En dag på stan.. här om dagen!

7


Jag var ju på stan med ett par vänner... hmm, här om dagen. Jag har verkligen ingen koll på dagarna längre. Idag frågade till exempel en kund mig vilken dag det var, och jag hade inget bra svar :D

Tänkte slänga upp några foton från det, trots att dom är tagna av Lisa. Hoppas det är okej med henne, annars får hon väl slå mig... :-)
Foton: Lisa Lee Storrönning.

Resa.

1


Reser ni något i sommar?

Själv stannar jag hemma i Sverige. Mest på grund av jobb, men samtidigt så har det varit så pass fint väder här hemma, så man kan lika gärna stanna där. Drygt 30 grader kan jag inte klaga på. Jag hade nog ångrat mig om jag hade bokat någon utomlandsresa nu i sommar.

Ett drömresemål är annars Bali. Ni som inte förstår varför kan ju alltid bildgoogla på det ;) Det är så fint. Och att det finns komodovaraner (jätteödlor) på öarna bredvid är både skrämmande och… ja, häftigt. Nya Zeeland har ju också otrolig natur, det kan man bland annat se i Sagan Om Ringen-filmerna. Irland och Skottland vill jag åka till mest för att höra infödingarna prata ;) Många fler resmål har jag faktiskt inte… Hittills har jag mest varit i Spanien, och det är det land jag gillar allra bäst. Förutom Sverige. Egypten vore förstås inte helt fel att åka till någon gång. Egypten har faktiskt haft två av världens sju underverk. Det som finns kvar nu är Cheopspyramiden, den största av pyramiderna. Den byggdes klart år 2580 f.Kr. Det är så länge sedan så det är omöjligt att förstå. Stjärnstopp :)Har ni några drömresemål?

Lip Stain från E.L.F.

6


Jag har alltid varit sugen på att testa stainer (lip stain), som är en färgad vätska som sitter väldigt bra. Det ska hålla mycket längre än läppstift och läppglans, och ser dessutom mer naturligt ut.

När jag ändå skulle beställa puder från E.L.F. så bestämde jag mig för att prova deras Lip Stain också, i den ljust rosa färgen "Birthday Suit". Kan hända att jag blev lockad av det söta namnet också ;)

Mitt intryck: Hylsan är tvådelad - det är färg i ena änden och genomskinligt glans i den andra. Färgen lägger sig direkt lite "smuligt" på läpparna, och på läpparnas mitt försvinner den snabbt även om man har låtit det torka som man ska. Jag känner att jag måste lägga lite glans över för att det inte ska bli så torrt, och har man glans så försvinner förstås den naturliga känslan som man får av stainer. Icke bra! Jag ger den här produkten godkänt, men inte mer än så.

43:- hos E.L.F. Cosmetics.

Glada Hudik.

3


Hudiksvall ligger inte långt från där jag bor, men trots allt har jag faktiskt aldrig varit där. Förrän idag! Och det var mycket mysigare och finare än jag hade trott.

Vid vattnet. Fina små stugor.Inte lockande. Jag var bara tvungen att fota dom här skyltarna vid trappan i ett café. Det hade väl bara fattats en massa utropstecken efter den röda texten också, så hade det sett fullkomligt livsfarligt ut :)


Skavsårsfot. Plåstren på hälen ser ut att dölja ett groteskt blodigt sår, men det är trots allt bara mina nya, röda ballerinas som har färgat av sig...

Bronzy sky.

4


Frida föreslog en bronsig sminkning, och ett enkelt sätt att piffa upp en ganska färglös sminkning är att använda en färgad ögonpenna. Jag skulle gärna haft en lila i mina ägor, men den här gången använde jag en blå!
Bas
Mineralfoundation:
Wonder Powder
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Mineral Rouge "Terra" (Suhada)
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
Mineral Eyeshadow "Celebrity" (E.L.F. Cosmetics) <--- På ögonlocket
Microshadow "Bronze" <--- Längst ut på ögonlocket
Mineral Eyeshadow "Confident" (E.L.F. Cosmetics) <--- I globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Secret Agent"
Eyeliner: Eye Liner Cleopatra "Silver" (Madelene Mineral Make Up)
Lösögonfransar: Nr 1 (Depend)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Stainer:
Lip Stain "Birthday Suit" (E.L.F. Cosmetics)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Soy cansado...

0


Är så otroligt trött idag, det känns som att drömmarna har varit galet stressiga och att jag har haft hjärtat i halsgropen hela natten. Nyss höll jag på att skriva ett sminkinlägg, och gick in på min blogg för att kopiera listan över produkter som jag använde förra gången (sen ändrar jag förstås vissa saker i listan). Istället för att kopiera det så kopierade jag bloggnamnet uppe i browsern, och tänkte klistra in det. Det hade just varit snyggt. En bild på en ny sminkning, och så står det http://makeupartisten.blogg.se under. Händer det någon gång så vet ni att jag är galet trött.

