Ansiktslyft

Halloj vänner!

Hoppas ni haft en underbar sommar!
Under en grillkväll med vännerna satt vi och pratade om skönhetsoperationer och ansiktslyft kom på tal. Ett ingrepp som är väldigt populärt, men som kanske inte pratas om så mycket. Jag tänkte därför göra en lite större research på området för att själv förstå vad det betyder men också ge er kunskapen i ingreppet. Hoppas ni lär er lika mycket som jag har gjort!

Vad är ansiktslyft?

Med åren blir elasticiteten i huden svag och spänsten försvinner. Det bildas då rynkor och hängande hud som kan framstå som trötthet och ålderdom. Plastikkirurger finns då till för att ge ditt ansikte ett lyft. Detta så du både ser, men också känner dig piggare!

Hur går ett ansiktslyft till?

Ett ansiktslyft, också kallat facelift, tar cirka 3-4 timmar och sker under narkos. Det vanligaste är att kirurgen gör ett snitt i tinningen runt örat. Det händer även att ett snitt under hakspetsen görs för att sy ihop den ytliga halsmuskeln. På nordiskakliniken.se kan du läsa mer om hur ett ansiktslyft går till!

Ansiktslyft före och efter

Före

Innan operation lyssnar en kirurg på dina önskemål och svarar på dina frågor. Du kommer då att få fylla i ett frågeformulär om ditt nuvarande hälsotillstånd och om du har eventuella tidigare sjukdomar.

Efter

Efter din ansiktsoperation stannar du på avdelningen över natten. Du kommer känna ömhet och svullnad i ansiktet samt någon form av känselbortfall. Efter 5-7 dagar ska du åka tillbaka för att ta bort stygn och göra din första kontroll. Efter två veckor tas sedan de sista stygnen bort.

Ansiktslyft pris

Du bör räkna med att kostnaden för ett ansiktslyft ligger mellan 79 000 – 112 000 kronor. Kostnaden beror på olika faktorer, så som omfattning av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. På ak.se  kan du läsa mer om ett kombinationsingrepp. Du kan också hos ak.se se vad just din stad tar för pris för ett ansiktslyft .

Hur länge håller ett ansiktslyft?

Det är olika för olika personer hur länge ett ansiktslyft håller. Dock bör du kunna räkna med att ett facelift håller i cirka 10-15 år.


Ansiktslyft hemma

Det finns idag många olika massageprodukter som får musklerna i ditt ansikte att slappna av, och ger dig bättre blodcirkulation. Du kan också ta del av en indisk läkarkonst, Ayurveda, som sägs bidra till ett ansiktslyft hemma genom massage på dig själv. På ansiktsmassage.se kan du läsa mer om denna behandling.

Ansiktslyft utan kirurgi

Det finns idag många metoder för att göra ansiktslyft utan kirurgi. Nedan listar vi de vanligaste. På ansiktslyft.se kan du läsa djupare inom varje metod.

  • Botox och fillers
  • Ansiktslyft med laser
  • Kräm för ansiktslyft
  • Ansiktslyft med tråd
  • Ansiktslyft med massage

Hoppas ni lärt er något nytt för dagen och att ni tar med bra kunskap!
Ta hand om varandra!