5 enkla sminktips som gör sminkningen lättare

Våra 5 enkla sminktips du inte kommer vilja vara utan. Dessa sminktips är för både nybörjare och proffs. Nu kommer du att sluta slänga läppstift som har gått av och du slipper nagellacksfläckar på kläder. Halleluja!

  1. Så undviker du mascara runt ögonen

Får du mascara-kladd runt ögonen hur du än vrider och vänder på mascaraborsten? Vi vet hur du kommer runt problemet! Håll en plastsked under nedre fransraden när du applicerar mascara. Skeden skyddar huden under och fångar upp mascarasmulorna.

  1. Så får du nagellacket att torka fortare

Från och med nu kommer du att slippa nagellacksfläckar på kläder, vi lovar dig.
Måla naglarna i värmen, inte ute på balkongen i kylan. Nagellack torkar snabbare när det är varmt och om du har varma händer. Har du bråttom? Föna naglarna på medelvärme på långt håll, det fungerar riktigt bra.

  1. Vässa din kajalpenna utan att den går sönder

Går din kajalpenna alltid sönder är du vässar den? No more! Våra heta sminktips här är att du lägger kajalpennan i frysen i någon minut innan du vässar den. När den är kall tål den helt enkelt mer, bra va!?

  1. Så lagar du ett läppstift

Vi själv har varit med om att läppstiften går av med jämna mellanrum, men inte har vi behövt slänga dem för det. Använd en tändare eller tändsticka och värm försiktigt upp läppstiftets ändar. Denna värme som uppkommer funkar ungefär som ett lim. Använd dina fingrar för att lappa ihop det – in i frysen över natten och voilà!

  1. Så håller ditt smink hela dagen

Tycker du att din fina sminkning inte är var den var efter ett par timmar? Och är du trött på att behöva förbättra sminkningen under dagen? Du kan enkelt slippa detta med vårt sista sminktips – en setting spray! En setting spray gör att din makeup håller hela dagen utan problem. Spraya bara ansiktet när du är klar med din sminkning

Vill du veta hur du får ditt smink att hålla längre?

Läs gärna vårt blogginlägg där vi går igenom bassminkets hållbarhet och ger dig tips på hur du kan förlänga hållbarheten på dina sminkfavoriter.

Klicka här för att läsa om sminkets hållbarhet.