My makeup may be flaking...

6


Det här inlägget borde sparas tills jag någon gång är ledsen, men, äh, vad skulle jag vara det för? :) Nu slänger jag in den här Queen-låten ändå, med den finaste delen av den fina texten.

Inside my heart is breaking
My makeup may be flaking but my smile still stays on
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly - my friends
The show must go on


Mrs Dotty.

5


Jag har en känsla av att det kommer bli mycket prickigt i min nästa lägenhet. Men jag vet inte, det är bara en känsla...

Inspiration?

12


Kom gärna med önskemål om vad jag ska visa för sminkning imorgon!
Jag ska ner på stan då, så jag kommer definitivt sminka mig även om det är strålande sol :)

Seahorse.

3


Jag gillar verkligen sjöhästar. Det är roliga små djur. Men dom får mig att tänka på ett visst Vänner-citat :) När Ross säger till höggravida Rachel:

- Look, I know how miserable you are, I wish there was something I can do. I mean, I wish I were a seahorse. Because with seahorses it’s the male, they carry the babies. And then also... umm, I’d be far away in the sea.

Haha. Klippet går inte att lägga in i bloggen, men om ni vill se det finns det här.

Dom här örhängena kommer från BikBok.

A-creme... igen.

4


Nu har jag använt fuktkrämen A-creme i några veckor och tänkte berätta hur det har gått!


Den kan användas på hela kroppen, men själv har jag bara haft den i ansiktet, både som dagkräm och nattkräm. Min hy är ganska blandad, och jag brukar undvika feta krämer eftersom jag upplever att det poppar upp finnar då. Och ja, tyvärr blev det så med A-creme också, den är lite för fet för mig. Jag gillar inte konsistensen heller - den är gelé-aktig och ganska hård för att vara en kräm, och känns dessutom odryg. Det jag gillar med krämen är att den är fullproppad med vitaminer, så det är med väldigt gott samvete jag smörjer in mig med den. Som godis för hyn :)

Pris: Ca 70 kr för en burk (120 g)

Citat från förpackningen:
"Den är utmärkt efter dusch och solbad, perfekt som vinterkräm, även vid stark kyla, en idealisk barnsalva. A-creme är i huvudsak baserad på ämnen som vi äter och som bildas vid kroppens ämnesomsättning"

Ipan stripan glubi glabi...

6


Ipan stripan glubi glabi... And that's the Swedish national anthem, THANK YOU FOR ASKING.Klicka på länken för att se klippet :) Spola fram till 02:46.

A silver thorn on a bloody rose.

3


Don McLean skrev låten "Vincent" 1971, som en hyllning till konstnären Vincent van Gogh. Jag har alltid gillat både låten och texten.Starry, starry night
Paint your palette blue and gray
Look out on a summer's day
With eyes that know the darkness in my soul
Shadows on the hills
Sketch the trees and the daffodils
Catch the breeze and the winter chills
In colors on the snowy linen land

Now I understand
What you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
They would not listen, they did not know how
Perhaps they'll listen now

Starry, starry night
Flaming flowers that brightly blaze
Swirling clouds in violet haze
Reflecting Vincent's eyes of China blue
Colors changing hue
Morning fields of amber grain
Weathered faces lined in pain
Are soothed beneath the artist's loving hands

Now I understand
What you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
They would not listen, they did not know how
Perhaps they'll listen now

For they could not love you
But still your love was true
And when no hope was left in sight
On that starry, starry night
You took your life as lovers often do
But I could have told you, Vincent
This world was never meant for one as
beautiful as you

Starry, starry night
Portraits hung in empty halls
Frameless heads on nameless walls
With eyes that watch the world and can't forget
Like the strangers that you've met
The ragged men in ragged clothes
A silver thorn on a bloody rose
Lie crushed and broken on the virgin snow

Now I think I know
What you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
They would not listen, they're not listening still
Perhaps they never will

Varför inte Queen?

13


Musikserien The Seventies på SVT berättar sjuttiotalets musikhistoria, men när jag skulle kolla upp i vilket program Queen skulle vara med så finns dom inte på listan i något avsnitt! Dom är inte med. Jag förstår inte varför. Det känns lite som om ett 50-talsprogram skulle strunta totalt i Elvis.

Citat från Wikipedia: "Bandet (Queen) fick en betydande ställning på 1970-talet och är sedan dess ett av Storbritanniens mest inflytelserika och framgångsrika band"
Ja. Precis. Och... "Gruppen har sålt 300 miljoner skivor världen över"

Nä! Jag gillar den där serien, men nu funderar jag på att dissa den :)

Kläder är konst.

