och Jack Baymore.E.M.D. sjöng sin egen "Baby, goodbye":


Undrar ni vilja Henrik Åberg och Jack Baymore är?? Det ska jag berätta för er! :)
Det är två Elvis-imitatörer. Riktigt duktiga sådana. Om man frågar mig så är Henrik den som låter nästan exakt som Elvis och dessutom ser ut som honom. Jack låter inte lika lik Elvis, men sjunger bäst!

Det allra bästa enligt mig var dock när en av kör-killarna plötsligt tog ton ensam. Han sjöng "O sole mio" helt fantastiskt :) Det var som att taket skakade när han tog i som mest.

Och det roligaste var när Mark Levengood snackade om att spikmattan är årets julklapp. Då sa han nånting om att det vore både skönare och miljövänligare att kasta igelkottar på varandra. Haha! :DFörutom julshowen så gjorde jag inte mycket i Stockholm förutom att bo på hotell och shoppa :) Det var ljuvlig frukost på hotellet, och det blev melonbitar, fruktsallad, ägg, kaffe och smoothie till frukost för mig :) Hotellet låg liksom inuti Globen. Matsalen där vi åt frukost hade en dörr, och kikade man in där så var man plötsligt i Globen! Riktigt häftigt.

Kändisspotting:
Paolo Roberto och Marie Robertson. Och tydligen någon hockeyspelare också. Marie Robertson är hon som spelar tjejen i Playa Del Sol den här säsongen.


Bildkälla: HSM & Janne Danielsson.

Varför såg jag nästan aldrig kändisar när jag bodde i Stockholm? :) När man bara åker dit en snabbis verkar dom poppa upp överallt.

Dags att sälja.

31


Ska som sagt sälja mina handgjorda smycken på en julmarknad :)
Tiden går ju så fort, och plötsligt är det redan nu på onsdag som jag ska lämna in smyckena för försäljning! Så just nu har jag alla smyckena utspridda på mitt golv, indelade i olika kategorier. Prisklasser närmare bestämt. Dom smycken som jag tycker är allra snyggast eller som jag har lagt ner mycket tid på eller som har dyrbara pärlor... dom ska hamna i dyraste prisklassen förstås. Vissa andra smycken gillar jag inte alls själv och säljer gärna billigt. Vill ju dessutom att alla möjliga sorters människor ska kunna köpa mina smycken - Även ett barn som kommer till julmarknaden för att leta någon liten julklapp till sin mormor ska kunna ha råd att handla ur den billigare kategorin.

Här är några nya par örhängen som jag har gjort i helgen:


Som exempel så ska paret längst ner till höger ligga i den billigaste kategorin. Det nedersta paret med rosetter hamnar nog i en "mittemellan"-kategori. Resten ska vara lite dyrare.

Lindex-musiken.

23


Nu har det varit en jäkla massa tjat om Lindex här i bloggen märker jag ;)
Men det här blir iallafall sista gången på ett tag.. tror jag!

Har ni lagt märke till musiken som spelas på Lindex nu i höst/vinter?
Dom verkar ha en bland-CD som snurrar runt, där typ var tredje låt är denna:

The You Know Who - "Puttin' On The Ritz"


Den är ju med i Lindex-reklamen på TV också, som nog dom flesta har märkt? Bra och annorlunda låt tycker jag, men det blir en aning bananings tjatigt när man går runt i butiken och den låten spelas titt som tätt. MEN - man kan ju bara tänka sig hur tjatigt det måste kännas för Lindex-personalen. Dom stackarna måste ju verkligen äta den där låten hela dagarna. Dom drömmer säkert om den på nätterna.. :)

L'oréal Concealer Minerals.

16


Här om dagen fick jag lov att inse att min lilla Isadora-burk med mineralconcealer var döende. Det sved. Jag köpte den i somras, men burken är såpass mini att det tar slut snabbt.

Nu har jag istället köpt en mineralconcealer från L'oréal. Som ni ser på bilden så har den inbyggd borste till och med, det gillar jag. Men det står ingenting på förpackningen om hur många gram den innehåller! Lite mysko va? Jag som ville jämföra mängden med min Isadora-concealer. Men men.

Min favoritconcealer alla kategorier är egentligen Cover All Mix från Make Up Store. En fantastisk högpigmenterad historia som täcker alla möjliga fel och brister. Och bristningar. Hehe. Jamen iallafall så tycker jag att jag måste ha en torr mineralconcealer nu när jag använder mineralpuder varje dag istället för flytande foundation. Kladd + torrt = Lite grynigt. Torrt + torrt = Sant. Om ni förstår hur jag resonerar :)Jag testade alltså denna lilla rackare idag, och jag gillar't! Den innehåller 95% mineraler, inte 100% tyvärr. Men det får gå ändå. För bra är den.

Tips!
Just nu har Lindex 50% rabatt på alla L'oréals mineralprodukter. Det gäller inte alla Lindex-butiker, men det verkar vara såhär: Om Lindex-butiken har en enskild hylla med bara L'oréal-smink - då har butiken den här rabatten. Om L'oréal-mineralsminket däremot står tillsammans med L'oréals övriga smink så är det ingen rabatt. Men aja... det märker ni om ni kikar in i er närmaste butik. Le och gå snabbt så ska det nog gå bra! Nej just det, det var svaret på hur man ska göra för att ingen ska upptäcka hur ful man är.. :)

Dumma bloggkommentarer.

40


Med "dumma" menar jag inte elaka, utan helt enkelt korkade :)
Ibland får man ju såna bloggkommentarer. Det får väl alla?

Egentligen borde man inte bry sig om såna kommentarer, men anledningen till att jag publicerar dom nu är bara för att kunna kommentera dom och förhoppningsvis ge någon ett gott skratt! Precis som jag skrattade åt dom här korkade kommentarerna när jag fick dom.


Någon reagerade väldigt starkt på det här inlägget:
Bara en tanke! Du har inte tänkt dig att "tävlingsbloggare" faktiskt GÖR GRATIS REKLAM för din blogg???? Efter detta inlägg bojkottar jag dina tävlingar! häls. från en tävlingsbloggare med 3000 besökare!! hej,hej!

Gud så töntigt.
Självklart är det en lögn att hon har 3000 besökare. Hon har 0 Bloglovin-prenumeranter, det är ett av bevisen. Sen förklarade jag noggrannt i mitt inlägg att jag inte har något emot folk med tävlingsbloggar, men att jag tycker det är tråkigt eftersom många av dom verkar delta i ALLA tävlingar som finns, vare sig dom verkligen vill ha priset eller ej. Dessutom är det inte många som läser en tävlingsblogg, det förstår ju alla. Alltså är det inte många som ser deras "gratis reklam" som hon uttrycker det. Och btw, gratis reklam gör ALLA som deltar i tävlingarna. Även dom som inte har tävlingsbloggar. Det finns en till sak som är otroligt löjlig med denna kommentar, men det orkar jag inte ens ta upp. Låt oss skratta åt det bara ;)
Måste förresten berätta att en annan tjej också reagerade starkt på det där inlägget om tävlingsbloggar, men på ett mer positivt sett. Hon bestämde sig för att radera sin tävlingsblogg och istället ha en "Jag tävlar"-kategori i sin vanliga blogg, precis som jag föreslog. Bra bra! Jag vill inte känna att jag försöker tvinga någon att göra så, men om hon gillade idén så är ju det kanon.

En konversation i kommentarsfältet på ett inlägg där jag hade fullt med MJ-låtar:
Älskar mj men han e värsta pedofilen o tänk om man skulle se honom gå på gatan. Huh! :O
(Jag svarade att det var den mest korkade kommentaren jag någonsin har fått)
VA?? Jag tycker han e skitläskig ju! o.O
(Här skrev jag att "För det första så är han död...")
Mähh, han var ju redan så opererad ås vrf skulle de inte kunna ha opererat in ett metallhjärta eller vad han nu dog av

Ett metallhjärta minsann? Haha! Visst kan vi väl kora den sista kommentaren till den dummaste någonsin?

Ni får jättegärna dela med er i kommentarsfältet
av "korkade bloggkommentarer" som ni själva fått :)

Gilbert Grape.

19


Har ni sett filmen Gilbert Grape?
Den går på 4:an nu kl. 15.30. Se den!!!

Filmen är regisserad av svensken Lasse Hallström, och skådisarna är bland annat Johnny Depp och Leopnardo Dicaprio. Leonardo spelar en utvecklingsstörd kille, och han gör det otroligt bra tycker jag. Filmen gjordes 1993, så då borde han ha varit.. hmm.. 19 år. Det är ju inte gammalt, men han ser i och för sig ut att vara ännu yngre i filmen tycker jag. Hur som helst så var han duktig redan i den åldern.

Bildkälla.


Och en aning off topic:
Jag har nyss surfat runt bland olika sminkbloggar, för jag fick för mig att jag ville ha ny sminkinspiration. Gissa om jag blev inspirerad!!? Sitter här och dreglar nu.. :P Blev så sugen på att köpa en turkos ögonskugga, en härlig grön skugga, en skugga i en speciell guldig ton, ett par underbara blunddocka-lösfrallor... och en massa annat. Och jag överdriver knappt när jag säger att jag sitter och dreglar (tyvärr, haha), utan det vattnas faktiskt rejält i munnen när jag blir sminkinspirerad. Och ögonen blir stirriga som om jag har druckit fem koppar kaffe. Inspiration är underbart, samtidigt som det gör ont på något sätt. Man vill för mycket helt enkelt.

Grattis!

