En låt och en bonuslåt.

15


Egentligen skulle jag bara lägga in ett musikklipp med låten "Alone" av Heart, vilket är en 80-talslåt i min smak! Men så insåg jag att Youtube inte hade något bra klipp med låten.. Ordet "get" (på engelska, inte djuret) sjungs inte på det där snygga sättet som det ska :) Marie Picassos kör i Körslaget gjorde verkligen låten rättvisa, så därför lägger jag upp det klippet istället!

"How do I get you alone? How do I GET you alone?" är det som är så snyggt :)Marie Picasso är en cool tjej tycker jag, och vi har minsann samma musiksmak, det har jag märkt flera gånger. Här sjöng hennes kör "They don't care about us" i Körslaget: 

Pink blues.

15


Många har "Dagens sminkning" på sin blogg, men själv borde jag väl börja med "Sminkning från i förrförrgår", haha ;) Den här sminkningen är nämligen från i söndags. Lösfransarna jag har här är "halvfransar", dom sitter alltså bara ytterst på ögat, lite diskret sådär.
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Mineral Rouge "Terra" (Suhada)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Eyedust "Goldglow" <--- Ljust guldig, längst in på ögonlocket
Pigment "Steel Blue" (MAC) <--- Stålblå, längst ut på ögonlocket
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Lösögonfransar: Accents Lashes "301" (Ardell)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppglans: Lipgloss "Pink Me Later" (H&M)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Vintage-/retroörhängen.

2


Jag är ute efter ett par örhängen i stil med dom på bilden,
fast gärna färgglada!
Helst inte clips, men det funkar det också. Dom ska vara stora, gärna 2 cm i diameter. Vet ni någon affär som säljer såna, eller om ni själva har ett par hemma att sälja till mig - hör av er! :)

Läppglans och läppbalsam.

2


Läppglans och läppbalsam från Naturkosmetikkompaniet.
Märket heter Senses by nature, och dessa burkar kostar 39:-/st.Jag har testat läppglanset med mango - den gula burken, och läppbalsamet med vit choklad och vanilj - i den grå burken. Vid en snabb öppning av burkarna doftar det ingenting, konstigt nog. Men så fort man smörjer in läpparna för första gången kommer doften av det som burken anger :) Doften är inte så jättestark dock, men å andra sidan  är det här naturliga produkter och inga fejkdofter. Så att det doftar lite lagom känns just.. lagom, faktiskt. Läppbalsamet gör läpparna sådär skönt mjuka utan att det känns överdrivet sliskigt. Och det bästa är att mjukheten sitter i länge.

Mango-glanset innehåller 60% ekologiska råvaror, och choklad-balsambet 40% ekologiska råvaror. Något som ofta används i den här typen av produkter är paraffinolja (mineralolja), som bygger upp ett beroende som leder till att man "måste" fortsätta att smörja och smörja och smörja. I dom här produkterna finns däremot bara vegetabiliska oljor, så tummen upp för det!

Ögonskuggor från Logona (Naturkosmetikkompaniet).

11


Den här ögonskuggspaletten fick jag i paketet från Naturkosmetikkompaniet igår! Jag gillar färgerna, men framför allt så är det här ekologisk naturkosmetik. Själva märket heter Logona. Produkten innehåller talk, glimmer, magnesiumstearat, mjölksyraester, jojobaolja, blandning av eteriska oljor, E-vitaminacetat, naturliga färgämnen.
Inget skräp i alltså - så det gillar vi!


Eye Shadow "Pastel + Smaragd 02" heter den, och innehåller alltså en ljusgrön, mint-aktig ögonskugga, och en djup, gräsgrön ögonskugga. ca. 189:-

Swatchat på dålig bild. Överst ligger skuggorna på en primer, och där det börjar bli suddigt ligger det bara på huden.


Så här fina blev färgerna på ögat imorse!


Skuggorna har suttit bra på mina ögon hela dagen, så dom här kommer jag definitivt att använda fler gånger.

Ledsen, tjejer...

5


Idol-Eddie Razaz har kommit ut ur garderoben!
Han berättade det i en QX-intervju, och avslöjandet spreds som en löpeld igår. Jag blev ganska förvånad över det, men lika förvånad över att han har ett pojkband med Idol-Rabih. Visste ni det? Rebound heter gruppen.

Pssst... Eddie har pojkvän, men det är inte Rabih, som jag själv trodde först ;)

Eddie till vänster, kollegan Rahib Jaber till höger.

Bildkälla: QX.

Vad knäppt det känns att skriva skvaller här. Men jag var bara tvungen, för att skaka av mig chocken :D Men någon skvallerblogg kommer det här aldrig bli.

Gräsand...réa ;)

13


Oj vad rolig rubriken blev då ;)
Jag ville syfta på att sminkningen verkligen är gräsgrön, och då kom jag att tänka på gräsand, och varför inte utveckla det till gräs-Andréa då? Och ja, den mörkast gröna färgen i sminkningen är verkligen gräsgrön, det vill jag poängtera extra mycket eftersom den ser lite mesigt blå-aktig ut på bilderna!
Bas
Concealer
: Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Mineral Foundation (L8Nyberg) <--- Som shading
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Mineral Rouge "Terra" (Suhada)

Ögon + ögonbryn
Primer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: 
Eye Shadow "Pastel + Smaragd 02" (Logona Naturkosmetik) <--- Ljusgrön, innerst
Eye Shadow "Pastel + Smaragd 02" (Logona Naturkosmetik) <--- Gräsgrön, ytterst
Ögonpenna: Eyepencil "Forrest"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift: Lipstick "Wobble"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

E la Gina è bella anche..!

5


(Eller säger man troppo istället för anche? Längesen man läste italienska)


Det är nog inte många som har missat dom här fina klänningarna från Ginatricot :) Jag är väldigt sugen på att skaffa en, men inser att jag inte precis skulle ha användning av den. Jag skulle vilja ha den första, i gulvit färg. Om den är naturvit vill säga, inte gul.

199:-När jag kikade runt på Ginatricots hemsida hittade jag dom här söta örhängena också!

119:-


Bildkälla: Ginatricot.com.

La vita è bella!

7


Idag hämtade jag ett paket märkt "Makeupartisten" :)

Det är såna här tillfällen som gör att jag verkligen är glad och tacksam över att jag har den här bloggen. Ett litet lyckorus...

Paketet var stort och hade en skrikande röd "AKTAS"-klisterlapp på sig. Lite ironiskt var det då att paketet bara visade sig innehålla dom här små sakerna:En tvål, två läppbalsam och en ögonskuggspalett.
Jag är såklart väldigt glad över dom, men det var lite kul med tanke på paketets storlek ;)

Tvålen doftar alldeles ljuvligt, och läppbalsamen är jag sugen på att testa redan ikväll. Ögonskuggspaletten innehåller två gröna skuggor, perfekt för gröna lilla mig. Recensioner på alla produkterna kommer inom kort!

Penslar, borstar & verktyg.

12


En del brukar undra vilka penslar man använder, så nu har jag äntligen gjort en lista på alla mina penslar, borstar och verktyg. Även såna jag inte använder. I förklaringarna står det vad penslarna heter och vad dom kan användas till.

1. Borste nr 370 från Make Up Store. Min oranga puderborste som jag fick i samband med utbildningen. Den är sagolikt mjuk, och så länge den håller så behöver jag ingen annan puderborste :)
2. Kabukiborste från Sheer Cover. Den är i syntet tror jag, det känns verkligen så. Hårda strån är obehagligt mot huden. Den här använder jag inte alls.
3. Kabukiborste i mini-format från Isadora. Antagligen i syntet, ganska hård borst. Den fungerade bra tills jag upptäckte en mycket mjukare kabuki :)
4. Svamp från Make Up Store. Dom köps i flerpack, 6 st i varje om jag inte minns fel. En trekantig svamp som denna är bra för att komma åt under ögon och kring näsvingarna. Jag använder den när jag applicerar flytande foundation.
5. Borste nr 340 från Make Up Store. En rougeborste som jag kommer att använda tills den "dör" :) Det finns ingen anledning att leta ny rougeborste om man har den här.
6. Liten rouge/puderborste från Lindex. Jag köpte den bara för den snygga röda färgens skull :) Använder den då och då, och då bara till rouge och shading.
7. Puderpuff från DollarStore. Snyggt leopardmönstrad! Billig, och enligt mig lika bra som en dyrare puderpuff. Jag använder den för att matta ner ansiktet med puder.
8. Puderpuff från Make Up Store. Härligt mjuk yta. Jag använder den ibland för att pudra med, men oftast använder jag den leopardmönstrade.
9. Pensel nr 106 från Make Up Store. Den använder jag varje dag! Mest till att lägga highlighter och ljusa ögonskuggor som ska ligga över en stor del av ögonlocket, eftersom borsten är såpass stor.
10. Pensel nr 105 från Make Up Store. Den använder jag också varje dag. Brukar lägga mörkare ögonskuggor med den.
11. Ögonskuggspensel från KAOS (som är ett systerbolag till Make Up Store). Jag använder den här nästan lika mycket som nr 105. Man behöver ju flera penslar i samma storlek när någon blir smustig.
12. Pensel nr 109 från Make Up Store. Den använder jag för att sudda ut linjerna på ögonskuggor som jag har lagt i på ögonlocket och framför allt i globlinjen.
13. Smudge Eye Sponge från E.L.F. Cosmetics. Det här verktyget köpte jag, och sedan fick jag en precis likadan. Nu har jag två, och gillar dom inte ens ;) Mest för att svampen är ganska hård och därmed svår att sudda med. Men också för att den faktiskt lossnade första gången jag provade den.
14. Pensel nr 205 från Make Up Store. Den här är i syntet, och passar alltså bäst att lägga "blöta" produkter med - som concealer t.ex. Och det är precis vad jag gör med den.
15. Pensel nr 211 från Make Up Store. Min reserv när nr 205 är nedsmutsad :)
16. Pensel nr 210 från Make Up Store. En snedställd pensel, ganska hård, som är perfekt för att fylla i ögonbryn med. Och det gör jag, varje dag! Den är också bra för att göra ögonskuggsdetaljer med.
17. Pensel nr 204 från Make Up Store. En syntetpensel som jag använder för att applicera läppstift och läppglans med.
18. Pensel nr 102. En tunn eyelinerpensel som jag använder till min kakeyeliner och egengjorda glitteereyeliners :)
19. Pensel med lock från Make Up Store. Syntetpensel i mini-format. Jag har faktiskt inte fått någon användning för den hittills.
20. Borste nr 100 från Make Up Store. Ögonfransborste som jag använder för att lägga mascara när jag sminkar någon annan än mig själv. Doppar den alltså i mascarahylsan för att inte sprida bakterier med min egen privata borste.
21. Mascaraborste från Lindex. Använder den som reserv när nr 100 är smutsig.
22. Mascaraborste från Lindex. Likadan som den förra, reserv :)
23. Kam + borste från H&M. Den brukar jag aldrig använda, men man kan t.ex. ha den för att borsta till ögonbrynen eller sära på ögonfransarna.
24. Spatel från Clas Ohlson. Den är tänkt för målarfärg egentligen :) Men jag använder den varje dag för att gräva upp "blöta" produkter som t.ex. concealer och ögonprimer. Har alltså spateln för att slippa sticka ner fingrarna i burkarna.
25. Pincett från Make Up Store. Bästa pincetten jag har haft :)
26. Ögonfransböjare från Lindex. Bra för att vara budgetpris!
27. Pennvässare från Make Up Store. Den här har ett stort och ett litet hål, för att alla sorters sminkpennor ska kunna vässas.
28. Kabukiborste från Everyday Minerals. Kanonbra kabuki, jag säger bara det! Underbart mjuk, trots syntethår.
29. Pensel nr 9881 från ZTIZ (köps på DollarStore). En budgetborste i äkta hår. Den är rundad upptill, så jag använder den ibland för att sudda kanterna på ögonskuggpor.
30. Pensel nr 9886 från ZTIZ (köps på DollarStore). En platt ögonskuggsborste i äkta hår.
31. Pensel nr 9877 från ZTIZ (köps på DollarStore). Eyelinerpensel som tyvärr har lite för konstig form för att den ska fungera bra.