17


Jag gillar att hänga fram fina klädesplagg i rummet, som konstverk nästan :) Två klänningar hänger alltid framme, en på utsidan av varje garderob. Matchar med halsband som jag hänger över.


(Rosa från Ginatricot, blommig från Rare Fashion)


Närbild på nykomlingen:


Den blommiga Rare Fashion-klänningen har jag precis sytt om! Storlekarna var nämligen lite knasiga - jag fick ta M/L för att den skulle vara lagom i ryggen, men då blev den för stor upptill. Large brukar jag inte precis ha, jag är ju petite, trodde jag iallafall.

♥ MAC.

8


Åh, vad MAC är bra. Pigmentet "Rose" är fantastiskt. Det är det rosa-aktiga jag har på ögonlocken här.

Bas
Mineralfoundation:
GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Mineral Rouge "Terra" (Suhada)
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
Pigment "Rose" (MAC) <--- Rosa-aprikos, på ögonlocket
Eye Color "Trailer Trash" (Pure Luxe Cosmetics) <--- Blågrön, under ögat
Ögonpenna: Eyepencil "Secret Agent"
Lösögonfransar: Lash Art "Miss"
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna:
Lippencil "The Perfect Pink"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Jessica Simpson Bang Hairdo.

1


Om ni precis som jag tycker att det är kul med lösluggar...

Jessica Simpson Bang SEK 199, Hairdo Jessica Simpson - NELLY.COM

.. så har nelly.com halva priset på dom välkända Jessica Simpson-luggarna just nu. 199:- ligger dom på nu och finns i flera färger. Och trots att det är syntethår verkar dom väldigt omtyckta och ser tydligen naturliga ut. Ett litet tips bara!

Grodan Axel?

4


Igår råkade jag smälla höger hand stenhårt i en dörrkarm. Hur dumt det än låter! Det gjorde uppenbarligen att höger axel ryckte till på något onaturligt sätt, och jag har haft ont i axeln sen dess :(

Smärtan sitter så konstigt till (den känns så djupt in) så jag har fått för mig att det kanske är en spricka i axeln. Antagligen har jag fel... Jag brukar få för mig att det är värre än det är. Så jag fortsätter smörja med Zon-salva åtminstone tills imorgon, så får vi se hur det känns så. Idag sitter jag hela tiden med knäna uppdragna och kroppen lutad åt vänster, för då blir axeln avlastad och det känns bättre :) Jag ser ut som en groda.

Kunde inte låta bli bilden! Det är lövgrodor. Jag vill ha en.

Bildkälla.

Fika hos mig?

8


Om du i framtiden ska fika hos mig kommer det se ut såhär :)Dom fina smideskaffeskedarna införskaffade jag idag. Muggarna är Iittala-muggarna "Taika" som jag har tjatat om i bloggen tidigare. Jag fick dom i födelsedagspresent, men hade dom inte i handen förrän i förrgår. Är dom inte världens finaste?

Must you keep left..?

12


Om jag hade Yoda som GPS-röst skulle jag alltid vara på bra humör! :D

"A wrong turn you have made, to the dark side, mhm"
"Left you must keep, hm?
Must left you keep?
You left keep must?
Must you keep left..?"

Ha-begär à la H&M.

6
 

 

 
MC-stövlar 299:-
Bruna stövlar 399:-
Klänning 199:-
Paisley-blus 199:-

Allt från H&M!

Blueberry Hills.

2


Jag tyckte att om ögonen skulle vara blåmålade så skulle minsann munnen se ut som att man precis ätit blåbär ;)
Bas
Mineralfoundation:
GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
"Turkos" (egentillverkad) <--- På yttre delen av ögonlocket
Twinkle Eyeshadow "Aloe" <--- Turkosgrönt glitter, som prickar
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift:
Lipstick "Black Orchid"
Läppglans: Lipgloss "Ski"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Jewellery.

6
En annan av mina stora ringar, och ett halsband som jag inte har använt förr av den enkla anledningen att det plingar som en kattbjällra. Men jag gillar't.

Nora Ring.

3


Hur skulle jag ha kunnat motstå den här..?

Underbart söt ring från BikBok. Jag tänker matcha den med rödlackade naglar, svart tröja och scarf. Ja, och någon slags byxor, men det får ni faktiskt förstå själva.

Förutom den så köpte jag också filmen Gudfadern idag. Känns som att jag är den enda som inte har sett den triologin, men snart blir det alltså ändring på det! Och jag har en känsla av att jag kommer att gilla den."And I'm a little bit lost without you
This ain't a love song, this is goodbye"

Mineral Booster.

5


Det är först nu när min Mineral Booster från E.L.F. är slut som jag inser hur bra den verkligen är... :(


Den absorberar verkligen oljan från min hy. Nu har jag varit tvungen att använda mitt reserv-mineral-finishingpuder (phew)... från Isadora btw, och då är jag blank som en latexbralla efter bara tre timmar. Nä, det måste bli en ny beställning från E.L.F. någon gång. Mineral Boostern har dessutom riktigt bra pris!