26


Dags att publicera vinnarna från dom senaste tre tävlingarna!
En del verkar tro att jag ska publicera vinnarna samma dag som tävlingen avslutas.. gärna samma timme också. Helt fel! Att tävlingen avslutas då betyder att ingen kan tävla efter det - bidrag som skickas in efter tävlingens slut får absolut inte vara med. Men det betyder inte att jag drar vinnaren så fort tävlingen avslutas. Det har man inte alltid tid med, och det förstår ni nog om ni tänker efter :)

Den här veckan har jag ju haft extra fullt upp med Stockholmsresa och allt. Det tar tid att kolla igenom alla bidrag! För jag är noggrann ska ni veta :)Vinnarna!
Armband från HannaDesign - Rebecca

Valfritt armband från Pärlsmycken - Monia

Mineralfoundation från Parfymbutiken
- Mathilda

Stort grattis till er!!! :)

Som en parentes måste jag säga att jag tycker det är riktigt tråkigt med tävlingsbloggar! Vet inte varför jag säger det egentligen.. Vill väl bara få det ur mig, för jag har tänkt på det länge. Menar absolut inte att jag tänker "förbjuda" tävlingsbloggar från att delta i mina tävlingar, för det skulle vara både ganska omöjligt och tråkigt. Men jag tycker att idén "tävlingsblogg" är tråkig i sig. Att skapa en blogg där man bara publicerar inlägg som är tävlingsinlägg, alltså som berättar att man är med och tävlar om något. Skinnjacka, hundmatskål, strössel, toapapper... Det kan vara otroligt onödiga saker ibland, som man direkt förstår att bloggägaren inte är sååå sugen på att vinna egentligen. Men hon/han verkar delta bara för vinnandets skull, priset verkar inte ha så stor betydelse. Det känns tråkigt. Man förstår att anledningen till att dom inte har en vanlig personlig blogg med en "Jag är med och tävlar"-kategori är att dom inte vill smutsa ner en vanlig blogg med tävlingar, folk skulle ju tröttna på att läsa. Jag antar iallafall att det är därför. Eller har någon tävlingsbloggare en annan ärlig anledning?

Som sagt, jag har lärt känna många tävlingsbloggare som verkar vara riktigt trevliga personer. Inget fel på dom. Men jag tycker det är tråkigt att man skapar en blogg för enbart tävlingsdeltagande. Det känns inte lika roligt för mig att dela ut vinster till en tävlingsblogg som till en riktig personblogg.
Förstår ni hur jag tänker? Håller ni med?

Mest bronsigt.

18


Den här sminkningen hade jag då i.. hmm.. onsdags :)

Ljust bronsiga ögonlock som går över i lite mörklila. Pigg vit ögonpenna till det, för en gångs skull! (Det har jag knappt aldrig nånsin). Lite mörkare rouge än vanligt, och sen läppar med en blandning av brons och ljusrosa.

Lägg märke till halsbandet jag har på bilden! En av mina käraste ägodelar :) Skulle kunna sälja min högra arm bara för att få ha halsbandet kvar. Eller nåt.
Bas
Concealer: Mineral Concealer (Isadora)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Godess"
Blush "Baileys"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Satin" <--- Vit, blandad med "Bronze"
Microshadow "Bronze" <--- Bronsig, blandad med "Satin", på själva ögonlocket
Microshadow "Flamenco" <--- Mörklila, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Lösögonfransar: Dramatic Lash Kit (E.L.F.) <--- Jag klippte av fransarna på ca. hälften
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"

Läppar
Läppglans: Silk Gloss "Burnt Cinnamon" (MaxFactor) <--- Brun-bronsigt, skimrande
Gloss Lips "Vide" <--- Ljusrosa med skimmer

När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

En dagens, tack!

30


Här kommer dagens klädsel och smycken.
Har fotat sminkningen också, men den får komma i ett separat sminkningsinlägg senare. Jag har ett par olika sminkningar fotade nu, redo att läggas in på bloggen när andan faller på! :)

Försök nr 1 att fota dagens klädsel...


Försök nr 2 att fota dagens klädsel...


Det här ugglehalsbandet har jag på mig idag.


Topen/tunikan jag har på mig är alltså den jag köpte på Ginatricot igår. Under det är det svart tröja, svart liten klänning och grå strumpbyxor.

Ugglehalsbandet har en historia ska ni veta :)
För det första så är det inte mitt, det är mammas. Men jag brukar nalla det då och då. Hon fick det i julklapp för ett par år sen, jag minns det så väl. Det var nämligen JAG som öppnade paketet: det var mitt namn som stod på :) När hon en stund senare öppnade ett paket som var likadant inuti, så var det ett halsband med en stjärna på. Då insåg syrran att det hade blivit fel. Ugglan skulle egentligen mamma ha, och jag skulle ha stjärnan. Jag bytte väldigt motvilligt bort ugglan :( Och samtidigt lovades det att jag skulle få låna ugglan när som helst. Det var ju kärlek vid första ögonkastet. Mellan ugglan och mig alltså. Har lånat den flitigt sen dess..!

Dagens låt!
Mika - "We are golden"


Teenage dreams in a teenage cirkus
Running around like a clown on purpose

Man kan inte låta bli att gilla Mika! :)

Kärlekstema & hyllningar.

19


Yes yes,
kvällens Idol kommer att bjuda på kärlekstema och hyllningar till fans och till nära och kära.


Bildkälla: TV4.

Kärlekslåtar
Mariette - Ängeln i rummet
Reza - When I need you
Erik - Always
Calle - To be with you
Tove - Himlen är oskyldigt blå

Hyllningar till fansen
Calle - Your song
Mariette - Time of your life
Reza - You've got a friend
Erik - My life would suck without you
Tove - Sweet dreams

Anders Bagge är fortfarande sjuk och ska ersättas av Martin Stenmarck ikväll.

Hur tror ni det går? Och vem ska åka ut ikväll?
Bara fem personer kvar nu! Tre tjejer och två killar...

Från Globen.

7


Jag hade tänkt ladda upp alla mina Globen-foton och -filmer i samma inlägg, men där fick man tji :P Filmklippen visade sig vara onödigt tröga att ladda upp. Så det blir bara två klipp och ett par bilder i detta inlägg. Så får jag visa resten imorrn!

Jag var alltså på The Show of Christmas i Globen igår, och dom som uppträdde var:
Moneybrother, Jill Johnson, BWO, E.M.D., Brolle, Henrik "Elvis" Åberg & Jack Baymore. Mark Levengood var konferencier.

Innan hade showen beskrivits som "en Elvisdoftande kväll", men jag skulle snarare vilja kalla det Elvisstinkande kväll :P Har absolut inget emot Elvis, men det skulle ju ändå vara en julshow. Och jag minns inte att en enda riktigt julig låt spelades. Knepigt. Jag var på samma slags show förra året, och då var det riktigt juligt minsann. Nu hade dom verkligen snöat in sig på Elvis. Snöat... haha. Fast bra var det iallafall! Men mer om det imorgon.

Börjar med en suddig bild inifrån Globen...


Här filmade jag när Mark Levengood snackade lite :)

Här sjöng Brolle "Det är hon"..... och jag avslutar inlägget med den här fräcka lilla typen :P


(Pssst... Funkar Mark-videoklippet för er? När jag själv kollar nu så lyckas jag inte se hela, men vet inte om det bara är tillfälligt segt eller om jag borde ladda om klippet)

Godnatt!

Huvudstadsshopping!

26


Nu är jag hemma igen! :)
Hemma från Stockholm och hemma från Globen. Det är inte utan att man saknar't...

Tänkte visa upp min Stockholms-shopping nu innan jag slänger mig ner i TV-fåtöljen.

Leggings med "nitar" (platta) på sidorna, brun tröja med "ojämna" kanter från Ginatricot, örhängen, läppenna och en påse med lite smyckespyssel från hobbybutiken Panduro.


Närbild på örhängena från Ginatricot. Supercoola enligt mig :)Har redan testat läppennan! Den heter "Almost Red" och kommer från Make Up Store. Jag köpte den för att använda den tillsammans med mitt "nästan röda" läppglans från Nivea :P På sista tiden har jag nämligen tyckt att det här underbara läppglanset ger en gnutta för lite färg. Så en kompletterande läppenna är ju en bra idé då. Här är resultatet:


Jag provade nyss dom där jäkla leggingsen och upptäckte att tre nitar fattas! Grrr. Det ser ju lite dumt ut. Men sen testade jag att ha vinterstövlarna över, och då märks det inte lika väl. Leggingsen var förresten på rea, så jag är inte direkt arg över att H&M "lurade mig" på 50 kr.

Och precis som jag skrev i förra inlägget så har jag äntligen köpt glasögon också! :) Ska se om jag hittar någon bild på dom nånstans på internet. Dom är iallafall guldiga och fina. Dom postas hem till mig om två veckor ungefär. Längtar!

Tjena! Är...

3


0-237f26959542328ff3077cbfc67c345b.png

Tjena! Är på väg hem från storstaden. Har köpt glasögon, äntligen! Eller beställt egentligen. Inte dom på bilden dock :) Bloggar ikväll!

Vinn mineralögonskugga från MakeupCosmetics!

105


Nu har ni alla möjligheten att vinna en mineralögonskugga (eyedust) från MakeupCosmetics! :)

Jag kommer att dra tre st vinnare. Varje vinnare får en ögonskugga. Det är högpigmenterade eyedusts av 100% mineraler!

Färgerna är dom tre ni ser på bilden!

Love, Antique och Black Diamond
(Love är rosa, Antique är guldig och silvrig, och Black Diamond är svart med glitter)Tävla såhär:
* Lämna en kommentar på detta inlägg där du skriver vilken av ögonskuggorna (namnet på den) du skulle vilja vinna. Glöm inte att lämna din bloggadress och/eller mailadress!

Tävlingen avslutas onsdagen den 2:a december kl. 21.00!

Ber om ursäkt redan nu.

12


... Ja, för mitt oaktiva bloggande under kommande onsdag-torsdag :)

Jag gillar egentligen inte att man ber om ursäkt för att man inte bloggar så aktivt eller att man svarar sent på kommentarer. Brukar bli grymt irriterad på folk som ber om ursäkt för sånt. Men nu är det plötsligt jag som ber om ursäkt! Antar att det är för att jag själv önskar att jag kunde blogga dom här dagarna också. Men det blir nog omöjligt, tyvärr. Får se om jag lyckas mobilblogga.. och isåfall blir det spännande att se om det kommer fram eller inte.