Alla Make Up Store-penslarna och -borstarna är gjorda i äkta hår, när jag inte har nämnt något annat.

Tävlar.

1


Jag är med och tävlar om dom tre Pot Glossen Zol, Lux & Lot
från Make Up Store!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Dagger Digger.

2


En väldigt skimrande sminkning som jag gjorde i förra veckan...Ögon + ögonbryn
Primer: High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store)
Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" (Make Up Store) <--- Ljus, som highlighter
Eyedust "Goldglow" (Make Up Store) <--- Ljust guldig, längst in på ögonlocket
Microshadow "Dagger" (Make Up Store) <--- Gröngrå, längst ut på ögonlocket
Ögonpenna: Eyepencil "Gold Digger" (Make Up Store) <--- Guldig, inuti ögat och under
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly" (Make Up Store)
Tri Brow Color (Make Up Store)
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Vänner VS. Joey!

9


Det här får bli dagens (kvällens) fråga, tror jag bestämt :) Svara gärna på den!

Vilket tv-program är bäst, av Vänner och Joey? Och varför?

 VS.

Det ska bli spännande att se om någon överhuvudtaget svarar Joey.
Själv har jag sett ALLA avsnitt av Vänner, så mitt svar är ganska självklart. Vad är anledningen till att jag inte har sett så många avsnitt av Joey? Det finns inget som lockar mig att se det, helt enkelt. Ingen karaktär att känna igen sig i, inget förhållande som man är särskilt intresserad av att se hur det slutar. Humorn är inte alls i samma klass som i Vänner. Tycker jag. Ändå är det samma producenter i serierna. Min teori är att dom inte ens försökte uppnå samma klass som i Vänner, det var liksom ingen idé.
Vad tycker ni?

Nytt fast ändå inte.

13


"Ingen vill veta var du köpt din tröja..."

H&M ;)
Fast jag köpte den second hand. Och jag gillar'n.Inzoomade axeldetaljer:

Purple rain, purple rain...

8


Förut var lila ögonskugga och brun ögonpenna mitt signum :)
Idag körde jag på det igen, fast en annan variant än tidigare.
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Mineral Foundation (L8Nyberg) <--- Som shading
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Mineral Rouge "Terra" (Suhada)

Ögon + ögonbryn
Primer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Eyedust "Goldglow" <--- Ljust guldig, längst in på ögonlocket
Pigment "Purple Pearl" (NYX) <--- Lila, längst ut på ögonlocket
Ögonpenna: Eyepencil "Dark Chocolate"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna: Lipgloss "Pink Me Later" (H&M)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Hejdå...

4


Idag har en klasskompis flyttat, lämnat oss :/
Det känns konstigt. Jag bakade kakor till hennes ära, och tog med till skolan idag. Det blev en mumsig sista fikastund, men nu är hon borta. Igår gav hon mig det här fina kristallhänget:
Så jag kontrar med en kristalldikt som jag har skrivit själv
och som jag vet att hon gillar:

Kristallprismor möts
i klingande dans
Avnjuter skräckslagen symfoni
Glas-splitter i mig

Gamla drömmar.

8


Har suttit en bra stund nu och funderat över vad dagens sista blogginlägg ska handla om. Men det är ju självklart! Jag lovade ju att ge citat ur min drömbok :) Det kanske blir mycket att läsa, men lova att ni åtminstone läser den näst sista! Den som handlar om "inte-människorbarn", haha. Fast å andra sidan måste ni även läsa den om Cairnterriern, gigantiska katterna, Scott i Five och grisen Per-Erik...

Dröm 1999:
"Jag hade en vit Cairnterrier (och en vit pudel). Dom höll på att bli påkörda. Jag räddade Cairnterriern, och pudeln klarade sig själv. Jag sa till Carinterriern att jag litar på pudeln"

Dröm 1999:
"Under trappan var det två trollsländor, jättestora med röda kroppar. Vi tog upp dom med kanten av en gaffel och släppte ut dom på trädgården. Jag sa till Emelie "Jag ba' slängde ut den". Frida fattade inte hur man kunde ta i dom (trollsländorna). Det var nåt med keso också"

Dröm 1999:
"10 st från min gamla klass var i Finland, jag med. *** var med. Han hade munkfrisyr. I drömmen så tänkte jag att han kanske var flintskallig för att han hade cancer! Det kanske var därför han dog, tänkte jag också. *** hade tjockt hår"

Dröm 2000:
"Emma sa nåt till Susanne och Larsson. "Chica"-nånting. Dom frågade vad det betydde. Emma sa "Kille och tjej". Patrik petade på Emma och sa "Chica!". Jag kastade två makaroner på Emelies matbricka"

Dröm 2000:
"Vi i klassen gick och kollade på en grej. En krokofant. Vi låste in den i en källare så den fick sova i fred. Men "källaren" var dataskåpet i mitt rum. Jag frågade mamma hur länge hon hade gömt den där. Länge. På jullovet också. Det var det jag inte hade fått se förr, för jag skulle kanske bli rädd"

Dröm 2000:
"Nära oss var det en tant och en gubbe som hade varsin STOR katt. Katterna var lika höga som husen. Jag fick låna gubbens katt och han sa att jag måste vara försiktig med den. Det var jag! Sen ramlade den ner i en brunn och fick en normalstor katt över sig. Jag fällde ner ett snöre och katterna tog tag i det. Jag fällde upp snöret (som var ett måttband) och när det kom upp stor-skrek jag och grät hysteriskt. På slutet av snöret var det en lapp där det stod "Ha, ha", som jag trodde betydde att dom var döda. Men mamma sa "Dom sitter säkert där nere, och har det bra". Men vi gav upp. Gick hem. Gubben fick lista ut att kattens hans var död, själv. Det gjorde han också. Han la en pressenning över kattens STORA hundhus. Tanten bredvid, hennes katt skulle dö samtidigt som gubbens. Så den bara försvann"

Dröm 2000:
"Vi var i en lägenhet där dom som bodde där ljög för varann om ett barn, just då. Vi försökte stoppa det. Jag halvvaknade mitt i drömmen och tänkte "Det här måste jag komma ihåg! Mjukost! Resten kommer jag ihåg", sen somnade jag om. Kommer inte ihåg nåt om mjukost"

Dröm 2000:
"(...) Då sa Linnea "Vet du, du behöver bara ta ut 200 kr, för vi ska åka till Calador!". Hon fick en kram, och jag sa "Tack så superdupermycket!". Jag fattade inte hur jag skulle kunna veta var jag skulle sova. Men Lotta sa att det var samma rum som vi brukade ha på dagen. "Aha!" sa jag och gick. Sen borstade jag tänderna. Plötsligt var Malin där och sa "Jag vill ha lingonsylt!". Linneas mamma sa "Ja, jag med". Det var ju bara första dagen, och ändå längtade dom efter svenska grejer"

Dröm 2000:
"Mamma, jag och min katt var hos mormor och morfar. Deras granne hade en vit katt: Smulan. Den fick åka in på sjukhus. Ingen ville riktigt berätta varför för mig. Sen sa mamma "Jag hade inte tänkt berätta det här för dig" och tog med mig till Smulans trädgård. Där, på trappan, var det ett litet hål och blod. Jag fattade ingenting. Plötsligt var mormor också där. Dom sa nåt om en mus"

Dröm 2000:
"Jag hade lagt en grön "glas-sten" till höger om mig och en genomskinlig framför mig, och en blå till vänster. Scott i Five satt i en bil framför mig! En beige bil. Han backade lite (om han hade backat lite till hade han nog dött) och jag sa "Neeej, gör inte det!". Då backade han lite till, slängde bak huvudet och kräktes JÄTTELÄNGE"

Dröm 2000:
"Jag blev biten av en krokodil så jag inte kunde gå sedan. Det var jättehemskt. Jag frågade Emelie hur man flår en räv levande. Då sa hon att man slår dom med en hammare tills skinnet åker av. Då sa jag att jag också trodde det. Jag tänkte tyst "ELLER så sågar man av dom skinnet...". Petra sa till mig "Nu har Anna Bokman varit i skogen 30 gånger". Jag sa "Jaha" och såg medlidande ut, fast jag hade ingen aning om vem det var. Tänkte att hon kanske menade Maria. Sen frågade Petra "Tror du att hon gillar druvor?". Jag tänkte efter och svarade "Jag vet faktiskt inte. Vad var numret nurå... 02...". För hon menade nog telefonnumret till Anna"

Dröm 2001:
"Jag hade en killkompis som var lite lik Darren Hayes i Savage Garden. Jag var i Bollnäs med Linnea, och vi träffade honom på många ställen (Darren-killen var förresten mer lik han i Festival! Jättelik, med skinnbyxor). Några killar i klassen kom fram till mig och sa "Vet du vem din nya pojkvän är?". Jag hoppades att dom menade Darren-killen. Dom sa "Per-Erik" eller nåt, och tog upp en gris-maskot!"

Dröm 2001:
"Det var snö på marken och lite på träden. Några av träden brann. Jag kastade en liten snöklump uppåt och den släckte elden. När den kom ner igen blev den "barn", fast inte människobarn. En panter, tror jag. Och en stooor uggla som stirrade ner på mig från grenen och sedan flög ner till marken. "MITT barn" tänkte jag"

Dröm 2002:
"Var plötsligt en tecknad vargunge. I ett buskage stod en stor morrande varg och hade just dödat en annan. Jag vände och den sprang efter. Jag visste att nu ska jag dö. Den åt upp mig, eller mördade mig iallafall. Sen reinkarnerades jag till en katt. Jag sprang över en trädgård, och där fanns en stor sten. Jag var på väg att springa runt den, det hade jag alltid gjort förr. Men sen kom jag på att "Jag är ju en katt. Det verkar ju inte konstigt om en katt springer över en sten". Och så gjorde jag det. Plötsligt stod några lärare med hundar framför mig. Dom hade hundlopp. Hunden som vann fick ett diplom där det stod "Nr 1 Nr 2 Nr 1". Jag förstod inte hur diplomen redan kunde vara färdigskrivna"

Ni får gärna försöka analysera :D
Brukar ni också ha drömmar liknande dom här?

Epiphany.

9


Idag har jag fått en epiphany... en uppenbarelse :)
Att verkligen känna "Ja! Det här ska jag göra!"

Lövly.
Sätter mitt hopp till att latheten och obeslutsamheten
inte tar död på det här nu.

Staind råkar ha en småfin låt som heter just "Epiphany":

Teal Liner.

4


"God"morgon!
Vet inte hur jag överhuvudtaget ska orka sminka mig idag, efter gårdagens strapatser ;) Det var inte "strapatser" jag skulle skriva, men jag hittar inte ens ordet. Nåja, jag visar ett öga som sminkades upp i lördags istället.Ögon + ögonbryn
Primer:
High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store)
Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" (Make Up Store) <--- Ljus, som highlighter
Eyedust "Goldglow" (Make Up Store) <--- Ljust guldig, på ögonlocket
Pigment "Teal" (MAC) <--- I globlinjen
Eyeliner: Pigment "Teal" (MAC)
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly" (Make Up Store)
Tri Brow Color (Make Up Store)
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Förstklassigt.

11


Ah... :)

Nyss hemkommen från klassmiddag. Vår första och näst sista sådana! Tacos och tårta och hålla tal och husesyn och foton och ett litet farväl. Jag väntar till tisdag med att skriva ett blogg-farväl tillägnat Birgitta.