Señorita Whisper.

10


Tänkte spara denna partysminkning till helgen,
men det är väl konstant party i sommar? ;)
Bas
Mineralfoundation:
GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
Glitter: Glitter "Gold" (att.)
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Lösögonfransar: Nr 1 (Depend)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift:
Lipstick "Señorita"
Läppglans: Lipgloss "Pink Whisper" (H&M)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

El calor.

4


Idag är det så stekigt så jag har plockat fram blomsprutan.


Ja, har man ingen pool och inte tillgång till någon iskall sjö, så har man åtminstone nytta av en blomspruta. Jag brukar spraya benen med iskallt vatten ute i solstolen :) Är det helt otroligt varmt så tar jag dessutom armar och ansikte, men risken finns att det bara känns obehagligt efter en stund, att det känns som att det som rinner nedför pannan skulle vara svett. Så ibland nöjer jag mig med att bara spraya fötterna.

Hur brukar ni svalka av er?

Mitt i...

4


"Mitt i den mörkaste vintern lärde jag mig äntligen,
att det inom mig finns en
oförgänglig sommar"

- Albert Camus


"Custom made"

4


E.L.F. Cosmetics säljer "custom made"(hur ska man översätta det egentligen?)-paletter med ögonskuggor och läppglans :) Man köper paletten separat, och köper till fyra färger ögonskuggor eller läppglans att ha i. Färger och palett ligger på 18 kr/styck.

Försökskaninen Preben.

1


Egentligen är det slutet av det här klippet som är roligt, men börja kolla från 01:18 för att förstå sammanhanget med sommargästerna :) Skåningen är inte så rolig, men kontrasten mellan dom två...- Va säg' du om å ta dö på sommargästerna då, dä får man inte göra inte? Ta dö på dom? Va tyck' du om dä då, är det bara å göra dä eller?

- Som av en händelse så har jag en perfekt försökskanin! Preben heter han.
- Va säg du, det ä kanin?
- Ja nästan, han är keramiker...
- Jo, nog kan jag ta dö på nå kanina. Det är ingen fara, skjut' han bak i öra' bara, går bra dä.
- Fast döda är kanske lite...
- Har du frysbox? Jag har inte frysbox inte.
- Vet du, jag tror vi nöjer oss med en enkel misshandel. Eller att du skriker högt, högt på honom. I telefon! Ja, så gör vi.
- Jo, nog kan jag skrika på nå kanin i telefon å, går bra dä. Vad ä det för kanin då, har telefon? Har kanin telefon, får dom dä?

Bronzit.

3


Här kommer hemmagjorda skuggan "Bronzit" igen. Bilderna är några dagar gamla - jag kunde inte visa skuggan då eftersom jag skulle ge en sån till min syster i födelsedagspresent :) Men nu har hon fått den! Den är specialgjord för att passa (och framhäva) hennes blå ögon :) Därför är det mycket guld i, och en del orange.
Mineralfoundation: GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Blush "Lust"
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
"Bronzit" (egentillverkad) <--- Bronsfärgad
Ögonpenna: Eyepencil "Dark Chocolate"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppglans: Star Lips "Hollywood"


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Kort från b-day.

5


Jordgubbs- och blåbärstårtan jag gjorde på min födelsedag. Den blev extra ljuvlig p.g.a. tjocka lager med fyllning!


Firade i ny klänning...


Visst är det väl fint i Trolldalen?


Punkarfåglar?

16:e juli.

5


En wunderbar dag med fika och strandsnack.

Lace & dots.

2


I den här sötnöten förvarar jag mina solglasögon.49,50:- på Kappahl.

Tänkte först att jag i vinter kunde ha mina vanliga glasögon där, men jag vågar nog inte ha dom i ett så mjukt fodral. Jag får väl använda den som plånbok när solglasögonsäsongen är över (peppar peppar...). Duken på bilden är förresten mina föräldrars, men jag smider planer på att "låna" den ;) Den är ju den finaste duk mina bruna någonsin har skådat.

Födelsedagsmejk.

2


Lite mysko kort, men här är iallafall gårdagens födelsedagssminkning. Den bronsiga skuggan som ligger i globlinjen har jag tillverkat själv, den heter Bronzit. Sminkningen är ganska enkel och klassisk, men ändå med en somrig känsla för feeling...Bas
Mineralfoundation: GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
Mineral Eyeshadow "Elegant" (E.L.F. Cosmetics) <--- Champagnefärgad, på ögonlocket
"Bronzit" (egentillverkad) <--- Bronsfärgad, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Lösögonfransar: Nr 1 (Depend)
Lösögonfranslim: Adhesive "Clear"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppenna:
Lippencil "The Perfect Pink"
Läppglans: Caregloss & Shine "Pink Star" (Labello)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Happy...