Tänkte iallafall hinna slänga upp ett inlägg imorgon bitti innan jag åker iväg mot huvudstaden. Förmodligen blir det ett tävlingsinlägg :)

Hit åker jag...


Mitt Stockholm. Som jag har saknat mitt Stockholm :)

En flummig text.

26


Varje morgon i skolan skriver vi en liten "fri text" i några minuter. Det blir ungefär som en dagbokssida varje dag. Övningen går ut på att man bara ska skrivaskrivaskriva och aldrig släppa pennan under dom där minuterna. Det kan bli väldigt flummiga texter ibland. Så jag tänkte dela med mig av min flummiga text från igår :)

En minnets väg vi vandrar, du och jag. Minns igår, minns förra sommaren som igår. Här går vi och vänder oss sakteliga om. Igen, återigen. Tittar tillbaka på det som varit, skrattar, rynkar på ögonbryn. Vad längesen det var vi levde i det som nu är minnet. Förgången tid. Vi tänkte aldrig tanken då, att stunderna skulle bli till starka minnen. Kanske vi isåfall hade försökt leva mer storslaget, försökt leva intensivare. Annars är det väl knappt värt att minnas? Knappt värt att tänka tillbaka på, backa tankarna till. Lägg i backen, gasa lätt, nej inte så mycket. Motorstopp! Gasa lätt igen, såja, backa nu försiktigt. In i minnenas allé. Backa inte in i träden, för då smäller det. Akta dig! Vem vet vad som händer, vem vet vad som kommer att ske. Vem vet vad som händer med dig Terese...

Haha! Ni kanske funderade lite extra över slutet? Det är en sångtext. "Vem vet vad som händer? Vem vet vad som kommer att skeee? Vem vet vad som händer med oss, Tereeese? Kom ut ikväll min sköna, jorden snurrar som förut. Varför oroa sig för morgondan'?"
Ja.. Så går den egentligen :)
Som ni kanske förstår så började jag skriva "Vem vet vad som händer?", och då dök ju sångtexten upp i minnet. Jag kommer ganska ofta att tänka på sångtexter när jag skriver. Det här är en rätt så dålig låt med Uno Svenningsson, från en gammal Absolut Music-CD jag hade när jag var liten. Egentligen skulle låten kunna vara bra, men jag gillar inte honom och jag gillar nästan aldrig svenska låtar :) Man kanske skulle hitta på en engelsk text till melodin?

Uno Svenningsson - Terese

Vårdande kit från Goldwell!

58


Tjena!
Nu händer det grejer...

Jag lottar ut 5 st kit med hårvård! 
Kiten innehåller en Dualsenses Treatment och ett Leave-in Serum. Båda är från serien dualsenses Rich Repair och märket Goldwell.


Serumet ger smidig, intensiv återuppbyggnad för torrt och skadat hår. Treatment är en intensivkur som återuppbygger håret och reparerar det på endast 60 sekunder. Kanonbra produkter för slitet hår, som ju de flesta har. 

* Varje kit är värt över 200 kr!
* Jag lottar ut 5 kit, så det blir 5 st vinnare.
* Tävlingen håller på i en hel månad.


Tävla såhär:
* Skriv ett inlägg om tävlingen på din blogg. I inlägget länkar du till både detta tävlingsinlägg och till http://www.goldwell.se. Skicka länken till ditt inlägg som en kommentar till detta inlägg!

Tävlingen avslutas den 17:e december kl. 20.00!

MJ-favoriter.

38


Tyckte att det var dags för några Michael-favoriter! Igen!

Human Nature


Beat it

 
Smooth CriminalBlack Or White


D.S.


Stranger In Moscow


Stockholm mitt i veckan!

16


Ja, på onsdag morgon drar jag som sagt till hufvudstaden Estocolmo. Åker hem igen redan på torsdag (eftermiddag?), men innan det kommer jag att ha hunnit med boende på hotell, födelsedagsfirande, shopping och framför allt JULKONSERT!

Julkonsert låter kanske som något kyrkligt tråk, men på den här julkonserten uppträder bland annat Moneybrother, BWO, E.M.D och Brolle Jr. Jag var på samma slags konsert förra året också, och då var det bland annat Andreas Johnson, Amanda och Peter Jöback. Det blir nog kul i år med! Det är jag säker på :)

Blev ni förvånade när jag skrev att det blir födelsedagsfirande där borta? :) Jag kan berätta att det är inte jag som fyller år (jag är ju Kräfta, alltså juli-barn!), utan det är mamma. Får se om det blir middag på någon restaurang eller så. Jag har iallafall införskaffat finfina presenter.


Bildkälla.

Vilken ska bort?

35


- Tycker haaan ja... ;)År 1934 introducerades chokladasken i våra hem, och har blivit en riktigt julig tradition. Aladdin är den populäraste chokladasken, men alla 13 sorters praliner i asken är kanske inte så goda..?

Här hittar ni en omröstning för vilken Aladdin-pralin som ska tas bort.
För ja, en ska tas bort.


Svarsalternativen:
* Trillingnöt
* Romrussin
* Ägglikör
* Alla med spritsmak
* Annat alternativSjälv röstar jag bort alla med spritsmak. Skulle gärna bli av med ägglikör och romrussin också. Och kanske trillingnöt. I omröstningens kommentarsfält ser det dock ut som att folk vill bli av med vit choklad, cocos, kaffe och nougat. Mina favoriter!

Inköp.

16


Tänkte visa vad jag köpte igår!

Två fina förvaringslådor, filmen "En kvinnas doft", sminkborttagning, och en affisch.


Nu är affischen uppsatt!


Eftersom det blänkte i förra bilden så visar jag en närbild på bara affischen...


Jag har leopardstrumpisar idag!


Äntligen hittade jag en fin MJ-affisch alltså :) För det första var det ett bra citat, fina färger i bilden, och så var han i sin snyggve-period på bilden, eller hur?

Köpte strumpor och ostbågar igår också, men det känns inte helt nödvändigt att visa ;)

Scent of a woman.

7


Jaha, då var ännu en helg över! :( Men jag kommer faktiskt att få en två dagars-helg mitt i veckan också, för onsdag-torsdag kommer jag att befinna mig i Stockholm. Mer om det imorgon!

Jag hade tänkt blogga mer ikväll, men det gick ju åt pipsvängen kan man säga. Det blev film hela kvällen istället. Scent of a woman, eller En kvinnas doft på svenska. Har ni sett den? Klicka här för att läsa om den. Otroligt bra film! Jag såg den för några år sedan i skolan, på en psykologi-lektion tror jag. Och har man sett filmen så förstår man nog varför den passar in i psykologin.


Bildkälla.

Utan huvudrollen Al Pacino kan man ju undra vad filmen skulle vara. Han gör hela filmen. Kan inte tänka mig att någon skulle kunna göra rollen bättre än han. Han fick en väldigt välförtjänt Oscar för sin insats. Nog för att jag inte kan ett jota om skådespeleri, men så mycket fattar jag som att det här är alldeles underbart...


Bildkälla.

Lägg namnet Scent of a woman (En kvinnas doft) på minnet.

Se den, se den, SE DEN!

Typisk söndagssminkning.

27


Idag ska jag visa en sminkning som är bra för väääldigt smink-fega människor ;) Såna som tycker att nästan allt smink är "too much". Men framför allt så passar den här sminkningen såhär på en söndag tycker jag!

Jag brukar självklart inte sminka mig alls när jag är ensam och bara är hemma. Men om situationen ser ut som idag: Det var söndag och ändå skulle jag iväg och gå lite i affärer. Då passade denna naturliga sminkningen som handen i handsken ;)

Produktlistan kan ni se nedanför bilden som vanligt. Det blev ingen ögonskugga alls idag. Det enda jag gjorde med ögonen var att böja ögonfransarna och kleta på ögonfransnäring på dom stackars fransarna. Läpparna ville jag ha naturliga men ändå med lite färg, så det fixades med rosa läppenna. Hyn fixades felfri med hjälp av mineralpuder, concealer, finishing-puder och rouge. Brynen tycker jag är viktigt att fylla i också, åtminstone för mig. Mina ser så glesa ut annars, och så har jag ju ett ärr som går rakt genom ena ögonbrynet, så det fyller jag i noga.


Bas
Concealer:
Mineral Concealer (Isadora)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Godess"

Ögon + ögonbryn

Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Övrigt: Eye-Lite Double-Lash (Mavala) <--- Genomskinlig fransnäring!

Läppar
Övrigt:
Lip Care Essential (Nivea) <--- Lypsyl
Läpppenna: Lippencil "The Perfect Pink"

När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Söndagsslapp.

24


Ha en skön söndag hörrni!Själv ska jag nog spana in Lindex rea för tredje gången, verkar det som. Tredje gången gillt ;) Om den här butiken också har rea på L'oréals mineralsmink så ska jag nog slå till på ett rouge. Jag behöver ett mörkare rosa som inte har alltför klara röda toner, och som funkar bra att ha precis under kindbenen för att framhäva dom.

Cerise m.m.

20


Idag hade jag en sminkning som på sätt och vis var lite tråkig... Det var exakt likadana läppar som igår. Men jag passade på att prova två nya ögonskuggor. Den ena köpte jag igår (den metallic-lila) och den andra (brun med guldglitter) hittade jag oanvänd när jag rensade bland sminket.. Har ingen aning om vart den kom ifrån, haha.

Ursäkta det flygiga håret ;)


Bas
Concealer:
Mineral Concealer (Isadora)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Godess"
Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som skimmer på kindbenen

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor:
Earth Spirits "495 Smokey Gold" (MaxFactor) <--- Mörkbrun med guldglitter, i globlinjen
Color Appeal Platinum "153 Metal Plum" (L'oréal) <--- Metallic-lila, på ögonlocket
Microshadow "Muffin" <--- Ljus, för att sudda ut kanterna av de andra
Ögonpenna: Eyepencil "Gold Digger" <--- Ljust bronsfärgad metallic
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Lösögonfransar: Dramatic Lash Kit (E.L.F.) <--- Jag klippte av fransarna på ca. hälften
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"

Läppar
Läppglans: Lipstick "Señorita" <--- Knalligt cerisa-rosa
Gloss Lips "Vide" <--- Ljusrosa med skimmer

När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Nada!