Här kommer en bild på fyra av oss tretton i klassen. Eftersom den är tagen på halvlångt avstånd så antar jag att det är okej att jag lägger ut den ;) Har till och med fått tillstånd av en av tjejerna att lägga upp den på Facebook.. Frågan är om hon minns det imorgon, haha.


Tack för en rolig kväll. Jag har en fin klass :)

Arabian.

14


Bella gjorde en så fin arabisk-inspirerad sminkning i fredags, så jag blev sugen på att göra nåt liknande!
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Mineral Rouge "Terra" (Suhada)

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Eyedust "Goldglow" <--- Ljust guldig, längst in på ögonlocket
Eyedust "Bambo" <--- Ljusgrön, längst ut på ögonlocket
Pigment "Violet" (MAC) <--- Lila, längst in i globlinjen
Eyedust "Empire" <--- Metalliclila, längst ut i globlinjen och under ögonen
Ögonpenna: Eyepencil "Black"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Lösögonfransar: Accents Lashes "301" (Ardell)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna: Lippencil "Hot Pink"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Sommarnaglar.

13


Längesen jag visade naglar nu. Det är för att jag har gått runt med dom pastell-lila Depend-naglarna i flera veckor faktiskt :)

Men igår blev det nytt. Den här skimriga rosa känns väldigt somrig, och kommer bli jättefin till solbruna händer. Lite prinsessigt känns det minsann också. Prinsessig får man vara ibland!

Till drömmarnas land.

2


Förra natten drömde jag att jag var ihop med BlondinBellas italienske(?) vän Messi :D Det är spännande med drömmar, man vet aldrig vad dom har att erbjuda. Får se vad jag slungas iväg på för äventyr denna natt. Jag läste nyligen igenom min drömbok, där jag skrev ner många av mina drömmar i början av 2000-talet. Jag lovar att jag ska citera lite från den boken snart, den är väldigt rolig på sina ställen. Gigantiska katter i brunnar och flodhästar med sugrör och mjukost och Darren från Savage Garden, och allt man kan tänka sig...

Kan inte låta bli att lägga upp den här.
Det är väl för charmigt att hon sover med tassen under huvudet :)


Nu ska jag resa till drömmarnas sjuka värld. Godnatt!

Påminner om min Victorian Dreams-tävling som avslutas på måndag. Klicka här för att hinna delta i den!

Bebiskläder.

4


Jag avskyr när folk uttalar det som "bebi". Eller "bejby".
Det heter bebis [bäbis]. Ju!

Här avslöjas anledningen till att jag har lärt mig storlekarna på bebiskläder utantill nu :) Det har blivit många bebisavdelningar i klädaffärerna för min del på sista tiden. Systers lilla gnutt planeras ju anlända till jorden om sisådär 1½ månad. Ingen vet om det är en pojke eller flicka, så förutom namnproblem så blir det lite knivigt att köpa bebiskläder såhär i förskott. Inte för att jag känner att jag måste köpa rosa till en flicka och blått till en pojke, absolut inte. Men i affärerna finns det ändå mycket blått och rosa, och ibland finns det inget annat alternativ. Köper jag något blått nu och det är en flicka så kommer det kännas lite fel.. och köper jag något rosa till en pojke kommer det kännas ännu mer fel. Det är inte för att jag skulle tycka att det såg fel ut, men världen ser ju ut som den gör. Rosa är en inpräntad flickfärg. Hur som helst så har jag iallafall lyckats köpa en present till den lilla :) Skulle gärna visa det på bloggen, men det kan jag inte göra eftersom syster kikar in här ibland (hej blåbär!). Jag får helt enkelt försöka hålla mig.

På bilden: en könsneutral pyjamas som finns på Lindex. Söt!

Bildkälla: Lindex.com.

Deas nya deo.

12


Idag var jag en snabbis på stan, mest för att köpa ansiktskräm, och gissa om jag blev glad när apoteket återigen hade min favoritkräm från ACO FACE för torr hy :) Men nu var det inte det jag hade tänkt berätta...

.. utan snarare att jag köpte en deodorant som man bara vill gå runt och sniffa på hela dagarna. Kings & Queens Aztec King Vanilla Pear Roll On. Jag har verkligen försökt ta reda på om den är tänkt för män eller kvinnor, men utan resultat. Så jag kör på den ändå. Man kan ju visserligen tolka King i namnet på ett sätt, men det spelar ingen roll - den doftar inte särskilt manligt. Bara vanilj och päron i en fräsch blandning. Sen är det bara ett plus att förpackning är i plast (och inte glas), då kan man utan problem packa ner den i väskan när man vill.
Ca. 35:- på Åhléns

Bildkälla.

Dotty.

2


Oseriösa prickar är det enda som har blivit hittills idag...
Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" (Make Up Store) <--- Ljus, som highlighter
Eyedust "Goldglow" <--- Ljust guldig, på ögonlocket
Eyedust "Empire" (Make Up Store) <--- Metalliclila, i globlinjen
Pigment "Violet" (MAC)
Pigment "Teal" (MAC)
Mineral Eyedust "Star" (MakeupCosmetics)
Eyedust "Amazon" (Make Up Store)
Microshadow "Eclipse" (Make Up Store)
Eyeliner: Eyedust "Empire" (Make Up Store)
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly" (Make Up Store)
Tri Brow Color (Make Up Store)
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Miljövänliga dagen imorgon.

5


Imorgon, 24:e april, är det Miljövänliga dagen.

Varje år köps 24 kilo kläder och textil per person i Sverige. Naturskyddsföreningen uppmärksammar miljönyttan med att köpa second hand, och arrangerar därför klädbytardagar runt om i landet imorgon.

Klädbytardag.. Har ni varit på en sån någon gång?
Det har jag, i Stockholm för två år sedan. Minns att jag gick makeupartist-utbildningen då och ville få med mig någon av klasskompisarna på klädbytardagen, men alla jag pratade med tyckte att second hand var "lite ofräscht". Det är synd. Hur ofräscht (groteskt) är det inte egentligen när man tänker på all energi och alla slantar som slösas på nya kläder..? Det blir jag äcklad av att tänka på.

En kul grej med klädbytardagen, iallafall på stället som jag var på, var att på vissa plagg satt det lappar där det kunde stå t.ex. "Den här skjortan har varit på semester i Beijing".

Heja second hand och heja klädbytardagen!

Sminksugen!

9


Jag är grymt sminkinspirerad ikväll - har minst fem sminkningar i huvudet som jag bara vill göra, måla, dutta, fixa! Men det är kväll och ingenting kommer bli bra på foto såhär sent. Jag får snällt hålla mig tills imorgon.


Bildkälla: RyanMichaelKelly.com.

Jag ska nog klottra ner dom på ett papper iallafall, så att jag inte glömmer...

Peacock.

10


Gjorde en blågrön sminkning (lite påfågel-inspirerat) idag för att kunna använda två av mina nya MAC-pigment.

Jag är fyrögd idag :P
Ögon + ögonbryn
Ögonprimer:
High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store)
Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" (Make Up Store) <--- Ljus, som highlighter
Pigment "Vitage Gold" (MAC) <--- Guldgrön, på ögonlocket
Pigment "Steel Blue" (MAC) <--- Stålblå, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Forrest" (Make Up Store)
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black" (Make Up Store)
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Lösögonfransar: Nr 1 (Depend)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear" (Make Up Store)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly" (Make Up Store)
Tri Brow Color (Make Up Store)
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Aldrig mer 1 kr!

16


Jag har haft en hel del Tradera-auktioner ute på sista tiden, tror att det blev upp emot 20 st dom senaste två veckorna. Det rekommenderas ju alltid att man ska lägga ut auktioner som startar på 1 kr, till och med Tradera själva rekommenderar det. Just för att det är gratis att börja auktionen så billigt, och många brukar bli intresserade och buda, vilket ger ett högt slutpris.

Men nu har jag alltså massor av avslutade auktioner, och det högsta slutpriset på dom här auktionerna var ca. 30 kr. Mina fina kläder, sålda apbilligt :( Gissa om jag ångrar att jag sålde min söta prickiga blus som jag faktiskt gillar? Slutpriset för den blev 1 kr.

Jaja...
Jag får försökte se det positiva i att det blir mer utrymme i garderoberna.

Rosornas kejsardöme.

7


Pigmentet "Rose" (MAC) lever verkligen sitt eget liv! Det är den enda ögonskuggan jag har på inre delen av ögonlocket här på bilderna. Endast på 1/3 (ytterst) ligger Eyedust "Empire". Så ni ser ju hur mycket "Rose" skiftar i färgen! Ibland ser den väldigt rosa ut, men oftast ser den mer persika-färgad ut. Ibland ser den orange ut. Oftast ser den persika/rosa ut med persikofärgat skimmer i. Därför la jag in två bilder där den skuggan ser ut på lite olika sätt.
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Mineral Rouge "Terra" (Suhada)

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Pigment "Rose" (MAC) <--- Aprikos-rosa, längst in
Eyedust "Empire" <--- Metalliclila, längst ut
Ögonpenna: Eyepencil "Black"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
-


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

MAC & NYX! Swatcher på ögonskuggor #17

10


Här kommer mina två sista swatcher på nya MAC-pigmenten - det är nr 2 och 4 på dom här bilderna. Jag måste säga att jag är besviken på färgen "Violet", som var den största anledningen till att jag beställde från MAC. Skuggan fäste inte särskilt bra, och fäste inte alls utan primer. Dessutom är den otroligt lik skuggan bredvid, som ni ser, från NYX. Färgen "Rose" (MAC) däremot - helt ljuvlig! Jag har prytt mina ögon med den idag, så det ska jag visa bild på senare.

Har High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store) som primer under skuggorna, men bara överst. Ni ser ju var det börjar bli suddigt - där har jag ingen primer alls.Från vänster:
Sky Pink Pearl (NYX)
Rose (MAC)
Purple Pearl (NYX)
Violet (MAC)


Samma skuggor i sina burkar:

Nästan.

2


Idag är det en nästan-dag. Visste ni det?
Sista skoluppgiften jag skrev idag blev nästan klar - ett ord fattades. Sedan gick jag till bussen som jag nästan hann med - den åkte när jag stod 5 meter ifrån. Så jag tog tåget istället, och därifrån gick jag till biblioteket.. och gissa vad? Jag hann nästan dit innan det stängde. 4 minuter för sent rättare sagt.

Nu ska jag nästan se True Blood på SVT Play...

Från sjukstugan:

9


Oj, vilken dag.

Ska man se det positivt så har jag varit effektiv med två skolarbeten, och dessutom gått till affären och handlat massor med mat. På vägen hem hade jag ett hundkoppel i ena handen (med hund i andra änden förstås) och två överfyllda, svintunga matkassor i andra. Vår kära hund var dessutom en riktig pain in the ass och skulle dra ner mig i vartenda dike för att sniffa på alla trevligheter som har tinats upp såhär på vårkanten. Det var väl ungefär där det negativa började. Samtidigt som mitt hår blåste fram i ansiktet som om jag var tjejen i The Ring.

Anledningen till att jag gick och handlade var att mina föräldrar är sjuka, och inte så lite heller. Nysningar och hostningar avlöser varann och det hinner aldrig bli tyst emellan. Och så har dom sådär härligt hög andning, det får mig att tänka på ett Vänner-avsnitt...
Seriously, breathe louder Ross! That's great!

Det skulle förvåna mig om jag inte blir sjuk nu, omgiven av dom där två.

Beauty Encyclopedia.

11


Hos E.L.F. Cosmetics finns nu den såkallade Beauty Encyclopedia...


Den innehåller:
• 12 ögonskuggor
• 2 krämögonskuggor
• 1 ögonskuggsborste
• 1 eyeliner

Det finns två st att välja på - Everyday Eyes och Sparkle Eyes.

Bildkälla.