17


Happy birthday to me ...!24 år, för er som undrar.
Har haft en kanondag hittills, och snart blir det hemmagjord jordgubbstårta. Har fått massor av fina gratulationer, tack tack! :)

10 sanningar.

10


Bella utmanade mig att publicera 10 saker om mig själv som mina läsare inte redan vet! Inte det lättaste! Jag har bloggat såpass länge, och med mitt guldfiskminne kan jag ju inte komma ihåg vad jag har berättat och inte :) Så en del av dom 10 kanske är repriser, men det får bli så. Och så finns det ju en del saker som jag aldrig kommer att skriva om på bloggen - lite privat vill jag förbli :)

1. Ogillar citrusfrukter (= citron, lime, grapefrukt, blodapelsin m.m.), förutom clementiner, som jag älskar! Och apelsiner är okej ibland.2. Jag har otroligt lätt att tänka mig in i hur folk känner och tänker. Jag tror inte att jag alltid har varit så, utan det har tränats upp eftersom jag tycker det är väldigt intressant med olika personligheter, och jag vill gärna förstå alla människor. Däremot är det inte alltid jag visar att jag förstår vad folk känner, för ibland tjänar man på att vara lite lurig...

3. Jag är en riktig bokslukare, men det har ni nog märkt. Jag verkligen slukar böckerna, sträckläser, och dom senaste dagarna till exempel har jag läst ut tre böcker.


4. Kan inte tänka mig att leva utan djur. Minst en hund och en katt vill jag alltid ha där jag bor.

5. Jag reste ganska mycket när jag var yngre. Har varit i Spanien minst 9 gånger, och så har jag varit i Italien och på Kreta. Men aldrig i våra grannländer!

6. Min favoritparfym är Davidoff Cool Water Woman.


7. Det är inte många som vet precis var jag bor... Men jag bor iallafall i Hälsingland, som är ungefär i mitten av Sverige. Närmaste storstaden är Gävle. Vissa påstår att det här är norrland, så, japp, jag är norrlänning!

8. Inte en dag utan kaffe! Mitt morgonkaffe är jätteviktigt... sorgligt nog :P Får jag inte det så vet jag inte vad jag gör. Sen dricker jag oftast en eller två koppar senare på dagen också.9. Jag är öppensinnad och ganska fördomsfri. Tycker att alla människor ska respekteras, och jag förväntar mig att själv bli respekterad för den jag är. Med öppensinnad menar jag till exempel att jag inte slår bort saker med "Äh, sånt kan inte hända", utan vågar tro på att allt är möjligt, även sånt som jag inte ens har reflekterat över tidigare. Och... jag blir ganska irriterad på dom som visar sig vara motsatsen: inskränkta och fördomsfulla.

10. När jag gick på låg- och mellanstadiet sprang jag otroligt snabbt och vann medaljer i varje skoltävling. Jag kunde säkert ha blivit riktigt atletisk, men det blev aldrig något stort intresse för mig. Den enda sporten jag höll på med senare var dans. Mina brorsbarn däremot blev duktiga löperskor :)

Nu är det meningen att jag ska lämna över stafettpinnen till några andra, men jag kan inte bestämma mig, så alla som har lust att anta utmaningen får ta den! :)

Hemmagjord Ametist.

16


Här är ännu en mineralögonskugga som jag har tillverkat!
Lila och väldigt skimrande, fast lite ljusare och mindre knallig än på bilden.


Jag har döpt den till Ametist, som den lila ädelstenen.
Imorgon får ni se den bronsiga som jag gjorde här om dagen!

Sommartradition.

2


Vår familjesommartradition är inte jordgubbsätning eller grodfångande eller sommarstugesemester... nej, det är att vissla introt till Morden i Midsomer varje gång det går på tv :)

Somrigt.

3


...
Bas
Mineralfoundation: GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
Mineral Eyeshadow "Celebrity" (E.L.F. Cosmetics) <--- Kallt guldfärgad, innerst på ögonlocket
Mineral Eyeshadow "Golden" (E.L.F. Cosmetics) <--- Guldfärgad, ytterst på ögonlocket
Eyeshadow "Jade Dust" (H&M) <--- Ljusblå, i globlinjen
Ögonpenna: Eyepencil "Secret Agent"
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift:
Lipstick "Pouty Petal" (E.L.F. Cosmetics)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Ring, ring, bara du slog en signal...

11


Skaffade mig en ny ring idag.
Den är inte ultimat till mina superkorta, olackade jobbnaglar :) Men jag tänker mig den i höst till lite mer piffade naglar och höstiga tunikor.59,50:- på Lindex.

Sista avsnittet ikväll!