9


Vet ni vad jag har handlat idag då..? Ingenting! Inte en endaste liten pryl!

Hittade den här bilden nu när jag googlade på "ingenting", hehe...


Nu har jag iallafall mina vinterstövlar hemma igen, efter att dom har varit på lagning i drygt två veckor. När det egentligen skulle ta tre dagar. Grrrrr. Men jag är glad att jag har dom igen iallafall, dom är så sköna. Hade dock gärna kommit hem med något mer än stövlarna idag, var sugen på att shoppa nåt litet - vad som helst. Men hittade inget som jag verkligen vill ha. Det blev förblev tomt i shoppingväskan.

Imorse slarvade jag nåt otroligt när jag skrev blogginlägget :D Minns ni att jag skrev såhär?
"Det finns iallafall en party-snygg som jag otroligt gärna vill ha, den är så... vacker"
En partysnygg?? Det skulle stå party-väst!

Är fortfarande shoppingsugen, så jag kikade precis in på H&M:s hemsida.
Hittade ett par finfina örhängen:

Bildkälla: H&M.

WANT!

Vad har ni gjort idag då?

Gissa vad jag ska göra?

16


Idag ska jag till storstan på shoppingtur igen!

Jag borde verkligen inte :) Men anledningen till att jag ska åka dit är att mina vinterstövlar ska hämtas ut. Äntligen. Jag gick ju in för att hämta dom förra lördagen, men då var dom fortfarande inte klara. Nu har jag ringt och dubbelkollat, och dom finns att hämta idag.

Jag ska försöka låta bli att shoppa så mycket. Får se hur det går, hehe. Det finns iallafall en party-snygg som jag otroligt gärna vill ha, den är så... vacker. Ögongodis. Frågan är om den är så användbar. Ja vi får se hur jag gör. Den finns nog inte kvar i min storlek iallafall, den är för snygg för det.

Bildkälla: GrazeMagazine.

Hoppas att jag hinner fota dagens sminkning, nu blev det väldigt bråttom här!

Den morgonen jag vaknade med svans.

12


Idag är det fredagen den 13:e! Har ni haft någon otur? :)
Själv har jag mest haft tur idag.. Det enda lilla otursögonblicket var när jag missade en buss. Och fick vänta mer än 1½ timme på nästa. Men det var i och för sig mitt eget fel, jag fastnade i en rea :)

En grej jag har gjort idag är iallafall en skoluppgift som löd såhär:
Skriv en prosatext (berättande text) som börjar med orden "Den morgonen jag vaknade med svans...". Haha! Lärarna gör det inte lätt för oss ;) Men här under den tillhörande bilden kan ni iallafall läsa min text som jag skrev på lektionen.


Bildkälla: ICanHasCheezburger.

Den morgonen jag vaknade med svans blev jag inte förvånad. Jag hade haft det på känn. Hade alltid kännt mig som en katt inuti, så det konstiga var väl snarare att jag hittills i hela mitt liv sett ut som en helt vanlig människa. Mina ögon var redan lite kattlika, och jag såg bäst i mörker. Som tur var hade jag bara mänskliga små strån på armar och ben - ingen päls! Men det kanske skulle komma det med, tillsammans med klor och annat trevligt. Som ett paketerbjudande. Snart skulle jag behöva införskaffa en klösbräda att vässa mina långa naglar på. Eller så skulle jag strunta i att vässa dom, och istället använda dom till att klättra i träd. Det är väl sånt katter brukar göra? Katter brukar i och för sig också äta levande möss - låta det lilla skelettet krasa sönder i munnen. Eller äta små fyrkanter av ankkött, överdragna med gelé och med en hemsk stank. Det kommer jag aldrig att nedlåta mig till. Jag ska hålla mig till pasta och köttfärssås. Om katten själv får välja.

Storbloggare.

19Har ni sett att Kenza, Foki, BlondinBella och Storstadspojken har varit med i Efter tio i veckan?

Här kan ni se klippen!

Nytt!

22


Idag har jag haft en kul skoldag, och sen har jag handlat litegranna!

Lindex hade superrea, så det blev en del kul där. Dessutom köpte jag ett par julklappar. Men det jag köpte till mig själv var en tröja, en tunika, trosor och en ögonskugga. Glömde att fota ögonskuggan (som är metallic-ljuslila), men jag får göra det i helgen eller nåt. Så kan jag samtidigt visa hur den ser ut på.

Försökte visa upp ärmarna på min nya tröja, det gick ju sådär! ;)


Här ser ni iallafall dom speciella ärmarna. Me like.


Vet inte varför det blir så oskarpt. Men tunikan är skön.


Och här kommer dagens sminkning i två bilder!Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som skimmer på kinderna
Ögonskugga: Créa Couleur "Velours Pourpre" (L'oréal) <--- Mörklila
Ögonpenna: Eyepencil "Dusty Smoke" <--- Metallic-grå
Läppstift: Lipstick "Señorita" <--- Cerise-rosa
Läppglans: Gloss Lips "Vide" <--- Ljusrosa skimmer

Som vanligt så är märket Make Up Store när jag inte har skrivit något annat.

Tyckte inte att jag behövde vara så detaljerad vad gällde beskrivning av sminkprodukter idag. Har samma grund-smink som vanligt, och vilka produkter det är kan ni läsa i vilket som helst av dom senaste sminknings-inläggen :)

P.S. Ögonskugga var det väldigt lite av idag. Använde bara en ögonskugga idag, och det händer aldrig annars! Men den jag hade idag var alltså mörklila, och jag har bara lagt pyttelite av den längs övre fransraden. På samma ställe och sätt som man lägger en flytande eyeliner alltså, och sen har jag suddat ut den lite för att få det småsotigt. På så sätt blir det sminkade ögon men ändå fokus på läpparna i det här fallet :) Så att lägga lite av en mörk ögonskugga längs fransraden på det sättet är ett jättebra tips, speciellt om man har bråttom! Jag rekommenderar att ha antingen en mörklila eller mörkbrun eller mörkblå färg. Så mörkt som möjligt. Jag kan speciellt rekommendera dom här tre: Flamenco (mörklila), Deadly (mörkbrun) och Rec (mörkblå). Alla är Microshadows från Make Up Store. D.S.

Snart Idol-fredag.

24


Tänkte att jag för en gångs skull inte skulle vara ute i sista minuten med ett Idol-inlägg! :) Det är ju fredag imorgon. Woho! Min absoluta favoritdag.

Temat kommer att vara  topplistelåtar och duetter.
Eftersom det är så få deltagare kvar så hinner dom ju göra två nummer var nu. Kul, kul!

Såhär kommer singellåtarna att låta imorgon!

Erik - Bodies (Robbie Williams)
Eddie - Curly Sue (Takida)
Tove - I wish I was a punk rocker (Sandi Thom)
Mariette - Bleeding love (Leona Lewis)
Calle - Bad day (Daniel Powter)
Reza - Halo (Beyonce)

Och duetterna!

Reza & Eddie - If only you (Danny Saucedo)
Tove & Erik - Kids (Robbie Williams & Kylie Minogue)
Mariette & Calle - Someone new (Eskobar)Foto: Karolina Henke/Agent Skarp/TV4

Vad tror ni om kvällen?
Själv tycker jag att det känns riktigt svårt att förutspå. Men jag hoppas bara att Eddie gör "Curly Sue" rättvisa. Och jag tror att Erik och Toves duett "Kids" kommer bli grym, det är en väldigt speciell låt :)

Dagens fråga - Komplimanger.

23


Idag kom jag att tänka på det där med komplimanger...


Själv har jag gett 1 och fått 5 st :) Som jag minns iallafall. Nästan alla jag fick handlade om tröjan som jag har på mig idag, hehe. Visst är det kul att ge komplimanger också? Man växer litegrann varje gång.

Att ha en blogg är ju ett jäkla bra sätt att få komplimanger också. Jag får många blogg-komplimanger varje dag, men jag räknar dom inte riktigt som äkta komplimanger. Dom är från människor som är okända för mig, och en del blogg-komplimanger förstår man ju direkt att dom bara skrivs för att man ska kommentera tillbaka i deras blogg. Det gör mig inget, men man ska bara veta om att det är så det ligger till. Man ska inte ta komplimangerna alltför seriöst.

Komplimang!
Om ni klickar på ordet "komplimang" här ovanför så får ni en överraskning ;)
En komplimang till er från mig!

Queens & Shadows.

30


Makeuponista skrev nyligen om sminkmärket vid namn Queens & Shadows, och jag blev kanoninspirerad! :) Det verkar vara ett sminkmärke helt i min stil. För det första så fokuserar dom på prisvärda produkter av hög kvalitet. Ögonskuggorna är gjorda av naturliga mineraler, utan talk och andra tillsatser. Alla ögonskuggor är handgjorda och testas inte på djur. En ögonskugga kostar bara 49:-, bra pris va? Det tillkommer bara en pytteliten fraktkostnad.

Och vet ni vad det bästa är? Förutom att skuggorna är så snygga...
Man kan skapa sin egen ögonskugga genom att först beskriva så utförligt som möjligt hur man vill att den ska se ut, genom ord eller bilder. Man får sedan en bild skickad till sig när skuggan är klar, så att man kan godkänna den. Sedan får man den hemskickad (den kostar 69:-), och skuggan namnges efter dig eller något namn du valt själv. Om man vill kan ögonskuggan sedan läggas i det oridinarie sortimentet så att alla kan köpa den :)


Isabella, Jasmine, Nadia

Skuggorna på bilden är s.k. "swatches", det vill säga hur skuggorna ser ut på huden.

True Blood.