Dom är utformade som böcker, och inuti finns det som ni ser bilder på hur man kan applicera ögonskuggorna :) 73:-/st kostar dom.

MAC! Swatcher på ögonskuggor #16

6


Jag har fått hem mina första MAC-produkter!
Beställde nyligen MAC-pigment (i testburkar) från Halocaustic, och idag damp dom ner i lådan. Jag hinner inte testa dom på ögonen idag, hur sugen jag än är! Men däremot har jag swatchat dom på handen. Hittills kan jag bara säga att pigmenten ser väldigt fina ut och att konsistensen känns lite som magnetiskt pulver :) Jag visar tre pigment idag, och mina andra tre imorgon!

Har High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store) som primer under skuggorna, men bara överst. Ni ser ju var det börjar bli suddigt - där har jag ingen primer alls.Från vänster:
Vintage Gold
Steel Blue
Teal


Samma skuggor i sina burkar:

Produkter från Depend.

8


Här är ett par Depend-produkter som verkar intressanta, tycker jag!


Bildkälla: Depend.

• Det första är en ögonbrynspenna som har en unik spets som formar och färgar ögonbrynen samtidigt. Endast hårstråna färgas - inte huden! Kan tänka mig att det ger en naturlig och bra look, men för mig är det ingen idé.. jag har som sagt två hack (ärr) genom ena ögonbrynet, och där är det alltså inga hårstrån, men självklart vill jag fylla i där ändå. Och den här pennan fyller ju bara i hårstråna :)
99:-


• Det andra är en vaxpenna som används för att styla ögonbrynen. Det vore något för mig dom dagar då stråna spretar åt alla väderstreck. Den är genomskinlig - det är alltså ungefär som ett hårvax i pennform. Själv gillar jag inte att tämja mina bryn med någon gelé, det brukar alltid bli så stelt och obehagligt. Så nu har jag faktiskt bestämt mig för att införskaffa denna penna!
49:-

Utmaning.

3


Hittade en kul utmaning hos Molly.


Blogg jag läser först:
Ofta går jag in på någon enstaka blogg innan jag loggar in på Bloglovin för att läsa inlägg där. Då läser jag oftast Kenzas blogg och ett par sminkbloggar.


Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst:
Dennis M, Dessie och Paow.

Kändisblogg jag följer:
Dja, vilkas räknas som kändisar? Kenzas blogg följer jag iallafall, och BlondinBellas läser jag då och då.

Mest kända bloggare jag sett IRL:
Såg BlondinBella på Drottninggatan för ett par år sedan.


Första bloggen jag började följa:
Verkligen ingen aning! Det var toklängesen :)


Bloggare jag beundrar och varför:
Ärligt talat så vill jag inte riktigt länka dom som jag beundrar, speciellt inom smink, för dom känns ju som mina konkurrenter litegrann. Sen så beundrar jag BlondinBella för att hon är så stark. Och Stina-Lee för att hon är duktig på att skriva och har hittat sin personliga stil inom skrivandet, och verkligen vågar vara sig själv. Och Foki för att hon är otroligt kreativ och har gjort en väldigt personlig blogg.


Fördelar jag fått tack vare bloggen:
Många! Självklart har man "lärt känna" folk (mer eller mindre) bloggar emellan, haft många trevliga kommentarsstunder. Och fått många kommentarer som ger glitterstänk i hjärtat :) Inte minst så har jag lärt känna ett par smink-tjejer som jag har lärt mig en del av och som har gett mig vissa fördelar. Och självklart är det positivt att få trevliga grejer som smink och smycken hemskickade.


Då hatar jag att blogga:
När jag verkligen vill skriva om något särskilt, men magkänslan säger att jag inte ska publicera det (och då låter jag bli). Det brukar handla om ilska gentemot vänner eller bekanta, och små hemligheter,  som t.ex. i början av systers graviditet, och när min bror skulle bli pappa :)
När man får elaka eller dryga kommentarer känns det inte heller så kul, men det är inte ofta det händer mig. Jag minns en gång då någon kommenterade anonymt på min blogg och skrev något halv-elakt. Då skrev jag ett enskilt blogginlägg som svar på kommentaren, haha. Nu skulle jag aldrig bry mig tillräckligt för det.


Då älskar jag att blogga:
När jag har lyckats få bra bilder och känner att jag har något nytt att tillföra bloggvärlden. Och när jag har massor av blogginlägg i huvudet och knappt kan hejda mig från att publicera allt på en gång. Men inte minst när någon gillar det jag skriver och ger mig bra respons :)


Person/personer som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet:
Tar några som jag har "kommentarchattat" med under väldigt lång tid :) Erica, Ebba, Trixie, Malin.


Nu utmanar jag följande:
Alla som har lust!

Mumsigaste smyckena jag har ägt.

12


Tack Victorian Dreams, för supersöta örhängen :)
Syns inte så bra på bilden, men det ena är iallafall en rulltårtsbit och det andra en bit jordgubbstårta!


Om ni också vill ha något sött från dom så kan ni tävla om det här.

Empire-variant.

4


För några dagar sen gjorde jag en ny sminkning med favoriten Empire,
här kommer den :)


Och efter att ha upptäckt att jag är fläckig i ansiktet på alla nyare bilder så ska jag fixa peeling och ansiktsmask nu!
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Eye Dust "5" (FACE) <--- Lila, innerst på ögonlocket
Eyedust "Empire" <--- Mörkare metalliclila, ytterst
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift: Lipgloss "Pink me later" (H&M)När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Tips inför balen!

5


Nu är det inte långt kvar till skolavslutningar och därmed studentbaler :) Frågor om balsminkningar har redan börjat skickas till mig, och jag tänkte ge några råd om det här. För det första så kan en balsminkning vara vilken sminkning som helst - du bestämmer hur mycket eller lite det ska vara. Så här kommer några väldigt allmänna råd!

Lösögonfransar ger en glammig känsla och framhäver ögonen, men om du vill ha lösögonfransar på balen tycker jag att du ska "träna" på det några gånger först. Träna på att sätta fast lösögonfransar och träna på att ha dom på dig, så att det känns bekvämt. Och ta med dig ögonfranslim och en tops i balväskan - man vill ju inte riskera att ha en frans halvt hängande ner i ansiktet under kvällen.

Primer! Ögonprimer får ögonsminket att sitta bättre, och vanlig primer används i resten av ansiktet för att foundation, concealer och puder ska sitta bättre.

Ska du ha läppstift? Eller läppglans? Vilket av dom två du än väljer så är det en riktigt bra idé att ha en läppenna i samma färg under. Över hela läppen. Det både framhäver färgen och gör att det håller bättre.

• Om du ska ha läppstift så är en lipstick sealer en bra idé. Finns bl.a. på Make Up Store och heter just Lipstick Sealer. Man applicerar den ovanpå läppstiftet så att det håller bättre och längre.

Puder! Pudra lite extra på dom ställen där du lätt blir blank. Ta med pudret i handväskan för att kunna bättra på om det behövs.

Att ha en highlighter under ögonbrynen är smickrande för alla. Ta en ljus, gärna skimrande, ögonskugga och lägg precis under ögonbrynen och tona neråt. Man kan också lägga lite på kindbenet för en glammig känsla. Exempel på ögonskuggor: "Muffin" eller "Satin" som båda är Microshadows från Make Up Store.

Många vill vara bruna på balen, men gå inte bananas med solpudret! Ett solpuder ska appliceras lätt på dom punkter i ansiktet som först blir solbrända - pannan, näsan, hakan, högst upp på kinderna.

Kvällen innan kan du först peela ansiktet försiktigt för att få bort döda hudceller, och sedan lägga en djuprengörande och återfuktande ansiktsmask. Hyn kommer att stråla!

Vad du än ska ha för sminkning på balen - testa den innan!

Ozzy till Globen!

14


Den 7:e september i år står Ozzy Osbourne på Globens scen i Stockholm. Den där tjejen som citerade en av Ozzys låtar i skolans årsbok är ganska glad över det. Hon den där Makeupartisten ;)

För er som är sugna så släpps biljetterna den 23:e april.
Under tiden får ni njuta av mina Ozzy-favoriter här:
After all there's only just the two of us.
And here we are, still fighting for our lives.

I'm just a dreamer, I dream my life away...

Minnen.

6


Under mellanstadie-åren såg jag alltid på tv-serier som Lugn i stormen, Fem i familjen, Fresh Prince i Bel Air, Sunset Beach, Blossom m.fl. :)

Hittade just introt till Lugn i stormen (Step by step)! Åh, vad jag gillade det introt. Höjde volymen till max i början, för det var en så cool låt tyckte jag. Ärligt talat så tycker jag nog fortfarande det ;) Fascineringen av hesa röster och elgitarrer har inte minskat med åren! The deeper we faaall, the stronger we staaay...
 

Och Therese, om du läser det här: Räkna med bråk hette serien! :) Family matters var originaltiteln. Med Steve Urkel! Introt var inte så jättebra dock, jämfört med andra.Introt till Fem i familjen (Family Ties) var sämst av alla, men jag ville se det nu bara för att påminnas om hur alla såg ut.


Och Blossom! Också ett intro som jag alltid höjde volymen på. And in my opinionation, the sun is gonna' surely shine...

Dagens fråga.

12Det är dagens fråga, som ni gärna får svara på! Frågan gäller självklart hela bloggvärlden. Vem har snyggast bloggdesign av alla bloggare, såväl kända som okända? Mitt eget svar blir Lily (Linda Blom). Hon gör alltid grymt snygga designer, och den hon har nu är riktigt fin.. fast jag tycker nog att hon har haft ännu finare förut. Jag gillar hennes typsnitt väldigt mycket, och sen är det något med själva stilen på hennes bilder. Och förutom Lily då? Jo, jag har tyckt att Foki, Stina-Lee, Kenza och Bunny har haft riktigt snygga designer tidigare, men dom designer dom har nu är inte mina favoriter. Sen tycker jag att BlondinBella alltid har snygg design, fast för tråkig för min smak. Och så finns det en icke-känd bloggerska som har riktigt fin design.. men vad heter hennes blogg? Jag minns inte, tyvärr :(

Nu får ni svara! Vem/vilka tycker ni har snyggast bloggdesign/er?

Mean green.

6


Hittade foton på en sminkning som jag gjorde i februari 2009. Förmodligen den galnaste sminkningen jag har gjort i mitt eget ansikte.Summer green.

9


Känns somrigt...
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Microshadow "Smog" <--- Brungrå, som shading

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Mineral Eyedust "Time" (MakeupCosmetics) <--- Ljusgrön, mitt på ögonlocket
Pressed Shimmer Powder "Ocean" <--- Turkos-aktig, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Secret Agent"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Lösögonfransar: Lash Art "Miss"
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift: Lipstick "Wobble"När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Godmorgon.

11


Tack Molly, för hjälp med att lägga en kantlinje i bilden :)
Nu när jag har gjort den där kantlinjen så är det tänkt att den ska användas i bloggdesignen.. men det är några småsaker att justera först, så vi får se hur lång tid det dröjer innan det är uppe.

Och här kommer en bild på Molly! Inte samma Molly som hjälpte mig med bilden tror jag ;) Hon sover mycket nu för tiden, börjar väl bli gammal.
10 år = 62 kattår.
 

Nu ska jag strax gå och posta provbågar som jag fick hem i torsdags. Jag har nämligen hittat ett par nya glasögon som jag gillar! Så nu har jag precis markerat pupillerna på dom bågarna och lagt receptet i samma paket. Nu ska det postas, och om ett par veckor borde jag ha mina nya glasögon. Spännande!

Ny fråga till er som är duktiga på Photoshop.

12


Angående mitt inlägg här om dagen om mitt typsnitt i headern - jag fick korrekt svar i ett designforum! Jag blev löjligt glad för svaret :) Konstigt nog så hade jag inte typsnittet i Photoshop, så vette sjutton hur jag har gjort headern egentligen.

