Så här gör du en lätt halloweensminkning – steg för steg

Snart är det äntligen Halloween-dags! Som makeupartist är detta en galet rolig högtid och vi frilansar ofta under denna period då många önskar sig en galen eller läskig halloweensminkning inför en fest eller ett kalas.  Du kanske ska på en fest? 🙂 Vi ska båda på en jobbfest om några helger med Halloween-tema, ska bli så kul! Här nedan kommer vi med tips på ganska enkla och lätta sminkningar, hoppas ni gillar dem!

Halloweentips

Förutom att göra en snygg Halloweensminkning finns det annat pyssel och skoj man kan göra när Halloween närmar sig. Är du en person som älskar att dekorera för Halloween eller göra hemska Halloweenmålningar i ansiktet?

Tips på enkla halloweensminkningar

 1. Blåmärke

  Du behöver:  Fetsmink i lila, rött, blått, grönt och gult, och foundationsvampar.

  Köp: En palett från till exempel Buttericks. Eller googla runt på  ”fetsmink” och ”clownsmink”. Huvudsaken är att det är oljebaserat, så att färgerna sitter kvar bland svett och tårar. Foundationsvampar finns ju lite överallt, Åhlens har billiga och bra.

  Gör såhär: Ta ytterst lite färg på svampen varje gång, prova dig fram. Dutta på huden där du vill ha blåmärket. Du kommer att märka att du måste blanda olika färger för att få fram naturliga toner, så att det inte ser målat ut. För att få det att sitta bättre kan man pudra med ett transparent puder efteråt.

 2. Sår

  Du behöver: Hudfärgat vax, koagulerat fejk-blod, en spatel/bordskniv och kanske en skäggsvamp.

  Köp: Skäggsvamp från Buttericks, liten spatel från Clas Ohlson (eller ta en vanlig bordskniv), blod från Buttericks, vax från Mapont & Co.

  Gör såhär: Mjuka upp en liten kula vax mellan fingrarna och platta ut den över området på huden där du vill ha rivsåret. Jämna till kanterna med hjälp av spaden, så att man inte ser var vaxet slutar och huden börjar. Skär försiktigt tunna strimmor i huden med spateln, och fyll dom (gärna med hjälp av en liten syntetpensel) med koagulerat fejk-blod. För att det ska se mer äkta ut kan du även dutta pyttesmå hål i vaxet med en skäggsvamp, runt omkring blodstrimmorna. Fyll även dom små hålen med fejk-blod. Skärsåret görs förresten på precis samma sätt, fast med bara ett jack. Och innan man lägger dit blodet måste man grunda jacket med mörk (svart och röd) färg i fetsmink.

 3. Halloweensminkningar av Helen Torsgården

En av Sveriges stora skönhetsbloggare och youtuber Helen Torsgården gör galet roliga sminkningar, men också enkla och lätta halloweenssminkningar. Här är våra favoriter från hennes kanal! Kolla in och se hur ni lyckas med er halloweensminkning – steg för steg!

 • Vampyr

 • Halva ansiktet

 • Zombie

Lycka till och hoppas din outfit och sminkning blir lyckad!