26


Visst var kvällens True Blood-avsnitt bra!?
Tror ni att det var Alene som låg i bilen i slutet? Eller? (Ni som har kommit längre fram i avsnitten har verkligen ingen talan nu! :P)


Bildkälla: Daemonstv.com

Var det här säsongens sista avsnitt?
Tyckte mig höra hallåan säga nåt sånt, men jag lyssnade inte så noga.

Många frågor nu...

Molly hindrar plugg!

20


Vill påminna om att tävlingen med dessa örhängen avslutas kl. 21.00 ikväll!
Så passa på nu, om ni ska vara med!

Ikväll har hon gjort det igen.
Det är inte att hon ligger lite i vägen som är det största problemet, utan att hon är så gullig så man bara vill klappa...


Vill du ha ett par färgade linser?

102


Nu tävlar jag ut ett par valfria färgade linser från D7.se!

Linserna är värda mellan 249 - 329 kr.
Dom finns i alla möjliga färger - gröna, blå, bruna, spräckliga...
.. eller som på bilden här, gula med katt-iris!Tävla såhär:
* Gå in på D7 (klicka på ordet) och kolla in deras lins-sortiment. Välj vilka linser du skulle vilja vinna, och skriv namnet på linserna (t.ex. "Blå Stjärnor") i en kommentar på detta inlägg. Glöm inte att lämna din mailadress och gärna bloggadress!

Tävlingen avslutas måndagen den 30:e november kl. 20.00!

Organiserat smink!

28


När jag var sjuk här om dagen så passade jag på att städa lite bland sminket :)

Det var inte mycket som åkte i papperskorgen, det var nog bara tre produkter.. hehe. Men jag organiserade iallafall sminket så att det är mer lätthittat än tidigare. Förut såg ordningen ut såhär:

* En necessär med sånt jag använder dagligen
* En necessär med sånt jag använder ibland, men inte dagligen
* En korg full med allt smink jag använder mer sällan
* Och mineralpuder, concealer, löspuder och penslar fick ligga löst bredvid


Nu ser det istället ut som på bilden här!


"Övrigt" är bland annat pennvässare, en rougeborste som inte passar i penselmuggen, puderpuff, ögonbrynsskugga, ögonprimer, lypsyl och lösögonfranslim.

Det ligger lite smink inuti byrån också måste jag erkänna.. :) Sånt som knappt aldrig används och inte passar in i "kategorierna" här. Sen har jag övrig hudvård (ansiktsmask, ansiktsvatten, peeling m.m.) i en hylla mittemot den här byrån.

Och så har jag lite smink kvar i min stora sminkväska som liknar en portfölj. Jobbväskan. Den innehåller sånt smink som jag ändå bara kan använda på andra och inte mig själv.. som mörka puder och foundations för andra hudtoner.

Undrar hur länge den här snygga ordningen kommer att hålla i sig ;)

Strumpbyxproblem på hög nivå.

23


Jag lovade ju att visa dom blommiga strumpbyxorna jag hade igår :) Här är dom!


Nu till det stora problemet.
Strumpbyxor ser görsnyggt ut till stövlar eller boots, det är inget att argumentera om. Men strumpbyxor och inomhus, hur funkar dom två orden tillsammans? När jag tar av mig stövlarna och tassar runt med strumbyxor inomhus så känner jag mig som en 5-årig kalasbyxe-klädd flicka på tårtkalas. Det är bara som det känns. Men nog sjutton tycker jag väl ändå att alla andra strumpbyxe-tjejer också ser ut som kalasbyxe-klädda små flickor som borde dricka saft och leka med Barbiedockor.

Hur brukar ni göra när ni har strumpbyxor?
Löser ni det med inomhusskor eller tofflor, eller vad? Tell me!

Halvbröder?

16


Någon som har gjort samma iakttagelse som jag..?


Bildkälla: GT.
Bildkälla: TimeInc.

Fast "to be fair" så är det ändå Hans Mosessons roll som Per Björn i Andra Avenyn som jag tycker är riktigt lik denna mupp (Sam the eagle), inte Ica-Stig :)

Bara en idé som poppade upp i mitt lilla huvud när jag kollade introt till Andra Avenyn ikväll. Kanske är dom halvbröder..? ;)

Rise today!

23


Såhär såg mitt lilla brorsbarn ut för några dagar sen.. :) Det är min bror som har tagit fotot förstås, dom bor ju i Sydamerika så det är inte ofta man träffar dom och kan fota själv precis. Han har iallafall lärt sig att stå upp nu, när han håller i sig i något :)
Lilla plutten. 10 månader gammal nu!
För er som inte redan vet det så kan jag berätta att Alter Bridge är ett av mina absoluta favoritband :) Och igår fick jag en ny favoritlåt med dom! Råkade nämligen hitta en video till en låt som heter Rise Today, och jag blev kär direkt. Tidigare har jag inte riktigt vågat lyssna på deras "nya" låtar (den här är från 2007), för mitt favoritalbum med dom är det från år 2004.. och jag är rädd att om jag lyssnar på deras nyare alster så kanske min syn på dom förstörs :) Men det har den definitivt inte gjort av den här låten!

Alter Bridge - "Rise Today"

Won't you rise today and change this world?

Nytt i garderoben!

25


Idag fick jag hem ett paket från H&M som jag
beställde för eeevigheter sen känns det som :)


Naturvit tröja med silverpaljetter på axlarna. Det är tyvärr angora och ull i, så den kliar lite på mig! Är väldigt känslig mot sånt.


Allmänt stirrig...


Om någon undrar över dom vita små fläckarna på min kind så var det paljetterna som speglade sig :P


Och så ännu en tröja med markerade axlar, fast på ett helt annat sätt! Puffiga ärmar.Jag har blommiga strumpbyxor på mig idag också.. :)
Tusan att jag inte tog nån närbild på dom. Får göra det senare!

- Örru, känner du Anders?

17


Igår hände nåt lite lustigt :)

En för mig okänd person skrev till mig och frågade:
- Är det du som är Sandras kompis? Tyckte väl att jag kände igen dig!
- Sandra Anderssons? Ja precis :) Hur känner du henne då?,
svarade jag naivt.
- Jaha.. Ehh, nä jag menade Sandra Rosenkvist. Du var lik hennes kompis bara.

Haha! Det där fick mig att fundera på om en sån inledning alltid funkar när man ska börja prata med någon man inte känner. Man drar helt enkelt till med nåt jäkligt vanligt namn, som Anders eller Erik eller varför inte Sofia. Vem känner inte någon sån liksom? :)
- Tjena, visst känner du Erik?

Menar inte att den där personen skrev så för att han hade en såndär baktanke :) Men det hade varit roligt. Och mitt svar borde såklart ha varit "Vilken Sandra?", så att han inte kunde komma undan.. OM han hade haft en sån baktanke alltså.

Monstret i trappan.

24


Gissa om jag har rivsår nu eller..? :)

Latino?

30


Idag är jag lite sjuk och osminkad, men igår hade jag den här sminkningen! Kändes jättebra med dom färgerna mot mitt mörka hår :) Lite latino-känsla på det hela.


Bas
Concealer: Mineral Concealer (Isadora)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Microshadow "Bronze" <--- Bronsig ögonskugga som rouge! :)

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Deadly" <--- Mörkbrun, blandad med Muffin.
Microshadow "Muffin" <--- Ljus, blandad med Deadly på ögonlocket.
Microshadow "Bronze" <--- Bronsig, i globlinjen
Eyedust "Carat" <--- Guldskimmer, ovanpå Bronze
Microshadow "Velvet" <--- Under ögonen
Ögonpenna: Eyepencil "Gold Digger" <--- Ljust bronsfärgad metallic
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Lösögonfransar: Dramatic Lash Kit (E.L.F.) <--- Jag klippte av fransarna på ca. hälften
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"

Läppar
Läppglans: Star Lips "Hollywood" <--- Orange med skimmer i


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Hur ni tror att jag är.

33


Tänkte berätta hur resultatet blev av "Dagens fråga" som jag hade för några dagar sen.. Där jag bad er beskriva med tre ord hur ni tror att jag är som person :)

* Det som flest svarade var det tråkiga ordet snäll ;)
* Näst flest "röster" fick ordet omtänksam.
* Det tredje ordet blev flera ord på delad plats. Rolig, envis, trevlig, smart och social.

Alla dessa fina ord är alltså den uppfattning ni har fått om mig på bloggen :) Jag tänkte skriva lite om hur pass väl dom här mest frekventa orden passar in!

Snäll:
Vem är inte snäll på ett eller annat sätt? :P Otroligt tråkigt ord tycker jag, för det stämmer in på alla. Väldigt opersonligt ord. Men samtidigt så ÄR jag väldigt snäll.. så det passar in iallafall. 

Omtänksam:
Det är jag :) En gång sa en klasskompis till mig att jag kommer att bli en jättebra mamma för jag är så omtänksam och lugn. Det var gulligt sagt :)

Rolig, envis, trevlig, smart, social:
Rolig? Ja i mitt eget huvud iallafall :) Humor är viktigt. Envis? Haha, ja verkligen! Envis som en liten get. Trevlig? Ja jag försöker ge alla en chans iallafall :) Är inte otrevlig mot någon i onödan. Smart? Det är det ordet som gör mig gladast av alla dom här, så tack för det! Blir jätteglad om folk uppfattar mig som en smart person. Speciellt eftersom det är så lätt att hamna i ett "korkad"-fack när man jobbar med utseende som jag gör. Social? Njaaa. Jag håller mig ofta väldigt mycket i bakgrunden, men det beror också mycket på sammanhanget. Är jag med familj eller kompisar så kanske jag inte alls håller mig i bakgrunden, jag kan till och med vara riktigt babblig, men i stora och nya sammanhang så brukar jag hålla mig i bakgrunden.


Apropå vad som är "jag" så lägger jag in två bilder på mig själv från idag :)
Först i myströja och mysbyxor.. osminkad och med huvudvärk.


Sen i en tunika som jag fick hem med posten idag :) Love it!
Tro det eller ej, men den är 100% min stil.

Armband från HannaDesign!

21


Vinn ett vintrigt sött armband från HannaDesign! :)

Det är det armbandet ni ser på bilden.