Nu har jag en ny fråga, och får jag ett bra svar som jag kan använda mig av så länkas personen som gav svaret.
HUR GÖR MAN EN KANTLINJE/RAM INUTI EN BILD I PHOTOSHOP?
Jag vill alltså inte ha en ram runt hela bilden, utan runt ett visst parti inuti bilden. Partiet är inte fyrkantigt, utan har runda kanter, så det funkar inte med någon färdig markeringsram precis.

Glam!

15


Det här är allt annat än en vardagssminkning :)
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Microshadow "Smog" <--- Brungrå, som shading

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Eyedust "Goldglow" <--- Ljust guldig, på ögonlocket
Microshadow "Smog" <--- Brungrå, i globlinjen
Microshadow "Bronze" <--- Bronsig, ovanpå "Smog"
Microshadow "Deadly" <--- Mörkbrun, ovanpå "Smog" och "Bronze" 
Ögonpenna: Eyepencil "Black"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Lösögonfransar: Lash Art "Miss"
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna: Lippencil "Almost Red"
Läppstift: Lipstick "China Red"
Läppglans: Silk Gloss "Burnt Cinnamon" (Max Factor) <--- BronsfärgatNär jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Cupcaken, känd från Cocoo.

6


Vill påminna om min tävling om produkter från Victorian Dreams. Visste ni att man kan välja det här söta cupcake-halsbandet som vinst? Det skulle jag ha valt om jag vore ni :)

Klicka på cupcaken för att komma till tävlingen.

Bildkälla: VictorianDreams.

Neeeeej! :(

4
ICanHasCheezburger.com

Sköning.

6


Såg nyss Så ska det låta och blev påmind om låten "Here I go again". En låt som förtjänar att läggas upp på bloggen! Den sjungs av hårdrocksbandet från 70-talet... Whitesnake, som jag faktiskt har sett live!01:15 kommer refrängen:

Here I go again on my own
Goin' down the only road I've ever known
Like a drifter I was born to walk alone

Så skön refräng. Fast jag har ett vagt minne av att jag har hört den sjungas svinbra av en tjej med riktig powerröst, vem kan det vara? Jag hittar ingen cover alls på låten. Någon som vet?

Foundation på sommaren?

6


Sara: Jag har en lite fråga jag hoppas jag kan få ett litet svar på :)
Nu är det snart sommar och då känner inte jag för att gå med ett lagar foundation hela tiden liksom! Jag undrar om du har något tips på nåt puder som fungerar som en foundation eller någon lätt foundation som passar bra på sommaren. Nu kör jag med en mineral foundation, det kanske är det bästa?


Visst ska du kunna få ett litet svar :)
Precis som du säger så är mineralfoundation då det bästa, tycker jag, eftersom det inte täpper till porerna så mycket. Men det finns en produkt som jag vill pusha lite extra för! Jag har i och för sig inte provat den själv ännu, men tycker den verkar kanon. Den heter SPF 30 Natural Sunscreen och kommer från BareMinerals (alla känner väl till deras mineralfoundation ID?). Det är ett solskydd i puderform, med solskyddsfaktor 30. Som ni ser på bilden här nedan har den inbyggd borste, och fungerar både under foundation och utanpå foundation. Den ska kunna återappliceras utan att sminkningen förstörs, och passar även väldigt känslig hy. Jag hittar ingen information om hur det funkar med färgen, för pudret är ju färgat och finns i några olika toner... Och då tycker jag att det borde vara ganska exakt som ett mineralpuder med solskydd. Själv är jag väldigt sugen på att prova den här, men det är synd att det bara finns med solskyddsfaktor 30 - jag har velat ha lite lägre.

Den finns i tre nyanser: Light, Medium och Tan.
Ca. 645:-

Grönt och en gnutta rosa.

6


Här om dagen testade jag nya ögonskuggan från Makeup Factory, ni vet den där gröna, runda jag köpte nyligen :) Och så blev det en gnutta ljusrosa i globlinjen.
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Eye Shadow "57" (Makeup Factory) <--- Ljusgrön, på ögonlocket
Mineral Eyedust "Princess" <--- Ljusrosa, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppglans: Lipgloss "Pink Whisper" (H&M)När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Länkning utlovas. Om ni vill :)

11


Jag måste, på ett eller annat sätt, ta reda på exakt vilket typsnitt jag har på texten i min header.

Och jag behöver er hjälp! Den som ger mig svar (rätt svar) på vad typsnittet heter får en länkning, om personen vill förstås :) Och evig tacksamhet.

Om någon mot all förmodan inte vet vad en header är, så är det alltså där ordet Makeupartisten står med röd text i min blogg. Kan hända att M:et och K:et är skrivna med andra typsnitt än resten av bokstäverna, men isåfall är det dom andra bokstäverna jag är mest intresserad av att veta. Headern är gjord i Photoshop förresten, om det är till någon hjälp.

PS. "Ytan" på bokstäverna är redigerad i efterhand.
Från början var det helt slät yta. DS.

Har redan testat
WhatTheFont, det funkade inte, dom hittade inte bokstäverna...

I'll take you to the candy shop, duruduru...

10


Fick just ett nyhetsmail om dessa söta burkar,
nyinkomna på
E.L.F. Cosmetics :)


Bildkälla.

Det är läppglans förstås, och finns i smakerna/dofterna:

• Coconut Crazed
• Frosting Fanatic
• Mocha Maniac
• Melon Mayhem
• Candy Fix
• Berry Pop
• Cherry Bomb

Snygga burkar med gulliga namn, det gillar vi!
Priset är det inte heller något fel på - 18 kr.

Nelly-rea.

4


Med koden TDPREMIUM kommer ni alla åt rean på Nelly.com redan nu :)
Rean börjar inte för allmänheten förrän på tisdag!

Jag vill tipsa om att ögonskuggorna Barry M Dazzle Dust säljs billigt där, och även ögonskuggor från Pierre René. Men framför allt så hittar man "klistermärksögonskuggorna" på rean! EyeMajic heter dom, och kostar vanligtvis 110:- för fem par. Nu kostar dom bara 55:-


(EyeMajic på bilden) Bildkälla: Nelly.com.

LOLcats-favoriter #7

2


Jag har som sagt glömt vilka som redan är upplagda... men dom två sista förtjänar iallafall att visas igen ;)

Från ICanHasCheezburger.com.


"Ledig" dag.

2


Det är en enormt trött Andréa/Dea/Makeupartisten som bloggar just nu...

Det var min "lediga" onsdag idag, då vi har skoluppgifter som ska göras hemma. Men hela eftermiddagen var jag på utbildning inför mitt sommarjobb. Utbildningen gick bra, även om det var segt att hålla på med samma sak i så många timmar. Träffade en kille som jag har jobbat med förut, så det var ju trevligt. Och jag fick veta att jag jobbar förmiddag på midsommarafton, vilket är perfekt! Och jag är ledig på min födelsedag, vilket är ännu bättre.

Ända sen jag kom hem - vilket känns som alldeles nyss, har jag varit otroligt trött och har inte riktigt orkat ta tag i skoluppgiften. Har satt mig framför den flera gånger, men det tar verkligen emot! Orkar helt enkelt inte. Skulle vilja följa mitt infall och bara falla ihop åt vänster (soffan står där) och sova tills imorgon bitti. Undrar om det är sjukdom på G, jag brukar aldrig bli såhär trött annars.

Här är min nya godgrip (rolig sammansättning av godbit och dyrgrip, som en klasskompis gjorde), eyedusten "Empire" som jag ju pratade om här om dagen. Ni ville kalla färgen lila-röd-brun, metallic-lila, metallic glitter-lila eller lilac bronze.

Önskelista.

5


Jag har alltid ett gäng sminkprodukter i tankarna, saker som jag bara måste ha! Jag tänkte visa vad jag just nu önskar att jag ägde från Make Up Store.


Bilder lånade från http://makeupstore.se.

• Eyepencil Czar
• Microshadow Famous
• Lash Art Doll
• Top Coat Mat
• Pot Gloss Ski
• Lippencil Forbidden Kiss
• Cybershadow Meteor

Det är inte Lippencil "Forbidden Kiss" och Pot Gloss "Ski" på bilderna, för jag hittade inga bilder på dom. Jag tog färger som liknade dom helt enkelt.

Cybershadow "Meteor" är perfekt att ha till mer eleganta sminkningar - man kan tro att den är väldigt lik Microshadow "Muffin", men den är finare än så, tycker jag. Den är magisk på något sätt. Pot Gloss "Ski" har en underbart bärig färg, lite lila sådär. Top Coat "Mat" gör att man får en plastig matt finish på sina nagellack - en väldigt häftig effekt.

Valfritt från Victorian Dreams.

34


Vinn valfri vinst (smycke eller lösnaglar) från Victorian Dreams!
Victorian Dreams är en sida jag nyligen upptäckt, som säljer otroligt söta accessoarer och fina lösnaglar.
(Bilder lånade fram deras hemsida)Tävla såhär:

• Gå in på Victorian Dreams och välj vad du vill vinna (antingen ett smycke eller lösnaglar). Skriv sedan ett inlägg om tävlingen på din blogg, där du länkar både till denna tävling och till
http://www.victoriandreams.se. När du har gjort det så skriver du en kommentar på detta inlägg att du är med och tävlar - och glöm inte att skriva din mailadress och vilken produkt du skulle vilja vinna! = 1 lott i tävlingen.

• Om du dessutom lägger till mig på Bloglovin (nämn det i kommentaren isåfall) så har du 2 lotter i tävlingen.

Tävlingen avslutas måndagen den 26:e april kl. 20.00! Lycka till!

Grattis Annika!

SATC II.

10


Snart kommer Sex and the City 2 på bio! 28:e maj, om källorna är korrekta. Tiden springer iväg, så i ett litet nafs är vi ju där. Jag ångrar nästan att jag såg den här trailern dock, den avslöjar en del. Men å andra sidan, hade man inte sett det så hade man hört det skvallervägen.Fast jag kan inte låta bli att tröttna lite på det där "Jaaa, vi kör på någon cool musik på hög volym, med kvinnlig sångerska förstås (girlpower!), medan alla fyra SATC-tjejerna går i bredd och överröstar musiken. Det funkar alltid". Och sedan den plötsliga tystanden och ljudet av imaginärt glitter som regnar ner över tjejerna som är placerade på en scen eller liknande. Tro mig, jag har valt bort andra trailers p.g.a. det där. Den här var ändå den bästa.

Men trots allt längtar jag efter att se filmen. Lite förutsägbart ska det vara.

Empire.

22


Jag har en ny favoritögonskugga! :) "Empire", från Make Up Store!

Men vad ska man kalla färgen? Lila? Metallic-lila? Eller vad..?
(OBS. Det är den jag har på själva ögonlocket på bilderna - högre upp i globlinjen är det en annan)

Svara gärna bland kommentarerna vad ni själva skulle kalla färgen.
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Blush "Sugar Muffin"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Eyedust "Empire" <--- Lila-aktig, på ögonlocket
Mineral Eyedust "Princess" <--- Ljusrosa, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Black"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna: Lippencil "The Perfect Pink"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Kom ihåg att komma ihåg!

9


Tänkte visa en rosettring som jag hittade på Ginatricots rea nyligen :)

Alla har väl hört talas om det där med att knyta en rosett runt fingret när man ska komma ihåg något? Ringen känns som en kom ihåg-ring p.g.a. det. Min mormor och morfar hade en lapp på köksväggen i sin sommarstuga, med texten "Kom ihåg att komma ihåg!" :)

Storsjöodjuret.

12


Jag läste idag att Storsjöodjuret var fridlyst (!) år 1986 - 2006. Det var då förbjudet att ”döda, skada, fånga levande djur av arten Storsjöodjuret.” Man fick inte heller ta bort eller ”skada Storsjöodjurets ägg, rom eller bo”. Hur kan man fridlysa ett djur utan bevis på att djuret finns, undrar jag... Och det var just så dom sa år 2006 när fridlysningen upphävdes.