3


Ikväll är det sista avsnittet av Ingen bor i skogen :(
21.30 på 2:an. Missa inte! Själv slutar jag jobba precis då, så jag får skynda mig hem.

Här är ett klipp från förra avsnittet. Först tyckte jag att Katla (den rosabyxade galningen) bara var irriterande, men efter att ha sett honom några gånger har han blivit rolig!


"Du är mig inte bekant. Du luktar frukttvål"

Lamm vill ha boll!

6


Med tanke på senaste tidens fotboll (heja Spanien!) måste jag få påpeka att... jag aaavskyr vuvuzelor. Trumpeterna som gör att man tror att en bisvärm har bosatt sig i tv:n varje gång det är match.

Vi kan ju låtsas att det är anledningen till att jag inte sett så mycket av fotbolls-VM i år. Och att jag, dom få gånger jag tittat, skämtat lite på spelets och spelarnas bekostnad ;) "Lamm (Lahm) vill ha boll!". Ja... kommentatorerna var faktiskt först med att säga så, jag bara håller med. Samma sak med uttrycket "Dålig boll!" som bara låter en aning fånigt. För övrigt undrar vi om Schweinsteiger verkligen betyder gris-stege. Och om Klose [closet] inte låter som toalett på tyska... men det hette visst toalett där också. Men det är åtminstone roligt att en av dom heter Butt.

Visa vid midsommartid.

6


För några dagar sedan satt plötsligt en man vid pianot på jobbet. Han spelade några sommarvisor, och en av dom kände jag så tydligt igen, men den var omöjlig att placera. Ingen snutt ut texten dök upp i tankarna, bara känslan av texten. Har nu nynnat den i tankarna i några dagar, utan resultat. Tills idag! Jag läser en bok just nu, där ett av kapitlena inleds "I natt är du bjuden av dimman till dans", och visst kände jag igen det när jag läste det imorse, men jag hade inte en tanke på den där visan. Men plötsligt dök orden "Nu far du till..." upp i huvudet, och jag visste att efter det kom några fiffiga namnupprepningar. Lite fingrande på tangenter, lite Google, så hade jag texten till Visa vid midsommartid framför mig.

(Text: Rune Lindström. Musik: Håkan Norlén)

Du lindar av olvon en midsommarkrans
och hänger den om ditt hår
Du skrattar åt mångubbens benvita glans,
som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn
i långdans, i språngdans på glödande järn
I natt är du bjuden av dimman till dans,
där Ull-Stina, Kull-Lina går


Nu tager du månen från Blåbergets kam
att ge dig en glorias sken
Och ynglet som avlas i gölarnas slam
blir fålar på flygande ben
Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor,
där Ull-Stina, Kull-Lina, Gull-Fina bor
I natt skall du somna vid Svartrama damm
där natten och mossan är len

Här sjunger Tommy Körberg den:Jag tycker egentligen att den ska sjungas endast till piano. Ett tydligt och hårt pianospel. Den ska sjungas enkelt, men lite mystiskt, speciellt vid "Svartrama damm". Så låter det i mitt huvud iallafall... men på Youtube fanns inga såna versioner :)

Oh happy day!

8
Jag har tillverkat min första mineralögonskugga!!! Den är grön med guldskimriga inslag, och det är förstås den ni ser i kollaget här nedan. Känns galet kul :) Den har inget namn ännu, men det kommer.

Bokrekommendation:

4


"Vem är Björn och vem är Benny och andra intressanta mysterier" av Fredrik Lindström & Hasse Pihl. En både bildande och tokrolig bok :D

Ett av dom 28 kapitlena handlar, som ni förstår, om vem som är Björn och vem som är Benny i ABBA. Ett av namnförslagen när gruppen skulle bildas var, enligt boken, "ARBA. Förutsatt att Björn Ulvaeus byter namn till Rörek Ulvaeus, Benny byter till Birger" ;) Senare skaffade Björn skägg, precis som Benny. Citat från boken: "Björn ville komma bort från den "snälla" och präktiga stämpeln han haft i ABBA, och han ville starkare bejaka sin manlighet. Skägget, det hade han sett i nån tidning nånstans. Han slängde till exempel även bort alla sina snickarbyxor och sparkdräkter och han började också gå i något grövre skor".

"Benny är den som ser ut att heta Björn (han är den lite mer kraftfulle som haft skägg hela tiden - en riktigt kramgo nallebjörn, säger en av hans groupies), medan Björn verkligen ser ut som en "Benny" (pojkaktigheten, snickarbyxorna, skrattgroparna, det ständiga leendet). Alla försök att gissa vem som är vem brukar alltså leda folk helt fel. Ändå försöker mängder av svenskar dagligen!"


Bildkälla: Realtid.

