Ta bort hår permanent

Det är många som väljer att ta bort hår permanent för att slippa behöva raka, vaxa och epilera – hårborttagning som ändå får ses som kortvarig. Att ta bort hår permanent innebär att hårsäcken förstörs eller tas bort och du blir därmed av med oönskad hårväxt eftersom håret inte kan växa utanför sin hårsäck.

Det finns framför allt två huvudsakliga metoder för permanent hårborttagning – laser och IPL. De olika metoderna skiljer sig något åt, och kan passa olika bra för olika personer. Här får du lite mer ingående information om de båda metoderna, samt tips på vart du kan vända dig för att ta bort hår permanent.

Permanent hårborttagning med laser

Att lasra bort hår är generellt sett den mest effektiva metoden för permanent hårborttagning. Laser har stora mängder energi som omvandlas till värme. Värmen förstör hårsäcken på djupet och gör det utan att skada huden. Laserenergin värmer upp pigmentet i håret till cirka 70° C och sprider sig sedan ner till hårroten och hårsäcken där de hårproducerande cellerna förstörs. Beroende på färgen på hyn och håret behöver styrkan anpassas för att uppnå en permanent hårborttagning med ett så optimalt resultat som möjligt.

Observera att nytt hår inte kommer att produceras i de hårsäckar som förstörs under en laserbehandling, men att kroppen fortsatt kan skapa nya hårsäckar. Detta triggas oftast i gång av hormoner och det är därför vanligt att en graviditet kan ge ökad hårväxt.

Skonsam hårborttagning

Nordiska Kliniken i Stockholm framhäver hårborttagning med laser som den mest skonsamma metoden för att ta bort hår permanent. Genom ett inbyggt kylsystem kyls huden ner under behandlingen, utan att det påverkar temperaturen som når hårets rötter.

Även på Sveriges Skönhetscenter i Stockholm, erbjuds permanent hårborttagning med laser. De använder sig också av Soprano Ice – samma som Nordiska Kliniken. Den kombinerar laserbehandlingen med olika våglängder för att kunna behandla alla typer av hårstrån med undantag för blonda, gråa och röda hårstrån.

På Sveriges Skönhetscenter kan du också ta bort hår permanent med Splendor X – det senaste inom permanent hårborttagning. Denna är extra effektiv mot blonda hårstrån. I videon nedan kan du se tekniken bakom Splendor X och vad det är som möjliggör permanent hårborttagning på ett bättre och mer effektivt sätt än någonsin tidigare.

Permanent hårborttagning med IPL

IPL (intense pulsed light) använder sig av just intensivt pulserande ljus och används främst för att ta bort ytliga blodkärl och pigmentfläckar i ansiktet. Behandlingen är också effektiv för att ta bort hår permanent. IPL, fungerar på liknande sätt som laser, men går inte riktigt lika djupt, och lämpar sig bäst för oönskad hårväxt just ansiktet.

Det IPL gör är att försätta hårsäcken i en vilofas, vilket gör att håret lossnar från hårsäcken och faller av cirka 1-3 veckor efter behandlingen. De hårsäckar som har varit vilande under själva behandlingen påverkas däremot inte, och kan börja producera hår när de blir aktiva igen. Då kan det vara läge att göra ytterligare en IPL-behandling.

Hårborttagning med IPL i Stockholm

Sveriges Skönhetscenter erbjuder hårborttagning med IPL i Stockholm. Där har du även möjlighet att köpa så kallade kurbehandlingar, som är ett paket som inkluderar flera behandlingar till ett rabatterat pris. IPL behöver i regel genomföras mer än en gång för att uppnå önskat resultat eftersom håret växer i olika omgångar – de hårsäckar som har varit vilande under den första behandlingen kommer att aktiveras och börja producera hår. Därför räcker det inte med enbart en behandling, och du kan lika gärna köpa ett paket med mer än en IPL-behandling till ett rabatterat pris med en gång.

Trevlig kväll på er!

/Lisen