Jag hoppas att djuret finns :) Det vore... intressant. Och om det nu skulle finnas så vore det förstås bra med en fridlysning.

De vanligaste teorierna om vad Sjöodjuret kan vara, enligt Storsjoodjuret.nu: En mal, en stör, en fornnordisk kvarleva, trädstockar, en reptil, okänd sälart, tromb, svallvågor, optisk synvilla eller rent av gasbubblor från sjöbotten.


Foto: Marcus Engström, Expressen

Classic.

16


Den här sminkningen gjorde jag för så längesen så jag inte riktigt minns vad jag använde för produkter. Så längesen så att första bilden har blivit svartvit ;) Jag gillar verkligen att göra klassiska sminkningar som den här - det funkar alltid. Eyeliner, lösfrallor, markerad globlinje och röda läppar.

Bas
Concealer: Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, på ögonlocket
Eyedust "Goldglow" <--- Ljust guldig, ovanpå "Muffin"
Blush "Nut" <--- Brun, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Lösögonfransar: Lash Art "Miss"
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna: Lippencil "Russian"
Läppstift: Lipstick "China Red"När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Påminnelse om tävling.

10


Det verkar inte så nödvändigt att påminna er om den här tävlingen, eftersom väldigt många redan deltar :) Men OM någon har missat tävlingen så kommer här en påminnelse!Du kan vinna tre eyedusts från MakeupCosmetics, och tävlingen avslutas 20.00 ikväll. Sista chansen att delta nu alltså. Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

LOLcats-favoriter #6

7


Fler favoriter från ICanHasCheezburger.com.Första solranden!

9


Idag har man kunnat sitta ute på altanen och sola för första gången i år! :) Tänk på att jag bor i norrland. Jag var duktig och smorde in mig med solskydd idag, och krämens doft drog mig direkt tillbaka till minnen av soliga gräsmattor i Stockholms parker. Jag fick ta mig till såna ställen när jag bodde där, eftersom jag varken hade trädgård eller ordentlig balkong.

Bjuder på några bilder från dagen, fast jag tog ingen bild på min solrand, haha. Så jag har väl inget bevis på att den finns. Men jag vet åtminstone. Om jag fotade den med blixt skulle den inte synas, och om jag fotade utan blixt skulle den se ut som smuts ;) Den är inte så skarp precis, så jag hoppas bara att den inte bleknar bort på en gång.

Vår hund och katt solar så nära varann som möjligt :)


Solkatt undviker snön.


Första Snödropparna (Norrland som sagt...)


Första Tussilagon.

LOLcats-favoriter #5

9


... goes ANGRY.

Här är ett gäng arga katter från ICanHasCheezburger.com :)
Bilden längst ner är nog min favorit av alla LOLcats-bilder någonsin!

Hahaha!

Mineral Booster från E.L.F. Cosmetics.

11


Nu har jag använt Mineral Booster från E.L.F. Cosmetics en längre tid, och vill rekommendera den! Enligt deras hemsida ska man uppnå en "photo finishing touch" på sin sminkning med den här boostern som smälter in i huden. Den vårdar huden med vitamin A, B och E. Resultatet blir en sidenlen yta som inte alls känns kakig, som många andra puder kan göra. Dessutom blir inte huden supermatt av detta puder, och inte heller skimrig, utan får just den perfekta naturliga (vardagliga) mattheten tycker jag.


Bildkälla.

42,70:- här för den minsta burken,
som ändå är rätt stor och räcker väldigt länge!

VILL HA.

7


Har just varit ute och fått mig lite D-vitamin :) Soool!

Den här skinnjackan vill jag ha. 749:- på H&M:s rea. Den har kostat det dubbla, men jag tycker ändå inte att priset är okej. Om dom skulle sänka det till halva skulle jag nog slå till...
     
Bildkälla: H&M.

En GB Sandwich-glass skulle inte heller sitta fel idag. 
Definitivt en av mina favoritglassar!

"Nej jag är inte människa, då går det inte"

10


Jag skulle nyss bli medlem på ett forum, och fick då för första gången frågan om jag är människa. Haha! Kolla bilden:Jag förstår syftet (robotar, spam) men det lät bara så kul med "Bekräfta att du är en människa" :)

Apropå såna där ord som man skriver in för att bekräfta, så får man ju ofta skriva in såna när man kommenterar på bloggar. Jag upptäckte nu att jag hade sparat ett sånt bland mina bilder, med namnet "what"... Kolla så förstår ni varför den fick heta så!Haha. Ska man verkligen skriva in en halv låttext som lösen?

Dagens fråga.

21


Ni får gärna svara på dagens fråga:


Själv känner jag mig missnöjd om jag inte har skrivit 3 inlägg per dag, helst 4. Skriver jag däremot 5- 6 st så är jag rädd att läsarna inte hinner med alls, och det känns inte heller bra. Så 4 inlägg är lagom för mig, har jag kommit fram till. Men ibland blir det som sagt 3. Det är inte så att jag behöver tänka så det knakar för att komma på något att blogga om, jag har faktiskt runt 10 blogginlägg i huvudet just nu som bara väntar på att bli skriva. När jag skriver färre än 3 så märker jag direkt att jag tappar läsare. Och när jag t.ex. var i Barcelona i december/januari så bloggade jag ju knappt nånting... Då blev jag nervös och hade mardrömmar om läsarsiffror som sjönk som ankare i havet. Nästan ;)

Swatcher på ögonskuggor #15

4


Har swatchat den sotiga ögonskuggspaletten som jag vann i en bloggtävling. Paletten kommer från E.L.F. Cosmetics, och finns i deras paket "Get The Look  Dramatic Eyes".

Har High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store) som primer under skuggorna, men bara överst. Ni ser ju var det börjar bli suddigt - där har jag ingen primer alls.Har swatchat från ljusast till mörkast - alltså: färg 1, 4, 3, 2.
Paletten heter "Drama" och kommer från E.L.F. Cosmetics.


Samma skuggor i sin palett:

Cornelis Vreeswijk.

10


Jag tror jag har nämnt tidigare att jag aldrig brukar lyssna på svensk musik. Med svensk text. Nästan aldrig på musik gjord av svenskar överhuvudtaget, men speciellt svensk text alltså. Men... gissa vem som är ett undantag? Cornelis Vreeswijk. Här är mina favoritlåtar med honom!

Somliga går med trasiga skor


Turistens klagan


Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind


Felicia adjö


Cecilia Lind-låten fastnade jag för när jag var 13-14 år och hörde Niclas Wahlgren sjunga den, faktiskt :) Fast jag hade förstås hört den innan också. Min vän Linnea märkte hur mycket jag gillade låten, och var så gullig och skrev ut låttexten åt mig. Jag har kvar det pappret nånstans. Felicia adjö är annars en av mina favoriter också. Men det är ingen glad låt precis. Min favoritdel är på 01:40: "Felicia försvann. Felicia, adjö. Vi måste alla dö". Lyssna på stråkarna som smyger sig in där :)

Sen har han ju gjort massor av andra kända låtar, som Deirdes samba, Hönan Agda, Inatt jag drömde något som, m.fl.

MAC, MAD Minerals, Ninja Minerals...

20


Oj, vad mycket det finns att upptäcka i sminkvärlden :)

Just nu är jag sugen på att beställa ögonskuggor/pigment från MAC, MAD Minerals, Taylor Made Minerals, Ninja Minerals, Brite Bird och Lucy Minerals.

6 st märken! Inte illa va? Förstår ni att jag har svårt att välja?

Jag tänker absolut inte beställa från alla, utan jag tänkte beställa från ett nu och kanske fler i framtiden. Det lutar åt att det blir MAC på första beställningen. Som ni kanske märkte så har jag länkat alla märken utom MAC, och anledningen är att det finns många återförsäljare av MAC. Det märket säljs nämligen inte i någon butik i närheten av lilla mig, så jag tänkte göra en beställning över internet. Dessutom vill jag bara beställa "pigment samples" från dom, vilket är antingen 1/2 tesked eller 1/4 tesked pigment att använda hur man vill (jag tänker bara ha det som ögonskugga). En MAC-återförsäljare är Halocaustic, och jag har nästan bestämt mig för att beställa därifrån. Annars verkar Shiny Eyes också funka bra. Båda dessa har jag hört bra om, och det verkar verkligen vara äkta MAC som säljs - det figurerar nämligen många fejkprodukter också, så man får akta sig.

Själv har jag inte testat något av dessa 6 märken. Ännu.
Har någon läsare testat så får ni gärna dela med er av vad ni tyckte!

Blueish blues.

15


Vilken frustrerande dag!
Tapeterna går inte att få upp, och när dom sitter så är det åt fel håll. Jag får ingen ordning på vänstra menyn i bloggen. Det är riktigt krångligt att beställa MAC-prover, och när man gör det så fungerar inte betalningen. Dessutom googlar man senare och upptäcker att företaget man försökt handla från säljer fejkprodukter. Nu ska jag fortsätta i samma kassa bana och lägga upp en dåligt fotad sminkning för er också. Grrrrr.
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Mineral Foundation (L8Nyberg) <--- Som shading
Puder: Mineral Translucent Powder (Isadora)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Barry M Dazzle Dust "Beige" <--- Ljust guldig, innerst på ögonlocket
Pressed Shimmer Powder "Ocean" (L8Nyberg) <--- Grönblå, ytterst på ögonlocket
Ögonpenna:
Eyepencil "Black" <--- "Inuti" ögonen
Eyepencil "Gold Digger" <--- Guldig, under ögonen
Mascara: Lengthening & Defining Mascara "Black" (E.L.F. Cosmetics)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppglans: Lipstick "Wobble"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Testa att bara läsa början.

10


"Ge mig pistolen, jag orkar inte mer"

Och min kropp skakar nu...

Känner ni er förvirrade? Låter det som att jag har varit med om något ofattbart hemskt nu? Ja jag ljuger inte, både citatet och meningen under är sanna. Men det har med tapetserande att göra, det kan man kanske inte tro :) Jag stod nyss på en stege och höll upp en riktigt tung våtrums-tapet som vi försöker få upp i badrummet. Därför är mina armar skakiga nu. Pistolen i citatet är häftpistolen som pappa använde sig av!

Synd att jag inte har tagit någon "före"-bild på badrummet, det kommer bli riktigt stor skillnad. Golvet är redan bytt, från ljusbrunt till mörkgrått, och snart är tapeterna uppsatta om vi bara får tag i en ny häftpistol. Dom gamla tapeterna var bruna i olika toner, och stormönstrade. Dom nya är enfärgade, riktigt ljusgrå. Sedan blir det nytt handfat, och duschkabin istället för badkar. Dessutom nya badrumsskåp i helt annan färg än tidigare. Det kommer bli så fint :)


Bildkälla.

("Och kom ihåg att det inte är badrummet på bilden som har skrivit brevet"...)

Ser ni !?

20


Man kan ju inte annat än att bli galen på webbdesign...

Har just kommit på att min "lilla ikon innan adressen i browsern" (vet inte om det har något speciellt namn) har försvunnit. Jag ser den iallafall inte. Ser ni?
(Om ni inte förstår hur jag menar, så kolla bilden här)Ikonen har tidigare varit en liten söt ögonskuggspalett.

Har problem med menyn just nu också, så påpeka inte det, tack ;)

Makeup Factory.

13


Makeup Factory är ett sminkmärke som jag aldrig har testat. Har ni?

Igår hittade jag deras ögonskuggor på rea på Cubus och var bara tvungen att ta med mig en liten gröning hem :) Ögonskuggornas pris är 140 kr tror jag, men på rea kostade den 59. Värt att testa alltså!