Tävla såhär:
* Skriv ett inlägg om tävlingen på din blogg. I inlägget länkar du till både detta tävlingsinlägg och till http://www.hannadesign.se/. Skicka länken till ditt inlägg som en kommentar till detta inlägg!

Tävlingen avslutas den 15:e november kl. 20.00!

Ansiktsburk, ansiktsburk...

16


Jag glömde berätta om oturen jag hade med ansiktskräm igår! Vilken katastrof va? ;)

Jag knallade in på Apoteket för att köpa samma gamla ansiktskräm som jag har använt ett tag nu. ACO FACE Torr/känslig hy. Det är den lilla tuben ni ser på bilden här nedanför. Tror ni att den krämen fanns på Apoteket eller..? Nope. Jag hittade rätt sorts kräm, men för normal hy. Det skulle ju vara för torr och känslig. Till slut frågade jag personalen, och dom kände inte ens till att den hade funnits annat än för normal hy! Ett tag trodde jag nästan att jag hade drömt ihop min egen kräm ;P Men jag gav mig ändå inte. Personalen letade på sin dator, men bland produktlistorna så dök min kräm ändå inte upp. Den fanns inte!

Personalen rekommenderade en annan kräm till mig, den större tuben som ni ser på bilden. Den är oparfymerad och har massor av fukt i sig, så den borde kunna passa min känsliga och lite torra hy. Jag provade den för första gången imorse, och sen har mitt ansikte faktiskt kliat och svidit idag :/ Så det kan hända att jag är överkänslig mot nåt i den. Det positiva med den är iallafall att 40 ml mer i den än den andra, och så är den billigare...Undrar ni över den knasiga rubriken? :)
Då föreslår jag att ni klickar HÄR. Då får ni höra låten som faktiskt heter Ansiktsburk!

Dagens fråga!

45


Det är mycket snack om det där med att vaccinera sig eller inte vaccinera sig...

Själv ska jag göra det vecka 48.

Världens bästa låtar!

30


Tänkte snacka lite om fredagens Idol :)

Vad glad jag blev när Bagge hade valt en Chicago-låt som den bästa låten! Chicago var mitt favoritband när jag gick på högstadiet, det visste ni inte va? Peter Cetera (sångaren) har en underbar röst och känsla. Just låten "You're the inspiration" var inte min favorit, men bra är den!


Såhär låter "You're the inspiration" när Chicago sjunger den.


Låten "Summertime" är ju bara för underbar! Och Reza sjöng den riktigt bra (förutom uttalat ibland) tycker jag. Såhär sjöng Reza "Summertime":


Erik sjöng en Queen-låt! Där vann han massor med pluspoäng hos mig ;) Dessutom sjöng han kanonbra! "The show must go on":

 
Originalet av världens bästa Queen!Bäst i fredags tyckte jag nog ändå att Calle var! Han sjöng låten "With a little help from my friends". Här är hans framträdande:


Eddie sjöng "If you're not the one" av Daniel Bedingfield. Jag höll halvt för öronen då och då, för det lät falskt. Och det säger väl allt! Det var nåt som lät fel under hela framträdandet, kan det ha varit fel tonart eller något..?


Originalet av Daniel Bedingfield! Underbar låt! Lyssna speciellt på tiden 02:20 - 02:48. "I hope I love you all my life..."


Rabih sjöng ju "All my life" i fredags, men jag vill inte lägga upp det klippet. Hans framträdande med den låten gav mig ingen känsla alls, varken positiv eller negativ. Så jag lägger upp det kanonbra originalet istället! KC & JoJo - "All my life".


Avslutar inlägget med det som enligt mig är det bästa framträdandet i svenska Idols historia!!! Christofer Hidings version av "All my life". Jag minns att han var väldigt sjuk vid det uppträdandet, men hesheten gör sig verkligen i den här låten!


Vad tycker ni var bäst/sämst i fredags?

Sminkpennor!

19


Idag när jag köpte ögonpennan Gold DiggerMake Up Store så insåg jag att jag har ganska många sminkpennor nu.. :) Både ögonpennor och läppennor alltså.

Färgprov på handen! Av alla mina Make Up Store-pennor.


Jag samlade alla Make Up Store-pennorna i en burk idag. Snyggt va?Ögonpennor
Gold Digger
Vanilla
Dusty Smoke
Secret Agent
Dark Chocolate
Forrest


Läppennor
The Perfect Pink
Hot Pink
Very Berry
Russian

Visst var färgprovet på handen lite snyggt? Som en streckkod nästan. Det skulle man kanske ha som tatuering ;P Och tänk vad mycket tjusigare världen skulle vara om man bara hade såna färgglada streckkoder.

Läppennan Very Berry ska jag definitivt försöka sälja på Tradera. Den är ganska lik Hot Pink och The Perfect Pink, fast fulare!

P.S. Jag har såklart pennor av andra märken också, men det var bara Make Up Store-pennorna som var tillräckligt snygga för att få stoltsera i burken :) D.S.

Dagen på stan!

23


Jag skulle ju berätta om min lilla otursdag!
Hade mycket tur idag också, så jag ska inte klaga. Men ändå!

Jag åkte till Gävle bara för att hämta mina fina vinterstövlar som var inlämnade på lagning. Visst ville jag shoppa också, men det var bara ett plus i kanten.. Det var mina stövlar jag ville ha hem. Dom skulle ha blivit klara i tisdags. Tror ni dom var klara nu eller? NÄ! Antingen har Din Sko-butiken slarvat bort dom, eller så är inte skomakaren klar med dom. Så jag måste åka dit en gång till snart, eftersom Din Sko vägrar skicka skorna till mig. Grrr!!! Det kostar 110 kr för mig att resa dit.

Provade återigen dom underbara glasögonen "Jade" av märket Götti. Ville visa mamma hur dom såg ut på, så hon kunde komma med en åsikt. Hon tyckte dom var superfina, så hon rådde mig faktiskt att köpa dom.. trots att dom är svindyra. Konstig mamma :-) Iallafall så funderade jag seriöst på att köpa dom idag, men så frågade jag optikern vad själva glasen skulle kosta. Det räcker ju inte med att köpa bågarna precis ;) Tillägg för glasen skulle bli över 2000 spänn! Ja herrejäklar. Det är det inte värt.

Lindex hittade jag en helt underbar sjal, som jag har spanat in tidigare också. Nu hängde den på ett reaställ. Sjalen var dock inte märkt med nåt reapris, så jag gick till kassan och frågade. Kassa-tjejen blippade sjalen, men nä, det var ingen rea! Jag gick till rea-stället igen och kikade, och det hängde säkert 10 st sjalar av den där sorten där. Inte en enda var rea-märkt, men alla andra varor på stället var det. Jag är nästan helt 100 på att dom här sjalarna skulle vara på rea egentligen, men att dom inte hade fått prislappar och att det inte var inlagt i datorn ännu. Till slut frågade jag en annan tjej om samma sak, men hon var otrevlig och påstod att hon inte kunde ta reda på det ens! Gahh. Vill man inte göra sitt bästa för att försöka göra kunderna nöjda så borde man inte jobba i butik.

Sista otursgrejen var ju det här med vattnet då. Vattnet hemma har varit avstängt mellan 10 och 18 idag, så det var ju tur att man reste bort över dagen. Men självklart är man extra törstig på vatten när man kommer hem vid 17-tiden.. :)

Shoppinglördag!

24


Lite sliten efter en heldag på stan...


Shoppingresultatet!


Närbild på smågrejerna...


Limegrön halsduk, H&M
Svart cardigan,
Ginatricot
Cerise myströja,
Vero Moda
Hudkräm,
Apoteket (ACO)
Ring,
Ginatricot
Ögonpenna "Gold Digger",
Make Up Store
Rosettörhängen,
Ginatricot
Brun-bronsigt nagellack med glitter i, Lindex (Depend)

Får la berätta senare om vilken otur jag har haft idag.. Hinner inte nu, för nu blir det middag. Jag är så hungrig, men framför allt törstig. Och så kan man inte använda vattenkranarna här hemma idag! Typiskt. Ännu mer otur.

Midnight Cookie :P

20


Blått och bronsigt blev det igår!
Bas
Concealer: Mineral Concealer (Isadora)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Solpuder:
Perfect Powder Rouge "03 Amazing Glow" (Isadora)
Rouge: Wonder Blush "Goddess"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Satin" <--- Vit, för att sudda ut färgkanterna
Microshadow "Rec" <--- Mörkblå, yttre halvan av ögonlocket
Microshadow "Bronze" <--- Bronsig, inre halvan av ögonlocket
Eyedust "Next" <--- Guldig, i inre ögonvrån
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Lösögonfransar: Dramatic Lash Kit (E.L.F.) <--- Jag klippte av fransarna på ca. hälften
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"

Läppar
Läppglans: Silk Gloss "Burnt Cinnamon" (MaxFactor)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Det är inte helt lätt att plugga...

10


.. när man har en kissekatt sovandes ovanpå skolpapper och skolblock...Valfritt armband från Pärlsmycken!

32


Yeeey!
Nu kan ni vinna armbandet på bilden eller vilket annat armband ni vill.. från Pärlsmycken :)Tävla såhär:

* G
å in på http://www.parlsmycken.com/. Klicka dig in på "Armband" och välj din favorit. Kopiera bilden på det armbandet och använd bilden i ett blogginlägg. I inlägget ska du länka till detta tävlingsinlägg och även till http://www.parlsmycken.com/. Skriv sedan en kommentar på detta inlägg att du är med och tävlar!

Tävlingen avslutas den 16:e november 20.00!

"Världens bästa låtar"

25


Påminnelse!!!
Ni får jättegärna svara på dagens fråga (från igår), ni som inte har gjort det :)
Klicka HÄR.

Ikväll ska Idolerna sjunga världens bästa låtar... Ja, temat heter så alltså :) Och jag måste erkänna att dom gjorde helt okej låtval, enligt mig. Erik växte ännu mer i mina ögon när jag såg att han hade valt en Queen-låt ikväll! Och låtarna "If you're not the one" och "Summertime" och "All my life" är låtar som jag verkligen gillar, det är något speciellt med dom.

