Klubbkväll på Make Up Store.

4


I torsdags var det klubbkväll på Make Up Store och dessutom utförsäljning av produkter som använts på Make Up Store-visningar. Jag och min vän Johanna gick först på utförsäljningen, och på väg därifrån råkade vi hamna i belgisk tv (!). Där svarade vi på frågor om kärnkraft, med namn och allt. Klubbkvällen på Make Up Store var trevlig, även fast det blir lite trångt i en såpass liten butik som den på Drottninggatan här i Stockholm. Där åt vi snittar och tårta, drack vin och shoppade lite smått. Och jag körde en klassisk sminkning...
 

Tips: Dutta!

0


Känner du dig obekväm i färg? Men äger ett färgstarkt läppstift som du tycker är himla fint?

Trots att jag själv har testat alla världens färger, och älskar färger, så känner jag mig obekväm i starka färger när det gäller läpparna. Och jag vet att många känner likadant!

Mitt tips är att ta det där snygga läppstiftet och bara dutta på läpparna, gärna tillsammans med ett ofärgat läppbalsam under. Resultatet är lite färg, men utan det där blickfångarresultatet.
 

Här ser ni vad olika läppstiftet "Up The Amp" från MAC kan se ut beroende på applicering.

E.L.F.-beställning.

1


Senaste beställningen från E.L.F.

Lip Liner & Blending Brush "Wine"
Shimmer Eyeliner Pencil "Gunmetal"
Lipstick "Rich Raspberry""Gunmetal", "Wine" och "Rich Raspberry" swatchade.


Läppstiftet "Rich Raspberry" på läpparna.

Är dock lite besviken på E.L.F., som tidigare alltid har överraskat mig med oväntat snabba leveranser. Nu tog leveransen ett par veckor, vilket man i och för sig kanske får räkna med nu när dom blivit så stora. Det som gjorde mig mer besviken var att läppstiftet fattades i leveransen, trots att det stod med i den tillhörande "leveransblanketten". Irriterat satte jag mig direkt och skrev ett mail till E.L.F., och ett par veckor senare (igår) fick jag läppstiftet i en ny leverans. Dock utan förklaring eller liknande.

Bryn på utväxt.

0


Under dom veckor (6??) som jag hittills använt fransnäringen Xlash, så har jag även smetat det på brynen varje dag, samtidigt som jag helt låtit bli att plocka dom. Äntligen har det kommit några rejäla strån, men hittills är det alldeles för lite för att jag ska kunna börja fylla i dom i den formen. Det skulle dessutom inte se riktigt klokt ut, eftersom det inte är ett enda strå på utväxt på andra ögonbrynet ;)
 


Som ni kanske ser så har även fransarna blivit lite längre med Xlash. Recensionen kommer snart!

Lucky Mia in action.

1


Igår gjorde jag en sotning med Lucky Mia från MIYO, som jag nyligen skrev om (här). Den sotades ihop med bronsbrunt, skimrande ljusrosa och ljust guld. Guldfärgad ögonpenna och Viva Glam Gaga-läppstiftet till det.

White Wedding.

3


Imorgon ska jag på bröllop.
Tänkte för en gångs skull vara förberedd och testa sminkning och frisyr innan, istället för att bara slänga ihop något och ägna 1½ minut åt håret. Det fick bli en guldig sminkning med brons i globlinjen och aprikost (som inte syns på bild) på mitten av ögonlocket. Skulle vilja ha någon annan färg längst ut på ögonlocket, men vad? Jag kommer att ha en aprikosrosa klänning. Funderar också på om jag ska ha inbakade/utbakade flätor fram istället för tvinnat.
Vad tycker ni? Kom gärna med förslag på både ögonskugga och hår!
 

5 Czar.

0


Hittade en sminkning som jag glömt lägga upp. Tur var väl det, för idag har jag inget intressant att skriva om... Jag har haft fullt upp med att fixa inför fotografering av lägenheten. Nu är den fotograferad, så snart kommer annonsen upp och vips så blir det visning och försäljning och utflyttning!

Good Things.

1
Good Things är ett hudvårdsmärke vars produkter endast ska innehålla "good things": dom är fria från animaliska ingredienser, parabener, mineraloljor och SLS (Sodium Laureth Sulphate). Att dom dessutom har riktigt snygga förpackningar och bra priser gör inte saken sämre! Jag har inte testat produkterna, men dom finns att köpa hos Eleven

Lucky Mia, MIYO.

1


I våras lanserades MIYO - ett nytt lågbudgetmärke med komplett makeupsortiment. Nu har jag äntligen testat en av ögonskuggorna, nämligen "Lucky Mia". En taupe-brons-brun historia som är ännu mörkare än vad den ser ut i förpackningen. Pigmenten är intensiva, och på swatchbilden nedan har jag lagt primer nederst, vilket inte ens syns! Färgen är såpass intensiv utan primer. Men jag kommer att använda primer för hållbarhetens skull. MIYO:s produkter är inte lätta att få tag i - i Stockholms innerstad verkar det finnas en återförsäljare, och det är en ICA-butik. Listan över återförsäljare finns här. Själv passade jag på att beställa min ögonskugga från Nelly medan det var fri frakt...
 


Dessa Metallic Eyeshadows är limited edition och ligger på 45:-/st.

Lollipop Velvet.

0


Den här sminkningen lägger jag upp mest för att visa en vän, så att hon kan komma med synpunkter. Jag gjorde nämligen en liknande sminkning på henne nyligen, men det här är en uppdaterad version med gråskimriga "Velvet" (Make Up Store) längst ut på ögonlocket för att ge en sotigare och mörkare look utan att använda eyeliner. I övrigt är det samma sminkning sminkning som jag gjorde på henne tidigare, med guld och rosa. Det rosa vill dock inte synas så bra på bild!
 
Samma sminkning fast med guldfärgad ögonpenna istället för vit.

Raisin.

0


Sminkning med ögonskuggan "Raisin" från Lucy Minerals.
 

Raisin & Candy Pink.

2


Nytt i sminkväskan - ögonskuggan "Raisin" från Lucy Minerals, och Glam Shine Miss Candy "Candy Pink" från L'oréal. Högst upp: ingen primer. Längst ner ligger skuggan på primern Shadow Insurance från Too Faced.
 
 

Regent.

1


Piffade mig för att gå ut och dricka vin här om dagen, och satsade på en mejk med fokus på min nya Microshadow "Regent" från Make Up Store.


Shading / Taupe.

0


Till shading vill jag rekommendera den här godingen: rouget "Taupe" från NYX. Ett matt gråbrunt rouge, perfekt att lägga under kindbenen. Drygt är det också - jag har använt mitt hela sommaren och det ser fortfarande oanvänt ut!
 

Pris? $6 (ca. 39:-)
Jag hittade mitt på Ebay.
 

Straightening Brush.

1


Vad tror ni om Straightening Brush från Make Up Store?

En borste täckt med termoplattor som är skonsamma mot håret och förenklar stylingen. Används tillsammans med fön på halvtorrt hår för att göra det rakt.

125:-Make Up Store eller Kicks.

RSS 2.0