Färgen jag köpte heter 57, och ser ut ungefär såhär:Må hända att den ser lite blå ut på bilden, men den är riktigt grön. En ganska ljus, vårig grön. Tokgillar att skuggan är rund och bullig, alltså konvex!

Expediten var så schysst och berättade för mig att Makeup Factory:s skuggor blir intensiva och fina om man använder dom med fuktad pensel. Så jag testade på handen.

Som ni ser så blev det inte särskilt stor skillnad på torr och blöt pensel.
Skillnaderna var att det blev lite ljusare grönt med fuktad pensel, och mer täckande och jämn yta. Dessutom fastnade den bättre på huden som var utan primer, än den torra skuggan gjorde.Har inte testat den på ögonen ännu, men det ser lovande ut.

Somliga går i trasiga skor...

11


... Säg, vad beror det på?

Jag blir galen på mina skor alltså. ALLA går sönder.

Vinterstövlar nr 1: Gick sönder i sulorna redan efter någon vecka, och jag lämnade in dom hos återförsäljaren och fick halva stöveln lagad - resten av trasigheterna räknades nämligen som slitage. Efter en veckas användning! Jag har inte precis stampat eller sparkat med stövlarna, så jag tycker verkligen att Din Sko skulle ha lagat alltihop. Jag lämnade in stövlarna igen hos en skomakare, fick dom snyggt lagade... och nu läcker dom in igen.

Vinterstövlar nr 2: Jag trodde att dom var hela, men kände nyligen att sulan kändes konstig inuti. Nu har jag märkt att dom också läcker in. Fast det känns ändå okej, stövlarna är 1 ½ år gamla.

Klackskorna: Dom enda sköna skor med klack som jag äger. Det är nämligen kilklack, och sulan är jätteskön. I måndags träffade jag en vän, och vi promenerade omkring i mer än en timme i vädret som var en blandning av snö och regnslask. Jag var så glad att jag hade mina sköna kilklackskor på mig. Tills jag kände att ena foten var alldeles blöt. Och sedan nästa. Nu är det torsdag, och skorna har fortfarande inte torkat inuti! Som ni ser på bilden så har jag nu satt in elektriska skotorkare, och det verkar funka.Mina strumpor går också alltid sönder.
Kan det vara samma anledning? Går jag väldigt konstigt? Fast det vet jag att jag inte gör... Men strumporna slits alltid sönder i hälen (väldigt snabbt), och skorna slits alltid sönder vid sidan av stortån och både längst fram och bak i sulan. Jag fattar inte!

Swatcher på ögonskuggor #14

12


Några swatcher i jordnära färger. Förutom den silvriga kanske...
Den gröna från Pierre René (hittas på Lindex) är min favorit av dessa - färgen är ljuvlig. Men jag gillar också den intensivt bronsiga från H&M - helt okej kvalitet och färg för bra pris. Jag använde den bronsiga när jag hade blå linser, och snacka om att den blå ögonfärgen framhävdes. Att bronsfärger framhäver blått vet många, men det gäller att hitta rätt ton av brons också. Så jag rekommenderar er blåögda att testa den här!

Har High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store) som primer under skuggorna, men bara överst. Ni ser ju var det börjar bli suddigt - där har jag ingen primer alls.Från vänster:
Single Eyeshadow "Stars No 86" (Pierre René)
Single Eyeshadow "Pearl No 04" (Pierre René)
Earth Spirits "495 Smokey Gold" (Max Factor)
Eyeshadow "Brown Dust" (H&M)Samma skuggor i sina burkar:

Tävlar om palett.

0


Jag tävlar om en ögonskuggspalett från Kosmetikan hos Millah.
Klicka här för att komma till tävlingen.

Bronsmejk.

10


Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Mineral Foundation (L8Nyberg)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Blush "Terra"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Barry M Dazzle Dust "Beige" (IaMia's) <--- Ljust guldig, innerst
Microshadow "Bronze" <--- Bronsig, i mitten
Ögonskugga "September" (TiKei) <--- Intensivt bronsig, ytterst
Ögonpenna: Eyepencil "Dark Chocolate" <--- Även under ögat
Lösögonfransar: Lösögonfransar Nr 1 (Depend)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: Private Eye Mascara (Bella Il Fiore)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift: Lipstick "Wobble"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Volangtop flyttar in i garderoben.

4


Jag köpte aldrig den där Ginatricot-topen som jag visade i ett inlägg tidigare idag. Däremot köpte jag den här från H&M!

Underbar top, man kanske kan kalla den ljust korallfärgad? Den har väldigt söta volanger längs ringningen. Blir riktigt fin som partytop i sommar till solbrända armar, och nu i vår ska jag ha den under en mörk kofta.Jag är toknöjd!

Grizzly Man.

12


Såg någon dokumentärfilmen Grizzly Man på tv igår kväll?

Jag såg den och har haft svårt att släppa den sen dess. Den var... otrolig. Inte otroligt bra dokumentär egentligen, men själva historien är otrolig. Timothy Treadwell filmade vilda grizzlybjörnar under flera somrar, och fick lämnade över 100 timmars film efter sig när han dog. Han kom björnarna så ofattbart nära - han pratade med dom och klappade dom och gick bredvid dom. Grizzlybjörnar, fattar ni? En grizzlybjörn är ca. tre meter lång och kan väga upp emot 650 kg... Så det var inga små leksaksbjörnar han umgicks med precis. Grizzlybjörnar anses väldigt farliga. I oktober 2003 blev Timothy och hans flickvän dödade och uppätna av en grizzlybjörn. Allt fångades på Timothys videokamera som var igång. Linsskyddet var dock på, så det är bara ljudupptagningar. Det är knappt någon som får eller vågar lyssna på dessa ljudupptagningar nu.

Se hela dokumentärfilmen gratis här.

Här är ett smakprov;

Provar kläder...

4


39cf31c364066258389c1deb29b889d5.png

Provar kläder på Ginatricot, funderar på den här topen!

Mineralsmink.

6


Josefine: Jag har hört att man sminkar sig lite annorlunda med mineralsmink än vanligt smink. Så jag undrar om inte du skulle kunna visa lite hur man använder det på rätt sätt? :)

Jo, visst kan jag det!

Vad är då speciellt med mineralsmink?
- Det består av mineraler; kristall-liknande saker som finns i naturen. Mica, järnoxid och bismutoxychlorid är några av mineralerna som brukar användas i mineralsmink. Dessa krossas och blir till ett smink som inte täpper till porerna och som är skonsam och vårdande för huden. Det lägger sig inte som en tjock hinna, utan jämnar ut och ger hyn en naturlig lyster. Mineralsmink brukar vara torrt, alltså i puderform. Men det finns också flytande. Då kan det dock innehålla konserveringsmedel, olja och/eller parfym. Själv använder jag endast torrt mineralsmink!

Hur gör man?

1. Smörj!
Var extra noga med att smörja in hela ansiktet innan du ska använda mineralsmink. Låt dessutom krämen sjunka in ordentligt innan du börjar sminka. Själv smörjer jag in mig innan frukost, och 40 minuter senare börjar jag sminka mig.2. Primer?
Oftast använder jag en ansiktsprimer innan jag lägger mineralsmink. Det är inget måste, men resultatet blir mycket jämnare, finare och mer hållbart. Ansiktsprimer läggs efter ansiktskrämen, men före sminket. Jag brukar låta primern sjunka in minst 3 minuter innan jag börjar sminka mig. Jag använder alltid någon av dessa primers: Base Perfector från SheerCover och Skin Serum från Make Up Store.3. Borsten är viktig!
Använd en såkallad kabukiborste, gärna av äkta hår. Jag brukar inte förespråka det där "Du måste köpa det här och det här för att kunna använda det där", men i det här fallet är det så. En kabukiborste är faktiskt nödvändigt för att lägga mineralpuder (det kallas också mineralfoundation). Och kvalitén på den är viktig. Jag rekommenderar "Long Handled Kabuki" från EveryDay Minerals för ca. 70 kr. Har hört att ID:s kabukiborste är väldigt bra också.

4. Lite i taget.
Knacka ut lite mineralpuder i förpackningens lock. Som på bilden. Ta lite i taget - för doppar man borsten i mycket puder så kommer resultatet bli väldigt konstigt (kakigt och metalliskt).5. Små mjuka cirkelrörelser.
Doppa borsten i pudret och börja applicera i mitten av ansiktet och rör dig utåt. Applicera genom att massera in pudret med mjuka små cirkelrörelser. Det kan kännas som att det borde ta en evighet att göra så med hela ansiktet, men det är en vanesak. Man blir snabbare och snabbare ju mer man tränar. Men sminkning med mineralsmink kan aldrig gå superfort - man måste jobba in sminket ganska noga.6. Vilka produkter?
Jag använder ibland SheerCover:s mineralpuder, och ibland ID:s. Jag tycker att dom två är lika bra, och det är ungefär samma prisklass. När jag har använt min mineralpuder i hela ansiktet så tar jag mineralpudret Wonder Powder från Make Up Store på kinderna, pannan och näsan. Det ger en fin lyster, det är så mycket skimmer i det.7. Concealer.
Oftast använder jag concealer innan mineralpudret. Jag har då en mineralconcealer som heter Concealer Minerals och kommer från L'oréal, den är helt okej. Som ni ser på bilden så sitter det en pensel i dess lock, och penseln är inte en kabuki, utan den är platt. Så det går inte att massera in den här concealern med cirkelrörelser. Jag bara stryker på lite där det behövs helt enkelt - under ögonen och på rodnader.8. Matta ner?
Mineralpuder har alltid en mer eller mindre skimrande finish. Ibland vill man få en mer matt yta, och då är det bra med ett matt finishing-puder. Jag använder alltid ett puder ovanpå mineralpudret, för att få sminkningen att sitta bättre. Det här matta pudret heter Mineral Translucent Powder och kommer från IsaDora. Det är alltså genomskinligt, och mattar bara ner. Det är viktigt att finishing-pudret är gjort av mineraler det också, för annars kan inte huden andas på samma sätt. Man har mineralsmink rakt igenom för att porerna inte ska täppas till. Jag duttar på det här pudret med en puderpuff, och sedan är basen på sminkningen klar!(Mineralögonskuggor och mineralrouge appliceras som vanligt smink, så där behövs inga förklaringar)

Nya penslar.

5


Idag har jag blivit tre sminkpenslar rikare.Gissa vad priset för alla tre blev? 40 kr. Och då är två av dom, nämligen dom två ögonskuggsborstarna, i äkta hår. Det stod inte vad eyelinerpenseln var tillverkad av, så det är säkert syntet. Men det gör inget - jag behövde ändå en ny eyelinerpenseln då min andra har börjat bli smått spretig. Och jag tyckte att den här såg tunn och fin ut, så vi får se vad den går för.

Den första ögonskuggspenseln (som är rundad i toppen och därmed kommer bli superbra att ha som toningspensel i globlinjen) ser fin ut i kvalitén, men den andra är otroligt glansig och ser lite fejk ut. Som sagt, jag ska testa dom allihop och se vad dom går för.

Så var köper man dessa billiga rackare? På varuhuset Karlssons!

Smyckesträd.

11


Idag är jag illamående med skavsår och träningsvärk och allt möjligt... usch. Men jag har iallafall varit på Jysk och inhandlat smycketräd :)

Jag vet att jag blev tipsad om det här smyckesträdet på någon blogg, men minns inte vilken. Det kostar iallafall 79,90:-Jysk, och är silverfärgat. Ser mörkt ut på bilden, men det är ljust silverfärgat. Nu har jag bara slängt upp några smycken i all hast, men senare ska jag hänga mina allra finaste där :)

Swatcher på ögonskuggor #13

8


Än är jag inte klar med mina swatcher på ögonskuggor ;) Har fotat tre nya idag. Och minst två till är på väg! I dagens inlägg visar jag två skuggor från L8Nyberg, en från Viva la Diva och en från MakeupCosmetics. Den gröna från L8Nyberg har en underbar lime-färg, och den teal-turkosa från Viva la Diva är jättefin med sitt guldskimmer.