Jag tror att Reza kommer att göra ett kanonframträdande ikväll med sin "Summertime". Och jag tror att "All my life" kommer att passa Rabihs lekfulla "barnröst" perfekt.

Erik - The show must go on (Erik)
Tove - In the ghetto (Elvis Presley)
Eddie - If you're not the one (Daniel Bedingfield)
Reza - Summertime (Sam Cooke)
Calle - With a little help from my friends (Joe Cocker)
Mariette - Because the night (Patti Smith & Bruce Springsteen)
Rabih - All my life (KC & JoJo)Bildkälla: TV4.

Vem tror ni åker ut ikväll?
Själv tror och hoppas jag att det blir Rabih.

Making up my mind.

15


...
Vart tog mitt inlägg vägen??

24


VA???

Jag skrev ju ett inlägg vid 11-tiden idag, men det är puts väck! Jag är nästan helt säker på att jag kollade att det hade blivit publicerat, och att det hade det. Nu finns det inte längre! Och ingen verkar ha kommenterat inlägget heller. Helmysko... Skriver man ett inlägg och låter bli att publicera så sparas det ju automatiskt i ett slags "utkast" här på blogg.se, men inlägget finns inte där heller!!! Så nu skriver jag om alltihopa igen...


Ingen har väl kunnat undgå att bloggerskan Kenza jobbar på MTV? Och att hon var på MTV EMA (Europe Music Awards) igår och intervjuade alla artister? Kolla in hennes MTV-blogg vetja. Där finns massor av videoklipp där hon snackar med bl.a. Katy Perry, Shakira, Backstreet Boys, David Guetta, Tokio Hotel, Green Day och David Hasselhoff. Ja, The Hoff! ;)


Bildkälla: Posh24.

Världens roligaste skämt.

45


Jag läste i Aftonbladet om en tävling Reader's Digest om världens bästa skämt. Tävlingen är nu avgjord och världens bästa skämt är kortat. Vinnaren var faktiskt inskickat av en svensk; Jörgen Jönsson! :) Sverige vann i konkurrens mot 30 andra länder!

Här är vinnarskämtet:

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa:
– Anden landade på min mark och då är den min.
Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa :
– Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.
Stockholmaren frågade vad det är för något.
–Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”
Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd. Då sa bonden:
- Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden.


Vad tyckte ni om vinnarskämtet?
Själv drog jag en aning på smilbanden bara. Men det fanns ett skämt bland dom övriga bidragen som fick mig att skratta rakt ut :D Australiens bidrag. Här är det:

A polar bear walks into a bar and says, "Give me a scotch and … Coke."
"Why the long pause?" asks the bartender.
"I don't know," says the bear. "I've always had them."

Fattar ni? Pause uttalas som paws! Haha :)
Jag gillar språkliga skämt.

Källa: Aftonbladet.

Go'kväll!

34


Patrik från TV-programmet Go'kväll har gjort några sminkvideos på SVT:s hemsida. Jag kollade nyss på två av dom, och blev minsann lite förvånad!

Han gör så många "fel" med sminket. Kolla själva hur ögonskuggan egentligen ser ut. På långt håll funkar det utmärkt, men nära? Näää. Och mascaran är inte snyggt lagd. Tjena spindelben. Och så använder han fingrarna alldeles för mycket.. t.ex. när han lägger primer, som man kan se i en annan video. Inte hygieniskt.

Han är i och för sig egentligen frisör. Jag vet inte om han har någon sminkutbildning ens. Men isåfall borde han ju inte lära ut smink, eller hur?

Kolla själva!

Dagens fråga :)

39


Ni får jättegärna svara på dagens fråga, allihopa!
Den lyder såhär idag:

Tur att det inte är måndag.

18


Hittade just det här klippet på en blogg.
Dom 100 bästa YouTube-klippen på 4 minuter!Svenska kräk-Eva är med! :P


Och så hittade jag ett sjujäkla bra citat på en annna sida ;)

"Måndagar är ett jäkla sätt att använda en sjundedel av sitt liv på"
Källa: Okänd.

Cookies!

21


Jag bakade dom här idag. Har inte smakat dom än, men vågar nog chansa på att dom är såpass goda så att jag kan lägga ut receptet ;)Receptet tog jag från Vår Kokbok.

125 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör eller margarin
½ dl socker
1½ dl brunt farinsocker
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl havregryn


Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör fett, socker, farin och vaniljsocker poröst. Rör i ägget. Blanda ner mjölblandning och havregryn, sist den hackade chokladen. Använd två teskedar och klicka ut den fasta smeten på plåt med bakplåtspapper (ca. 20 - 25 kakor). Grädda i mitten av ugnen ca. 10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

Jag tog fiberhavregryn istället för vanliga. Så kanske det blir iallafall en gnutta nyttigare, haha!

Crazy Cats.

31

Bildkälla: ICanHasCheezburger.

Färgar håret...

21


Yep, det är vad jag gör nu...Fast om man ska vara petig så är det inte färg, det är intensivtoning. Just den här heter Brun. Tidigare har jag använt en som heter Ljusbrun, och då har det ju ändå blivit ganska mörkbrunt. Undrar om det blir svart av denna? :P

Det spelar inte så stor roll för mig hur det blir, bara det blir lite mörkare.

La ni märke till att jag totalt hade glömt att ta bort färgkladdet som hade hamnat på huden, när bilden togs? ;) Aj aj. Men det verkar gå bort bra ändå den här gången. Och tröjan jag hade på mig är förresten tänkt för just hårfärgning, så bli inte alltför oroliga över färgfläckarna som syns på bilden ;)

Going red.

18


Jag har lääänge gått omkring och suktat efter röda naglar :) Jag hade ju långa rosa naglar för några veckor sedan, om ni minns? Redan då var jag sugen på att ha röda, korta naglar. Men när jag slutligen klippte av naglarna och tog bort det rosa lacket så ville jag testa mitt nya gröna lack - och så fick det bli! Det röda har alltså fått vänta ända tills nu. Men nu är det här :)
Det röda lacket heter Jerry och kommer från Make Up Store. Jag har lagt två lager av det, och så har jag förstås både över- och underlack. Två lager överlack på ena handens naglar faktiskt, hehe.. fråga mig inte varför. Det är en lång historia.

Jag använde det här röda nagellacket väldigt mycket när jag jobbade på Make Up Store, så man får ju lite flashbacks nu :)

Vinn mineralfoundation!

39


Nu tävlar jag äntligen ut en mineralfoundation från Parfymbutiken :)

Information om mineralfoundationen från hemsidan: 
100% mineraler. Helt fritt från färgmedel, oljor, kemikalier och dylikt. För något mörkare hudtoner. Du skulle alltså kunna somna med sminket på utan att din hy tar skada! DaVinci erbjuder produkter av högsta kvalitet. Har du en gång provat DaVincis produkter vill du inte vara utan!

OBS! Mineralfoundationen som jag lottar ut är i färgen "Latte" som ni ser på bilden här under, och man kan inte välja en annan färg. Skulle du vinna och det råkar vara fel färg för din hy så rekommenderar jag att du säljer den dyrt istället ;) Det är riktigt kvalitetssmink!


Tävla såhär:

* Skriv ett inlägg om tävlingen i din blogg, där du ska länka både till denna tävling och till http://www.parfymbutiken.nu. Skriv sedan en kommentar på detta inlägg att du är med, och skicka med länken till ditt inlägg.

* I kommentaren ska du dessutom skriva vad märket på detta mineralsmink heter!

Tävlingen avslutas den 17:e november kl. 20.00! Lycka till!

Killsmink!

40


Jag fick en kanonbra läsarfråga idag, så jag tänkte ta upp den :)

"Hade varit kul om du skrev om vad du tycker om killar som sminkar sig :) Jag gör det inte och har inga planer på det heller :) /Viktor"


Bildkälla.

* Till att börja med vill jag till mitt gamla inlägg med tips på hur killar kan sminka sig och vilka produkter dom kan använda. Det inlägget hittar ni HÄR.

* Sen vill jag också tipsa om en sida som heter Lash (klicka på namnet) som säljer mycket smink som är speciellt anpassad för manlig hud - vilken är fetare och har större porer än kvinnors hud. Citat från sidan: "Dessa produkter piffar upp ditt utseende utan att du ser sminkad ut. Tanken med killsmink är att det inte skall synas att du använder det. Som kille kan du använda smink för att dölja eventuella småskavanker som hudrodnader, skärsår från rakningen, mörka ringar under ögonen, pigmentfläckar eller akne. Ett puder är också bra för att ta bort blank och fet hy"

*
Sist men inte minst så ska jag svara ordentligt på frågan :) Jag tycker att det är 100% okej att killar sminkar sig! Varför inte liksom? Jag är absolut för ett jämlikt samhälle, och för att det ska bli mer jämlikt så måste kvinnor och män ha tillåtelse att göra samma saker. Jag skulle t.ex. inte vilja att någon försökte hindra mig från att ha byxor + tröja för att jag är tjej. Långt tillbaka i tiden så hade ju dom allra flesta kvinnor kjol och klänning, inget annat var tänkbart. Utvecklingen har verkligen gått framåt. Och med det vill jag säga att jag hoppas att det kommer att gå framåt ännu mer och bli mer och mer "okej" för killar att använda smink, om dom vill det. Varför ska bara tjejer måna om sitt utseende? Måste också poängtera att jag tycker inte att alla människor måste måna om sitt utseende, jag tycker att man gör precis som man vill med det, det är ens egen kropp och hud och utseende. Men vill man bry sig så ska man få göra det - vare sig man är tjej eller kille.


Bildkälla.

Bloopers med djur!

36


Rubriken fattar ni bara om ni har sett en viss Grotesco-sketch :)
Och den kan ni se i slutet av det här inlägget!


Bildkälla: GreatFunnyPictures.


