Kemisk peeling

Hej på er!

För ett tag sen fick jag höra av en vän som gjort en kemisk peeling att behandlingen verkligen hade hjälpt hennes torra vinterhy och gamla acneärr. Jag blev lite nyfiken på behandlingen och började läsa på en del om den, som jag tänkte att jag kunde dela med mig lite av till er! Förhoppningsvis tycker ni att detta är lika intressant som jag tycker.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för flera olika behandlingsformer där man med hjälp av olika sorters syror (AHA, BHA eller TCA) som appliceras på huden ger huden ett lyft då det yttersta hudlagret avlägsnas.

Vad gör kemisk peeling?

I och med att en behandling med kemisk peeling tar bort döda hudceller stimuleras produktionen av nya hudceller, vilket ger huden ny lyster samtidigt som huden förbättras och föryngras. Dessutom reducerar behandlingen finare linjer och rynkor samt kan motverka acneärr och oönskad pigmentering. Så med andra ord om du vill ge huden ny lyster och glow, är en kemisk peeling något för dig.

Vilka områden kan behandlas?

Det är flera olika områden som kan behandlas:

  • Ansikte
  • Hals
  • Nacke
  • Bröst
  • Händer
  • Armar
  • Ben

sverigesskonhetscenter.se hittar du information om ett antal olika kemiska peelingar som hjälper mot oren hud, pigmenteringar, rynkor och fina linjer. De använder sig av olika syror såsom AHA- BHA- och TCA-syra. För att ta reda på vilken metod för kemisk peeling som passar bäst för dig erbjuder de en kostnadsfri konsultation där de testar hur din hud reagerar på syran.

Vad kostar kemisk peeling?

Priset varierar såklart mellan olika kliniker och vilken form av behandling du väljer, men priset verkar ligga någonstans mellan 1500–3000 kronor.

Sen finns det också möjlighet att göra kemisk peeling hemma och då blir det såklart billigare. Du kan köpa kompletta kit för ungefär 200–300 kr. Såg att t.ex. Dermastore.se hade såna set. Men om du är osäker på vad du ska ha kanske detta bäst i test från Damernasvärld.se kan vara till hjälp.

När ser man resultat?

Ofta kommer effekten av behandlingen lite successivt. De första dagarna brukar man bli torr eller flagna och sen när huden flagnat klart och den nya huden bildats kan man se resultatet.

Gör det ont?

Nej, behandlingen brukar inte göra ont. De flesta brukar uppleva det som en skön och avslappnande ansiktsbehandling.

Vad ska man tänka på efteråt?

Efter en behandling finns det vissa saker att tänka på, som till exempel att:

  • Undvika solexponering för att minimera risken för pigmenteringar
  • Undvika starkare krämer eftersom huden kan vara extra känslig efter en behandling

Hoppas att ni tyckte att detta var lika intressant som mig!