Har High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store) som primer under skuggorna, men bara överst. Ni ser ju var det börjar bli suddigt - där har jag ingen primer alls.Från vänster:
Pressed Shimmer Powder "Tropicana" (L8Nyberg)
Pressed Shimmer Powder "Ocean" (L8Nyberg)
Domed Eyeshadow "662 Aqua" (Viva la Diva)
Mineral Eyedust "Brown Smoke" (MakeupCosmetics)


Samma skuggor i sina burkar:

Mars vinnare.

13


Det här blev mars favoritsminkningar!
Delad förstaplats för dom två.Här hittar ni den guld-lila sminkningen, och här är den gröna.

Dagens fråga:

24


Jag tittade på tv nyss, när jag kom på att det var längesen jag hade "Dagens fråga" i bloggen. Och dessutom blev jag inspirerad till en fråga...

Själv skuttar jag upp från tv-fåtöljen så fort jag ser minsta tecken på att reklamen ska börja, haha. Sen utnyttjar jag reklamtiden till att t.ex. svara på ett par bloggkommentarer, hämta mackor eller nåt annat gott, skriva ett sms... Ja, vad som helst som gör att jag slipper sitta stilla och irriterat vänta på att tv-programmet ska börja igen. Jag är för stressad för det.

Nu vill jag ha svar på min fråga från er som läser!

Greyish.

4


Den här gråsilvriga sotningen hade passat bäst med svart ögonpenna och lösfransar, men eftersom det var vanlig vardag fick det bli mer neutralt.Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Blush Color "Terra"
Solpuder: Perfect Powder Rouge "03 Amazing Glow"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: 
Mineral Eyedust "Lucky Silver" (MakeupCosmetics) <--- Silvrig, i mitten
Brightening Eye Color "Drama" (E.L.F. Cosmetics) <--- Den vita, innerst
Brightening Eye Color "Drama" (E.L.F. Cosmetics) <--- Den gråglittriga, ytterst
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Mascara: Lengthening & Defining Mascara "Black" (E.L.F. Cosmetics)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppglans: Lipstick "Wobble"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Herrgårdsbuffé.

11


Syster med gravidmage och sambo har varit här nu över påskhelgen, dom åkte precis hemåt igen. Nu kanske man inte träffas igen förrän det finns en bebis i den familjen!

Igår var vi på en herrgård och åt påskbuffé. Jag blev så otroligt mätt, har aldrig varit med om nåt liknande :) Det fanns så mycket gott! Men det allra bästa var inte maten, utan efterrättsbordet. Såhär såg min efterrättstallrik ut. Och då gick jag ändå en vända till och hämtade mer senare. Persikor, key-limepaj, chokladkaka med chokladbit, vit chokladmousse, rischoklad, hälsingeostkaka:Ett av dom fina rummen på herrgården.


I ett rum fanns massor av djurhuvuden på väggarna. Synd att man inte kan förstå genom fotona hur stora dom var. Och dom var riktiga!


Det vänstra vildsvinet var det häftigaste, det såg ut som att han log.


På herrgårdens trädgård fanns dessa djur. Fast dom var däremot inte äkta vara :) Metall!


När vi kom hem hade vi en påskkatt på bordet.

Nischade bloggar?

8


"Du måste nischa din blogg!"

Ett inte helt ovanligt citat inom bloggvärlden. Att man nischar sin blogg, alltså siktar in sig helt och hållet på ett ämne, är det som dom flesta rekommenderar. Om man vill få en stor blogg, om man vill nå ut med den.

Även BlondinBella rekommenderar det. Men för att ta hennes egen blogg och Kenzas blogg som exempel, d.v.s. två av Sveriges största bloggar... Dom är knappast nischade. Båda skriver om sin vardag, och möjligtvis att BlondinBella är lite inriktad på ämnet självkänsla och Kenza lite inriktad på shopping/mode. Men jag skulle inte påstå att deras bloggar är nischade. En blogg som bara handlar om smink och skönhet däremot - den är nischad!

Dom flesta av mina läsare verkar ha förståelse för att jag gillar att skriva om olika saker och att det dyker upp smink då och då. Någon enstaka gång har läsare klagat och påstått att min blogg borde handla endast om smink. Men vadå borde? Jag startade bloggen för att jag själv hade lust med det, och jag skriver vad jag vill i den. Jag har aldrig påstått att den bara ska handla om smink. Jag började blogga framför allt för att skrivandet är en del av min vardag, och har alltid varit det. Man skulle väl kunna säga att jag började blogga redan år 2000, när jag skrev någon slags dagbok på Lunarstorm. Det var ju nästan en blogg även fast det inte kallades det. I Makeupartisten-bloggen är jag inte särskilt privat, delar inte med mig så mycket av mina tankar, men jag trivs med det. Vill jag skriva ett långt inlägg om ett ämne som upprör mig så gör jag det. Och vill jag visa en sminkning som jag har gjort så gör jag det, och det kan vara otroligt skönt att bara visa någon bild istället för att berätta hur min dag har varit. Jag skriver aldrig detaljerat om vänner eller familj, och det är jag glad över såhär i efterhand, att jag aldrig har gjort det hittills. Förut satt jag mig ner och skrev skrev skrev efter att jag hade haft en dålig dag. Delade med mig av det negativa. På Makeupartisten-bloggen har jag aldrig gjort så, jag skriver inget i studens hetta. Jag har lärt mig att om jag skriver ner det negativa så betyder det inte att jag kan klicka "Enter" och sedan är problemen bortskrivna. Det betyder snarare att den negativa texten som jag just har knappat in fastnar hårdare i mitt huvud. Och humöret sjunker ytterligare. För både mig och dom som läser det.

Jag tänker inte nischa makeupartisten.blogg.se.

Påskmejk #2

16


Det blev en påsksminkning idag med!
Det mest färgsprakande jag har gjort på länge känns det som.

Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Solpuder: Perfect Powder Rouge "03 Amazing Glow"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Barry M Dazzle Dust "Beige" (IaMia's) <--- Ljust guldig, innerst
Eyedust "Bamboo" <--- Ljusgrön, på ögonlocket
Mineral Eyedust "Amy" (MakeupCosmetics) <--- Lila, i globlinjen
Eye Dust "5" (FACE) <--- Lila, blandad med "Amy"
Microshadow "Flamenco" <--- Mörklila, ytterst i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Black"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Lösögonfransar: Lösögonfransar Nr 1 (Depend)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: Lengthening & Defining Mascara "Black" (E.L.F. Cosmetics)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppglans: Lipgloss "Pink Me Later" (H&M)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

Sovkatt.

3


Som vanligt när jag inte har något att blogga om
så slänger jag in bilder på Molly...Hon sover gärna under underlakanen.

Påskmejk.

7


Säger glad påsk med lite guld, brons och lila!
Bas
Concealer:
Concealer Minerals (L'oréal)
Mineralfoundation: Mineral Foundation (Sheer Cover)
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Blush "Terra"
Solpuder: Perfect Powder Rouge "03 Amazing Glow"

Ögon + ögonbryn

Ögonskuggor: Microshadow "Muffin" <--- Ljus, som highlighter
Barry M Dazzle Dust "Beige" (IaMia's) <--- Ljust guldig, innerst
Microshadow "Bronze" <--- Ljust bronsig, i mitten
Microshadow "Flamenco" <--- Mörklila, ytterst
Mineral Eyedust "Amy" (MakeupCosmetics) <--- Lila, ovanpå "Flamenco"
Ögonpenna: Eyepencil "Gold Digger"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: Lengthening & Defining Mascara "Black" (E.L.F. Cosmetics)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Deadly"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppglans: Star Lips "Hollywood"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån :)

LOLcats-favoriter #4

9


Fler favoriter från ICanHasCheezburger! Men nu är det omöjligt att komma ihåg vilka jag redan har lagt upp, så det kan hända att det blir "favorit i repris"...
Naturally speaking.

12


Igår körde jag på naturligt.

Rougen Blush "Lust" (Make Up Store) och läppglanset Lipgloss "Pink Me Later" (H&M). Mineralfoundation och brynskuggor är samma gamliga vanliga. Fransarna fick den vårdande och ofärgade mascaran Treatment Mascara (Make Up Store).

Bästa Depend.

9


I söndags målade jag naglarna påsk-lila...

Idag är det fredag, och bilden visar hur naglarna ser ut idag. Exakt lika fräscht som i söndags. Jag har aldrig varit med om sådan hållbarhet på nagellack förr. Inte en enda smula har skrapats bort! Tack för det, Depend.Glad Påsk!

April, april...

5


Ni känner mig alltför väl ;)

Det var inte många som gick på det där med luggen. Och sanningen är att det var en löslugg jag hade på mig :) April, april!

Jag var tvungen att redigera lösluggens färg i fotoprogram, för luggen är mellanbrun medan mitt eget hår är mörkbrunt. Någon gång ska jag färga lösluggen (den är i äkta hår) så att jag kan använda den sen. Men tills dess blir den liggande.

Ni får fortfarande väldigt gärna säga vilken sminkning ni gillade bäst i
det här inlägget.

Lugg!

9


Nu har jag fallit för frestelsen igen. Har klippt lugg.
Lite ostylat på bilden, men annars är jag nöjd med den!

Marssmink.

22


Här kommer mars alla 18 sminkningar.

Ni får gärna kommentera och säga siffran på den/dom ni har gillat bäst.
Så att jag vet vad ni vill se mer av!

1,2...


3,4...


5,6...


7,8...


9,10...


11, 12...


13, 14...


15, 16...


17, 18...

"Håll dig på marken, din envingade jävel!"

10


Igår hörde jag en dikt som jag tycker har ett otroligt bra budskap. Den är så sann. En av mina klasskompisar, Maria, har skrivit en dikt på samma tema, som jag faktiskt gillar ännu mer än den här. Men jag kan inte hennes dikt utantill, så jag skriver ner den förstnämnda istället:

"Vingen" av Kent Andersson

Vi går alla omkring med en vinge
som vi inte kan flyga med
som blir till en börda för oss
som vi måste smyga med.

Vi hade nog kunnat flyga
om inte alla självutnämnda vicevärdar,
skolmästare
och alla dom praktiska, taktiska,
nitiska, kritiska,
anemiska, akademiska
felfinnarna med pekpinnarna
hade sagt:
"Du kan väl inte flyga!
Håll dig på marken, din envingade jävel!

Och drömmer du ens om att våga
med ett enda vingeslag
pröva din flygförmåga
så tar vi din vinge en dag!"

Vi går alla omkring med en vinge,
en dröm, en längtan, en sång
Tänk om våra vingar finge
flyga tillsammans en gång!

Deltar i tävling.

4

"Hitta snygga studentklänningar, festklänningar och cocktailklänningar på mode
webshoppen Fashionbox.se. Fashionbox har även badmode i form av bikinis och monokinis."


Jag är med och tävlar hos Sissi om en klänning från Fashionbox!
Nu håller jag tummar och tår ;)

Swatcher på ögonskuggor #12

3


Jag köpte några prover från TiKei (ett mineralmärke) nyligen, och fick då två prover på köpet också. Sånt gillar vi! Kan dock inte säga vad jag tycker om TiKei ännu, jag har bara provat deras Finishing Veil och ögonskuggan "Herbal". Verkar åtminstone helt okej, inga fel än så länge.

Har High Tech Lighter "Sundust" (Make Up Store) som primer under skuggorna, men bara överst. Ni ser ju var det börjar bli suddigt - där har jag ingen primer alls.Från vänster: Twilight, September, Meadow, Herbal.


Samma skuggor i sina burkar:

RSS 2.0