Bloopers med djur

Tajerd.

30


Är så trött så jag tror jag svimmar, nästan..


Såhär trött är jag!

Bildkälla.Eller såhär trött!
(Kolla hela videon, slutet är jättesött)Med andra ord; Inget mer bloggande för mig ikväll. Nu ska jag stupa isäng. Godnatt!

Kolla in Blog Awards.

22


Idag har jag köpt årets första julklapp :)
Den första jag har köpt i år alltså.. Inte den första som jordens befolkning har köpt i år. Otippat va? Det blev iallafall en julklapp som är hälften köpt och hälften egentillverkad. Mmm, en riktig kluring. Säger inte till vem den är eller vad det är. Inte förrän efter julafton :)

Jag vet att jag bloggar sopigt idag... Men bättre än inget alls va? Det blev ju inte så mycket bloggande i helgen. Jag ska försöka sätta ihop något bättre senare ikväll också.

Missade ni Blog Awards när det gick på tv?
Då kan ni se det här! :)

Men alla andra dagar ska vi det inte.

20


Dagens I-landproblem: Man blir smutsig (och gul) när man gräver i Cheezdoodles-påsen ;) Speciellt under naglarna, och det är svårt att få bort! Man borde lägga alla ostbågar i en långsmal skål, och alla ostbågarna ska då vara vända åt rätt håll så att man slipper vrida på dom och därmed kladda ner fingrarna.

Jag löste just mitt eget problem litegrann; Jag råkade riva upp påsen när jag lyfte på den, och därmed har jag halva påsens innehåll utspritt över golvet nu. Bara att börja äta direkt därifrån alltså, kanonkul! 5 toasters ;)


Bildkälla: ICanHasCheezburger.

Två bra citat som jag hörde i skolan idag:

En god bok öppnar man med förväntan och stänger med behållning.
..och...
En dag ska vi alla dö. Men alla andra dagar ska vi det inte.

Med det sagt så går jag och äter middag nu :)
Hörs senare!

Svar från frågestund!

26


Vilken sminkning är din favoritsminkning att lägga?
Svar: På mig själv gillar jag verkligen att lägga lila-metallic ögonskugga, det funkar alltid! Och så gillar jag att lägga grön ögonskugga, jag gillar grönt :) Tycker om att göra färgstarka sminkningar både på mig själv och andra; starka färger är underskattat!

Vad går du för utbildning?
Svar: Nu går jag en skrivarkurs som avslutas i maj nästa år.

Vad har du för jobb för tillfället?
Svar: Jag jobbat inte nu, jag pluggar.

Du har möjligen inget GRÖNT teatersmink som du inte använder som du tror dig kan skänka till mig? :)
Svar: Hehe! Nä. Vill inte låta elak, men varför skulle jag skänka smink till någon jag inte känner?? :) Och även fast jag inte använder allt smink just nu så kommer jag kanske få nytta av det i framtiden, det är ju mitt jobb att använda såna produkter.

Vad är det bästa du vet?
Svar: Knäppt att det ska kännas så svårt att svara på det! :P Jag vet inte... Livet? Vänner och familj.

Ditt drömjobb?
Svar: Makeupartist är ett drömjobb, och det är jag redan :) Någon slags skribent är ett annat drömjobb. Låtskrivare är ett tredje drömjobb.. och egenföretagare är det fjärde. Haha, ja jag har några drömjobb! Tänk om man kunde få dom alla :)

Vill du gifta dig och skaffa barn?
Svar: Absolut. Skulle kunna tänka mig att ha barn redan nu, om situationen såg annorlunda ut. Jag vill gifta mig men det känns inte som något måste. Jag skulle inte precis göra slut med en kille om han sa att han aldrig vill gifta sig.

Ditt drömresemål? :)
Svar: Jag är inte jätteförjust i att resa. Har absolut inget emot det, men är inget "resefreak" som många andra. Men Bali verkar vara ett riktigt häftigt ställe :) Även Irland och Skottland, mest för att dom pratar så kul där ;)

Vad fick dig att börja blogga? :)
Svar: Mitt första "bloggande" var egentligen på Lunarstorm för många år sedan (jag gick på högstadiet), då det kallades Dagbok. Jag skrev nog mest för att det var just som en dagbok.. fast folk kunde läsa den. Det blev ett sätt att dela med sig av sånt som man inte riktigt kan gå omkring och berätta för folk. Och så skrev jag små "krönikor" om ämnen som gjorde mig upprörd osv. Sen när jag startade en riktig blogg, förra året, så var det nog för att jag hade inspirerats av bloggkändisarna som nyligen hade blivit stora då; BlondinBella, Kenza och StinaLee.

Hur många veckor behövde du utbilda dig för att bli mua?
Svar: 20 veckor.

Kan du rekommendera ett läppstift som har lång hållbarhet och återfuktande egenskaper?
Svar: Make Up Store's läppstift :)

Har du familj och barn?
Svar: Nej, hur gammal tror du jag är egentligen? ;P Nä men... jag skulle inte ha nåt emot att ha familj redan nu, men andra saker har kommit före helt enkelt. Jag är ju singel nu, så det lär dröja innan jag har familj.

Vart ser du dig själv om 10 år?
Svar: Boende i villa någonstans, har man/pojkvän, barn och minst två olika yrken :)

Vart har du utbildat dig till makeupartist?
Svar: Skolan heter International Make Up Center. Den finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Själv gick jag i Stockholm!

Hur länge har du hållt på med smink?
Svar: Jag har varit färdigutbildad sminkös i nästan 1½ år. Det är klart man experimenterade en del med smink innan det också, men bara hemma framför min egen spegel :)

Vad rekommenderar du för "coversticks" eller nått annat om man har mörka ringar under ögonen? (:
Svar: Concealern "Cover All Mix" från Make Up Store är bäst för sådant! :) "Cover All Mix" innehåller dock tre färger: en som täcker mörkt under ögonen, en som täcker röda finnar t.ex., och en färg som man kan jämna ut dom andra två med. Vill du BARA köpa concealer för att ha under ögonen så tjänar du på att köpa "Cover All Blue" (Make Up Store) istället, då får du bara en färg.

Vilket är ditt tips på en perfekt balsminkning? (;
Svar: Det finns självklart inget direkt svar som "Såhär gör du, så blir det exakt som du vill!", men det förstår ni säkert.. :) Eftersom en balsminkning ska hålla länge så kan det vara bra med både ansiktsprimer och ögonprimer, vattenfast mascara, hållbart läppstift, läppenna (får läppstiftet att sitta bättre) och lösögonfransar. Att sätta fast lösögonfransar (på ett snyggt sätt) gör väääldigt mycket för en sminkning :) Sen ska man också tänka på vilka färger som passar ihop, använd ditt förstånd helt enkelt. Rött läppstift tillsammans med rosa ögonskugga är inte något säkert kort... Men rosa läppglans och lila ögonskugga funkar alltid.

Vill du jobba med makeup nu när du är utbildad eller vill du jobba med något annat?
Svar: Jag vill jobba med så många saker (Se frågan om drömjobb i början) :) Makeupartist är ett av yrkena jag vill ha, men jag vill gärna ha fler yrken och kunna variera mig.

Guling guling, kom din lille fuling...

13


Tjena! :)

Påminner en sista gång om min frågestund (klicka på ordet för att komma dit!) som avslutas ikväll. Jag kommer att skriva ett svars-inlägg till frågorna det sista jag gör innan sängdags ikväll. Så om ni vill fråga något, gör det nu :)

Nu ska jag slå mig ner på kanten av denna mysiga säng tillsammans med ostbågar och block och penna. Vad jag ska göra? Skriva det sista på mitt projektarbete!
Jag ska försöka skriva effektivt i 40 minuter nu, hur tror ni det kommer att gå? Själv tror jag att jag inte kommer att få ner så många ord, men däremot kommer jag att bli totalt gul kring hela munnen! Hehe :)

Nostalgi och god fruktmousse.

16


Idag har vi spelat spel, så som man brukar göra vid sånahär högtider.. ;) Det kändes lite som att det var jullov! Spelet vi spelade heter Champion, och kommer antagligen från 50-/60-talet har vi kommit fram till. Spelet har alltid funnits i min mormor och morfars sommarstuga, så jag spelade det mycket när jag var liten. Nostalgi! Tyvärr så är sommarstugan såld nu, så dit kommer man aldrig mer :(
Men spelet har vi kvar!Gårdagens efterrätt hade jag fixat. Fruktsallad (äpple, banan, mandarin, druvor och ananas.. mums!) med lite mousse på. Moussen var gjord av mango och passionsfrukt, och den köper man i pulverform och blandar med mjölk bara. Kan verkligen rekommendera den moussen, som också finns med jordgubbssmak. Brukar finnas på samma hylla som marsansås i affärerna.

Lila katt.

35


I förrgår hade jag en sminkning som hade lite "cateye" den också,
fast i lila denna gång.


Glöm inte min frågestund (avslutas ikväll) om ni vill fråga mig något!
Bas
Concealer:
Mineral Concealer (Isadora)
Mineralfoundation: Base SPF 15 (I.D. BareMinerals)
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Solpuder:
Perfect Powder Rouge "03 Amazing Glow" (Isadora)
Rouge: Wonder Blush "Goddess"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Satin" <--- Vit, på hela ögonlocket
Microshadow "Elf" <--- Ljuslila, ovanpå "Satin"
Eye Dust "5" (FACE) <--- Lila, ovanpå "Elf" och "Satin"
Microshadow "Deadly" <--- Mörkbrun, i globlinjen
Microshadow "Flamenco" <--- Mörklila, i yttersta delen av globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Dusty Smoke" <--- Metallic-grå
Mascara: Volume Mascara (H&M)
Ögonbrynsskugga: Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)
Lösögonfransar: Dramatic Lash Kit (E.L.F.) <--- Jag klippte av fransarna på ca. hälften
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"

Läppar
Läppenna:
Lippencil "The Perfect Pink"
Läppglans: Gloss Lips "Vide"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

RSS 2.0