Ett annat bra kapitel i boken heter "Varför är det så svårt att vinna på spel och lotteri?". Där kommer man fram till att man statistiskt ökar sina vinstchanser genom att stå bredvid någon som fyller i en lottokupong itobaksaffären, eller snett bakom :D Och att det är osunt att staten tjänar en massa pengar på människors naiva förhoppningar om vinst. Därför föreslås det en omvänd spelform, som går ut på att man inte ska vinna! Man får betalt för varje rad man tar på lotto, och vinstplanen för omvänt stryptips ser ut såhär:

"10 rätt: En kille från Svenska Spel kommer hem, ser en smula hotfull ut, men gör inget särskilt.
11 rätt: Nu plockar han med sig ett par cd-plattor och dessutom använder han vanlig rostfri stekspade i din teflonpanna.
12 rätt: Då fixar de ett ordentligt läckage i trossbotten och/eller tänder eld på din bil.
13 rätt: Nu pratar vi indragen sjukförsäkring, barnomsorg och pension! Dessutom är du skyldig staten en summa som du får snurra fram på ett hjul i Nyhetsmorgon i TV4, exempelvis betala 20.000:- i månaden i 25 år. Grattis!"

"Jamen summa summarum; här haru en lit'n sjöbuse"

5


Nu har mitt absoluta favoritklipp från "Ingen bor i skogen" kommit upp på Youtube :) Se och njut!"Du vet, farsan var ju snygg nå djävulskt, och han åt ju blåbär in i det sista"

Gulliga små rackare.

1


Jag leker moster (Ja.. jag är moster):
För två eller tre år sedan:Jag hittade hundkortet samtidigt som jag letade mosterkortet. Det är många likheter i dom två korten. Morgonfripp, samma kök, sommarbrun och en gullig liten rackare i famnen!

Och så är det bara järnet in i träbiten igen!

7


Jag har ju snackat om humorserien "Ingen bor i skogen" tidigare, och nu finns äntligen klipp från det på Youtube :) Här är en av mina favoritscener. Fågelholken!

Siri Celebrity.

8


Här om dagen hade jag delat arbetspass, vilket betydde att jag bara var ledig mellan 12 och 16 på dagen. Då passade jag på att fylla i min diskreta sminkning med vingad eyeliner och rosa läppglans innan jag drog ner på stan!
Bas
Mineralfoundation:
Mineral Foundation (L8 Nyberg)
GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
Pigment "Siri" (Brite Bird) <--- På yttre delen av ögonlocket
Mineral Eyeshadow "Celebrity" (E.L.F. Cosmetics) <--- På inre delen av ögonlocket
Eyeliner: Cake Eyeliner "Black"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift: Lipstick "Wobble"
Läppglans: Lipgloss "Pink Me Later" (H&M)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Solskydd i smink - Bluff?

12


"Idag finns varken regler eller någon som kontrollerar den här typen av smink". Så skrev Aftonbladet i en artikel om solskydd i sminkprodukter. Läs hela artikeln här.

Lite skrämmande tycker jag. Själv var jag rätt så nära att köpa hem dyrt mineralpuder med hög solskyddsfaktor i nyligen, men det var kanske tur att jag inte gjorde det. Det skulle inte kännas kul att lägga en massa pengar på det och sedan gå ut med det i gassande sol och tro sig ha ett solskydd som man inte har.


Foto: Colourbox.

Tahiti.

1


Nu har jag sett alltför många swatcher på paletten "Tahiti"...
(Cargo Color Palatte, $28)

VILL HA.

(Bilden gör inte skuggorna rättvisa alls. Dom har mycket skimmer i sig, och speciellt den sista färgen är mycket livligare än vad den ser ut här. Den första färgen är inte gul, utan väldigt djupt guldig)

Här ser ni ett exempel på hur vackert det kan bli!

Golden Citrus.

4


Hinner åtminstone slänga in gårdagens!
Bas
Mineralfoundation:
Mineral Foundation (L8 Nyberg)
GloPressed Base (GloMinerals)
Puder: Mineral Booster "Sheer" (E.L.F. Cosmetics)

Rouge
Rouge: Wonder Blush "Goddess"
Solpuder: GloBronze "Sunkiss" (GloMinerals)

Ögon + ögonbryn
Ögonprimer: High Tech Lighter "Sundust"
Ögonskuggor: Cybershadow "Meteor" <--- Ljust guldig, som highlighter
Pigment "Citrus Soda" (Brite Bird) <--- I globlinjen
Mineral Eyeshadow "Golden" (E.L.F. Cosmetics) <--- På ögonlocket
Ögonpenna: Eyepencil "Vanilla"
Mascara: The Colossal Volum' Express "100% Black" (Maybelline)
Ögonbrynsskugga: Microshadow "Ghetto"
Tri Brow Color
Ögonbrynspenna: "Brun 86460" (Yves Rocher)

Läppar
Läppstift: Lipstick "Wobble"
Läppglans: Caregloss & Shine "Pink Star" (Labello)


När jag inte har skrivit något märke på sminket så betyder det att det är Make Up Store! Detta eftersom det mesta av mitt smink är därifrån.

Rosablommigt munskydd.

7


Hyllar jag Michael Jackson
eller har jag fått någon mystisk sjukdom - vad tror ni..?
Nej, jag ska berätta om munskyddet en annan gång, men det är absolut inte så konstigt som det kan verka :D Inget konstigt alls.

(Fotot såg lite skrämmande ut i full storlek,
så jag la upp det i klickbar miniatyr istället)

Hälsingegårdar.

6


Jag bor i Hälsingland, men av någon anledning har jag aldrig tittat på dom fina hälsingegårdarna som landskapet är känt för. Det har helt enkelt aldrig blivit av. Men idag blev det av! Fantastiska gårdar som tyvärr inte gör sig lika bra på bild.


(Märks det att jag har brist på bloggämnen? :P)

Anledningar.

7


Idag har jag jobbat mest hela dagen, men hade åtminstone tänkt blogga innan jag gick på eftermiddagspasset. Gissa vad som hände då? Tor hamrade uppe i himlen... och inte lite heller. Och när jag kom hem från jobbet ikväll så var det strömavbrott. Avbrottet började när vi var inne hos kvällens sista kund, och det var väl tur att det kom såpass sent så att vi inte hade några kunder sittandes vakna i mörkret. Sen var det bara att byta om i kolsvart mörker och hoppas att kläderna hamnade på rätt ställe och åt rätt håll :)

Imorgon blir det en ledig dag i solen, och förhoppningsvis ett väldigt spännande paket i brevlådan.

Avslutar kvällen med lite åttiotalsrock!

Melba.

7


Det har varit mycket kläder i bloggen på sista tiden...

Nu tänkte jag bara tipsa om sidan Melba.se, som säljer massor av japansk-söta kläder och accessoarer och har rea just nu. Från 5 kr!


(Bild lånad därifrån)

Ingen tid över.

3


Jag. Hinner. Inte. :)

Idag har jag jobbat till 16.15 och sedan halvt avlidit av värmeslag (32 grader). Sedan hade vi Skype-dejt med bror och brorson som bor i Colombia. Efter det bar det av raka vägen till en restaurang, där det blev riktigt god plankstek med skrikande bebis. Och så var man hemma igen! Ska väl se lite av kvällens fotboll innan jag börjar vila upp mig inför morgondagens superjobbpass.

jj.

3


Godkväll!

Imorse läste jag en artikel i dagstidningen där någon hade stavat fel på ordet "noja". Som ni nog förstår så var det jj som hade varit framme. Jag blir galen på alla felstavade ord som tjejjer, grejjer, mejj, hejj... och nojja. Alla stavfel i världen irriterar mig, men det här är ett av dom värsta. Tror folk på fullt allvar att det skulle kunna stavas med två J? Tydligen, eftersom till och med utbildade journalister skriver så i tidningar. Att använda det här fjortisspråket på chattplatser på internet tycker jag kan vara okej, men å andra sidan... det är lätt att göra det till en vana, så man borde alltid sträva efter att stava rätt.

Jag hittade en diskussionstråd om jj, och där tyckte någon bestämt att man borde stava allting som det låter. Personen fick svaret "Ja, dåu ska jau väl skriyva så hära, så löuser si allt mei desamma. Ellår huur påjjkar" :-)

Zoe Blazer.

6


Det här är vad jag införskaffade på Nellys rea :)

Zoe Blazer SEK 159, Vila - NELLY.COM

En svart- och vitrandig.. hmm, kavaj, fast av bomull, och som funkar bäst att ha som kofta. Jag hade tänkt ta en bild på mig själv i den, eftersom jag fick hem den igår, men ingenting hinns liksom med här :) Vi har ju en bebis i huset, min systerdotter som fyller en månad idag.

Nu ska jag ut i solen en stund till innan jag gör mig i ordning för jobbet.

Roxy.

4


Salem är cool.Det var inte ens den här Salem-låten jag hade tänkt lägga in, men jag råkade hitta den här och fastnade litegrann :)

A-Creme.

4


Jag har fått hem prov på A-Creme,
så dom kommande dagarna blir det testning!


Klistrar in lite fakta:
"Den har funnits i snart 60 år, vilket är unikt i branschen. Ingen annan A-vitaminkräm är så välbeprövad eller har så lång tid bakom sig. Detta är ett bevis på hög kvalité och en mycket bra produkt. A-Creme är en utmärkt mjukgörande och återfuktande kräm som med stor nytta kan användas över hela kroppen. Den kan användas obegränsat utan att din huds naturliga balans störs tack vare dess naturliga uppbyggnad"

Nu ska jag ut till solen och min systerdotter igen :) Hörs!

RSS 2.0